Off Grid CTO: Starlink σε δράση

Off Grid CTO: Starlink σε δράση

März 3, 2023 0 Von admin

Συναρπαστικά νέα εδώ στην καμπίνα εκτός δικτύου, τώρα έχουμε πραγματικό internet υψηλής ταχύτητας! Σε αυτήν την ανάρτηση, πρόκειται να εξετάσω ίσως μια από τις καλύτερες βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας που έχουμε δημιουργήσει εδώ εδώ και πολύ καιρό. Ενώ εργαζόμαστε ως CTO της ModelOp, μιας μεγάλης εταιρείας που παρέχει επιχειρηματικές λύσεις για τη διαχείριση μοντέλων, καταφέραμε να την κάνουμε να λειτουργεί σε παραδοσιακή γεωστατική υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου. Ήταν δύσκολο να παραμείνω στα όρια δεδομένων και είχα μια ολόκληρη ανάρτηση για όλες αυτές τις συμβουλές και κόλπα για να το κάνω να λειτουργήσει.

Με την υπηρεσία Starlink, ωστόσο, τα ανώτατα όρια δεδομένων έχουν φύγει, έχουμε μια πραγματική σύνδεση υψηλής ταχύτητας και μάλιστα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από την εγκατάσταση του Viasat. Έτσι, σε αυτήν την ανάρτηση θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε την τελευταία φορά να μετατρέψουμε το Starlink για χρήση μόνο ρεύματος συνεχούς ρεύματος και θα συνεχίσουμε να τα συνδέσουμε όλα στο δίκτυό μου και να δούμε τα τελικά αποτελέσματα.

Τοποθέτηση του πιάτου


Η πρώτη εργασία ήταν να τοποθετήσετε την ίδια τη μονάδα πιάτων. Είχα στο παρελθόν μια φθηνή υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης, την Orby, η οποία δυστυχώς έπαψε να λειτουργεί. Είχα ακόμα τη βάση για αυτό το πιάτο, οπότε αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω ξανά για να κρατήσω το πιάτο Starlink. Η Starlink πουλά έναν προσαρμογέα σωλήνα (πολύ υπερτιμημένο κατά τη γνώμη μου) που διευκολύνει την τοποθέτηση του πιάτου σε κάθε είδους σωλήνα, συμπεριλαμβανομένης της βάσης δορυφορικής τηλεόρασης. Έτσι, απλά προσάρτησα τον προσαρμογέα στη βάση του πιάτου και, στη συνέχεια, το Dishy, ​​όπως αποκαλούν το τερματικό Starlink, κουμπώνει απευθείας σε αυτόν τον προσαρμογέα. Συνολικά αυτό το μέρος πιθανότατα χρειάστηκε μόνο περίπου 15 λεπτά για να μπει στη θέση του. Έκανα μια γρήγορη δοκιμή συνδέοντάς το στη θέση του και το άναψα. Μέσα σε 10 λεπτά, άνοιξε πλήρως, συνδέθηκε στο φορητό υπολογιστή μου και είχα internet υψηλής ταχύτητας. Φοβερο! Συνέδεσα 150 mb με την πρώτη μου σύνδεση με απευθείας σύνδεση με το φορητό υπολογιστή, το ταχύτερο internet που έχει δει ποτέ αυτό το μέρος της γης σίγουρα. Αλλά τώρα ήθελα το υπόλοιπο της εγκατάστασης και να το συνδέσω στο σωστό δίκτυο. Πρέπει λοιπόν να γίνει περισσότερη δουλειά….


Τρέχοντας τα καλώδια

Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να περάσει το καλώδιο από μέσα προς τα έξω στο πιάτο. Πρώτα απ ‚όλα, χρησιμοποιεί ένα ιδιόκτητο και μεγάλο βύσμα στο καλώδιο. Έτσι, παρόλο που είχα ήδη μια τρύπα για μια προηγούμενη ομοαξονική διαδρομή, έπρεπε να τη μεγεθύνω σημαντικά για να περάσω το άκρο μέσα από τον τοίχο. Επιπλέον, είναι καλό να σημειώσετε ότι το άκρο που συνδέεται με το πιάτο είναι το μικρό άκρο, επομένως πρέπει να ξεκινήσετε από μέσα και να προχωρήσετε προς το πιάτο, όχι το αντίστροφο.

