Off Grid CTO: Ευχαριστούμε που έγιναν τα έργα!

Off Grid CTO: Ευχαριστούμε που έγιναν τα έργα!

März 5, 2023 0 Von admin

Καλώς ήρθατε στην επόμενη ανάρτηση της σειράς σχετικά με τη ζωή εκτός δικτύου στα βουνά του Κολοράντο ενώ εργάζεστε ως CTO της ModelOp, μιας μεγάλης εταιρείας λογισμικού που παρέχει λύσεις για τη διακυβέρνηση και τη διαχείριση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης σας σε μια επιχείρηση.

Καθώς πλησιάζει η Ημέρα των Ευχαριστιών, είναι καιρός να ανατρέξω σε όλα τα πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων εδώ πάνω και πιστέψτε με, υπάρχουν αρκετά πράγματα. Αλλά συγκεκριμένα, είμαι πολύ ευγνώμων για όλα όσα η γυναίκα μου και εγώ καταφέραμε εδώ αυτό το καλοκαίρι. Ο δρόμος μέχρι εδώ θα κλείνει κάθε μέρα τώρα, οπότε τα μεγάλα έργα έχουν πλέον φτάσει στο τέλος τους. Είναι καιρός να καθίσουμε αναπαυτικά και να απολαύσουμε τους καρπούς όλης της δουλειάς μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς οι μέρες γίνονται πολύ μικρές και ο καιρός γίνεται κρύος και χιονισμένος. Ελάτε λοιπόν μαζί μου σε μια ανασκόπηση μερικών από αυτά τα έργα!

Ένα άθλιο ξεκίνημα

Καθώς το χιόνι άρχισε να λιώνει νωρίς την άνοιξη, άρχισα να παρατηρώ ένα πρόβλημα κάτω από το σημείο που βρίσκεται ο βόθρος μας. Υπήρχε μια αισθητή πτώση στο χώμα όπου ήταν το κάλυμμά του, και ήξερα ότι ήταν καιρός να ρίξω μια ματιά και να δω τι γινόταν κάτω από το χώμα. Στα 18 χρόνια που έχω τον χώρο, δεν τον έχω αγγίξει, οπότε δεν ήξερα τίποτα για το πώς κατασκευάστηκε. Αγόρι μου, χαίρομαι που αποφάσισα να το κάνω αυτό, καθώς δεν νομίζω ότι θα είχε επιβιώσει άλλον έναν χρόνο χωρίς να καταρρεύσει και θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να το καθαρίσω.

Έτσι, αυτό που πίστευα ότι θα ήταν μια γρήγορη εργασία επισκευής αντικατάστασης μερικών σανίδων, έγινε χειρότερη όταν αφαίρεσα το χώμα και άλλα καλύμματα. Όταν το έχτισαν, απλά πέταξαν σανίδες ακριβώς πάνω στο χώμα που φυσικά οδήγησε σε σήψη. Οι σανίδες είχαν καταρρεύσει και συνειδητοποίησα ότι αν δεν έκανα κάτι διαφορετικό, θα το αντιμετώπιζα ξανά στο μέλλον. Είμαι πάντα της νοοτροπίας να το κάνω σωστά μια φορά.

Έτσι ξεκίνησε μια πολύμηνη προσπάθεια κατασκευής μιας εντελώς νέας βάσης γύρω από τον υπάρχοντα βόθρο για την καλύτερη υποστήριξη ενός καλύμματος. Αυτό που θα έπρεπε να ήταν ένα έργο το Σαββατοκύριακο απέκτησε ένα εντελώς νέο νόημα όταν έπρεπε να μεταφέρω με το χέρι και να τοποθετήσω όλους τους βράχους, να ανακατέψω με το χέρι το τσιμέντο για να το συγκρατήσω ενώ αποφεύγω τον κρύο καιρό και τις καταιγίδες.