Μια άλλη πρόκληση είναι ότι το καλώδιο που παρέχουν δεν είναι καλώδιο απευθείας ταφής. Δεδομένου ότι το καλώδιο είναι ιδιόκτητο, δεν έχετε επιλογή να το αντικαταστήσετε, έτσι έπρεπε να περάσουν το καλώδιο μέσα στον τυπικό ηλεκτρικό αγωγό και να το θάψω. Η ταφή ήταν η μόνη επιλογή επειδή έπρεπε να διασχίσω το δρόμο μου. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εγκατάστασης ήταν το σκάψιμο της τάφρου με το χέρι για να θάψει το καλώδιο μέσα. Ευτυχώς το χώμα ήταν ακόμα μαλακό από το πρόσφατα λιωμένο χιόνι, οπότε έκανα αρκετά σύντομη εργασία.

Έπειτα πέρασα το καλώδιο πάνω στον πόλο, με ένα βρόχο σταγόνας, και το έβαλα στην πρίζα στο πιάτο. Τώρα είχαμε μια πλήρη εγκατάσταση από το σπίτι μέχρι το πιάτο και έπρεπε απλώς να το μεταφέρουμε στο υπάρχον δίκτυο.


Ανεβάζοντας το δίκτυο


Οπότε όλος ο στόχος μου εδώ είναι να το συνδέσω με τα υπάρχοντα σημεία πρόσβασης, τον δρομολογητή κ.λπ., καθώς δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το δρομολογητή Starlink. Τροφοδοτούσε μόνο AC (δείτε την προηγούμενη ανάρτησή μου) και δεν έχει σχεδόν καμία δυνατότητα διαμόρφωσης. Επιπλέον, έχω τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά σημεία πρόσβασης και θέλω να έχω πράγματα όπως ένα δίκτυο επισκεπτών για όταν επισκέπτονται οι άνθρωποι. Τίποτα από αυτά δεν ήταν δυνατό με το δρομολογητή Starlink. Ευτυχώς κατάλαβα πώς να το αλλάξω σε DC και να μιλήσω απευθείας με το πιάτο στην τελευταία ανάρτηση, οπότε τώρα ήταν απλώς δύσκολο να τα καλωδιώσω όλα.

Πρώτα πρόσθεσα έναν μετατροπέα buck 24v->48v δίπλα στον υπάρχοντα που χρησιμοποιούσα για το Viasat. Στη συνέχεια, συνδέεται στον εγχυτήρα POE με το ειδικό καλώδιο patch και τον τροποποιημένο προσαρμογέα Starlink ethernet για να παρέχει ισχύ στο πιάτο. Στη συνέχεια, συνδέω από το καλώδιο ενημέρωσης κώδικα απευθείας σε μία από τις θύρες WAN στον αυτόνομο δρομολογητή μου TP link. Αυτός ο δρομολογητής επιτρέπει πολλαπλές συνδέσεις WAN, επομένως μπορώ να διατηρήσω το Viasat μου ως αντίγραφο ασφαλείας. Το συνέδεσα, το ενεργοποίησα και η θύρα WAN μου πήρε μια διεύθυνση IP και όλα ήταν σε λειτουργία! Είχα internet σε όλο μου το δίκτυο από το Starlink.

Ένα πρόβλημα, ωστόσο, ήταν ότι η εφαρμογή Starlink και η ιστοσελίδα για τη διαμόρφωση της μονάδας δεν θα λειτουργούσαν. Το κόλπο για να το πετύχω αυτό ήταν να προσθέσω μια στατική διαδρομή στη θύρα WAN μου για να πάω στο 192.168.100.1 που είναι η διεύθυνση διαχειριστή για το πιάτο. Έτσι, μόλις αυτό ήταν στη θέση του, η εφαρμογή λειτουργούσε μια χαρά.

Θα έλεγα ότι αυτό δεν ήταν πιο δύσκολο από οποιοδήποτε άλλο τυπικό είδος εγκατάστασης. Δεν χρειάστηκε να κάνω πολλά και όλα λειτούργησαν με αρκετά τυπικό τρόπο.