Επιπλέον, έπρεπε στη συνέχεια να φρεζάρω με το χέρι όλα τα ξύλα 4×4 που χρησιμοποιήθηκαν για το άνοιγμα του καλύμματος, καθώς και πρόσθετες σανίδες κάλυψης για να τα σφραγίσω όλα. Αυτό κατέληξε να πάρει ΠΟΛΥ περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο, έτσι κάποια άλλα έργα για το καλοκαίρι έπρεπε να πέσουν από το ραντάρ. Υπάρχει πάντα κάτι απροσδόκητο εδώ πάνω που εμφανίζεται και αυτό κατέληξε να είναι μεγάλο.

Όπως μπορείτε να δείτε με τα τελικά αποτελέσματα, όμως, αυτό θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμα…


Μερικές σύγχρονες ανέσεις

Υπάρχει ένας χρόνος και ένας τόπος όπου τα πράγματα απλά φθείρονται. Μου αρέσει πολύ να διορθώνω τα πράγματα και να τα κρατάω όσο περισσότερο μπορώ. Απλώς μισώ να πετάω κάτι που μπορεί να σωθεί, αλλά υπάρχει ένα σημείο όπου απλά δεν αξίζει τον κόπο πια.

Το πλυντήριό μας ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πιθανότατα πιστεύω ότι είναι παλαιότερο από εμένα και ήταν στην καμπίνα από τότε που κατασκευάστηκε. Κατάφερα να το συναρμολογώ ξανά και να το συνεχίζω, έτσι απλά δεν φαινόταν να άξιζε τα χρήματα για να αγοράσω ένα καινούργιο. Αλλά όλα άλλαξαν την άνοιξη. Κάθε φορτίο πλύσης που κάναμε, θα είχε κάποιο πρόβλημα στη μέση ενός φορτίου πλύσης. Τώρα λοιπόν βρίσκεστε κάτω από ένα τεράστιο μηχάνημα γεμάτο ρούχα και νερό που προσπαθεί να το επαναφέρει για να τελειώσει το φορτίο. Παραδόξως, πάντα θα κατάφερνα να το αναβιώσω, αλλά αυτό ήταν πάρα πολύ. Και δεδομένου ότι ήταν παλιό, χρησιμοποίησε έναν τόνο νερό και δεν έκανε πια τόσο σπουδαία δουλειά.

Αποφασίσαμε λοιπόν να αποκτήσουμε ένα νέο πλυντήριο και να αντικαταστήσουμε το παλιό μεγαθήριο με ένα μικρότερο φορητό πλυντήριο υψηλής απόδοσης. Αυτό θα καταναλώσει λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, λιγότερο νερό και ελπίζουμε να καθαρίσει τα ρούχα, με επίσης λιγότερη ζημιά στα ίδια τα ρούχα. Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Τα ρούχα γίνονται πιο καθαρά, πιάνουν λιγότερο χώρο και είναι επίσης πιο στεγνά βγαίνοντας από το μηχάνημα. Στη μεγαλύτερη ρύθμιση φορτίου, χρησιμοποιεί μόνο 35 γαλόνια νερού για τον πλήρη κύκλο. Λιγότερο από το μισό από αυτό που χρησιμοποιούσε το άλλο μηχάνημα, ωστόσο εξακολουθεί να χειρίζεται περίπου την ίδια ποσότητα ρούχων, μακάρι να το είχα κάνει πριν από χρόνια….

Επίσης, χρησιμοποιούσαμε ένα φορητό ηλεκτρικό ψυγείο σε κατάσταση κατάψυξης από τότε που μετακομίσαμε εδώ για να κρατάμε αρκετά κατεψυγμένα τρόφιμα για να μας κρατήσουν μεταξύ των ταξιδιών στην πόλη. Μετά βίας κρατούσε αρκετά, και ήταν όλο στοιβαγμένο εκεί, έτσι έπρεπε να σκάψεις για οτιδήποτε χρειαζόσουν. Αυτό δεν ήταν ιδανικό, και πραγματικά μας άφησε έλλειψη αποθήκευσης για αντικείμενα προς πώληση ή μακροπρόθεσμες ανάγκες. Ξεχάστε να προσπαθήσετε να αποθηκεύσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα μας για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Έπρεπε να βασιστούμε στις κρύες μέρες έξω το χειμώνα για να έχουμε αρκετό απόθεμα.