Και τα αποτελέσματα είναι μέσα


Αφού τα έφτιαξα όλα στη θέση τους, οι δοκιμές ταχύτητας έδειχναν πολύ πάνω από 100mbps κατά μέσο όρο και περίπου 5-10 μεταφόρτωση. Πολύ καλό, δεδομένου ότι είναι υψηλότερη ταχύτητα Διαδικτύου από ό,τι έχω δει ποτέ εδώ! Το πιο σημαντικό, με τους γεωστατικούς δορυφόρους, οι χρόνοι ping ήταν περίπου 600ms. Βλέπω σταθερά χρόνους ping κάτω των 100 ms και συχνά γύρω στα 40 ms που είναι μια πολύ μεγάλη βελτίωση. Δεν υπάρχει πλέον καθυστέρηση στις κλήσεις μεγέθυνσης και μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα βίντεο χωρίς να υπάρχει καθόλου αποθήκευση στην προσωρινή μνήμη.

Αυτό που πραγματικά με εξέπληξε όμως είναι ότι η μέση χρήση ισχύος είναι στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλή. Φαίνεται να έχει ως επί το πλείστον ισχύ μεταξύ 20-30w και κατά καιρούς αυξάνεται στα 40. Το Viasat ήταν σταθερά γύρω στα 38w, οπότε γενικά χρησιμοποιώ λιγότερη ισχύ που είναι πάντα καλό! Είμαι πραγματικά μέχρι στιγμής πολύ εντυπωσιασμένος.

Για πρώτη φορά καθίσαμε και μεταδώσαμε τα νέα επεισόδια του Stranger Things από το Netflix χωρίς καμία προσωρινή αποθήκευση, καθυστερήσεις ή ανησυχία για τη χρήση δεδομένων. Η καμπίνα εκτός δικτύου βρίσκεται τώρα στη σύγχρονη εποχή!


Τεχνολογία που αλλάζει το παιχνίδι


Η μόνη πρόκληση είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρή θέα προς το βορρά. Το πιάτο θα δείχνει μόνο του μία φορά και, στη συνέχεια, θα σαρώσει τον ουρανό χρησιμοποιώντας την εσωτερική του διάταξη, οπότε ο ανοιχτός ουρανός είναι το κλειδί. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, έχω μερικά δέντρα που κατευθύνονται προς την κατεύθυνση του, αλλά από τη σάρωση παρακάτω μπορείτε να δείτε ότι δεν προσθέτει σημαντικά εμπόδια. Οπότε πιστεύω ότι αυτό το μέρος θα λειτουργήσει υπέροχα.

Συνολικά, τις τελευταίες τρεις ημέρες, έχουμε εντυπωσιαστεί. Το μόνο πρόβλημα που βρήκα μέχρι στιγμής είναι ότι είχαμε μια πολύ έντονη χιονόπτωση την πρώτη νύχτα που εγκαταστάθηκε. Δεν είχα ενεργοποιήσει την επιλογή να ανάβει η θερμάστρα και να λιώνει το χιόνι. Λοιπόν, χάσαμε το Διαδίκτυο και καταλάβαμε πόσο σκληρά χιόνιζε, και έτσι πήγα να ενεργοποιήσω τη θερμάστρα στην εφαρμογή…. Αλλά χαμηλά και ιδού, χρειάζεστε το διαδίκτυο για να αλλάξετε τις επιλογές. Κάτι πρόβλημα κότας και αυγού. Μετά από έναν χειροκίνητο καθαρισμό και μια γρήγορη σύνδεση εφαρμογής για να ενεργοποιήσετε τη θερμάστρα προτού χιονίσει περισσότερο, στη συνέχεια έκανε μια χαρά την υπόλοιπη νύχτα, αλλά μερικές φορές έφτανε τα 80w με τη θερμάστρα ενεργοποιημένη.

Λίγα πράγματα αλλάζουν τόσο πολύ το παιχνίδι όταν ζεις τη ζωή εκτός δικτύου. Το Διαδίκτυο ήταν πάντα ένας συμβιβασμός, και αυτό μέχρι στιγμής προσφέρει αυτό που δεν είχαμε ποτέ πριν. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνουμε επιλογές δεδομένων σχετικά με το τι κατεβάζουμε και πότε. Αυτό διευκολύνει πραγματικά τη ζωή εδώ ως ΚΟΤ εκτός δικτύου!