Έχω παρακολουθήσει έναν stand up καταψύκτη από την ίδια εταιρεία που κατασκευάζει το off grid ψυγείο/καταψύκτη μας που χρησιμοποιούμε αυτήν τη στιγμή. Λειτουργεί με 12/24v DC και είναι εξαιρετικά αποδοτικό. Και οι δύο αποφασίσαμε ότι αυτή ήταν η χρονιά για να συμβεί αυτό, οπότε πατήσαμε τη σκανδάλη και το αγοράσαμε φέτος. Διαθέτει πολλαπλά συρτάρια και διατηρεί -4F χωρίς πρόβλημα με μόνο περίπου 500wh την ημέρα.

Το να αποκτήσετε κάτι τέτοιο εδώ είναι μια μεγάλη πρόκληση, καθώς είναι η παράδοση εμπορευμάτων. Σίγουρα δεν παραδίδονται εδώ. Οπότε έπρεπε να οδηγήσουμε σε έναν τερματικό σταθμό της FedEx 3 ώρες μακριά για να το παραλάβω με το pickup μου και να το φέρω πίσω εδώ μέσα σε μια μέρα. Έπειτα έπρεπε να τρέξω μια νέα γραμμή 24v στο σημείο που την εγκαθιστούσαμε και να αφαιρέσω μια παλιά θερμάστρα που δεν λειτουργούσε ούτως ή άλλως και να βάλω μια πρίζα. Συνολικά τα καταφέραμε όλα και τώρα μπορούμε να κρατήσουμε εβδομάδες αξίας κρέας, ψάρι, λαχανικά και κάθε είδους καλό πράγμα. Μπορούμε να έχουμε και λίγο παγωτό κάθε τόσο. Καλώς ήρθατε στον σύγχρονο κόσμο!


The Roof, The Roof, The Roof Needs Replacement…

Ένα άλλο αντικείμενο που βρίσκεται εδώ και καιρό στη λίστα με τα αντικείμενα που κάνω είναι η αντικατάσταση της οροφής στην καμπίνα. Όπως φαίνεται, ήταν η αρχική οροφή όταν κατασκευάστηκε η καμπίνα, και σκουριαζόταν και θα διέρρεε εδώ κι εκεί μόνο λίγο. Είναι επίσης το παλιό σχολείο φθηνό κυματιστό είδος στέγης που την κάνει πραγματικά να κρατιέται στο χιόνι.

Έτσι, ενώ βρισκόμασταν στην πόλη μια μέρα η γυναίκα μου και εγώ περάσαμε σε έναν προμηθευτή για να ελέγξουμε τις επιλογές μας και να επιλέξουμε ένα χρώμα. Με όλες τις καθυστερήσεις στη ναυτιλία και τέτοιες που συνεχίζονται, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι θα χρειάζονταν μόνο μερικές εβδομάδες για να πάρουμε όλη τη στέγη που χρειαζόμασταν για να κάνουμε τη δουλειά, και στην πραγματικότητα ήταν περίπου η μισή τιμή Περίμενα. Επιστρέψαμε στην καμπίνα για να το σκεφτούμε καλά και αποφασίσαμε την επόμενη Τρίτη να κάνουμε την παραγγελία.

Προς έκπληξή μας, η πλήρης παραγγελία μας έφτασε την ίδια Παρασκευή και έπρεπε να μεταφέρουμε το τρέιλερ πάνω από το ηπειρωτικό χάσμα για να πάμε να το παραλάβουμε και να το φέρουμε πίσω στην καμπίνα. Λοιπόν τώρα ήμουν πλήρως αφοσιωμένος.

Έπρεπε να περιμένω για ένα Σαββατοκύριακο όταν δεν είχαμε καμία πιθανότητα βροχής, και μετά πήδηξα μέσα σε αυτό. Μου πήρε μια μέρα για να βγάλω ολόκληρη την παλιά στέγη και μπόρεσα να την στεγνώσω ξανά μέσα σε μια άλλη μέρα. Τοποθέτησα ένα ειδικό υπόστρωμα που είναι αυτοκόλλητο και σταματά το φράγμα του πάγου (το μπλε υλικό στην οροφή) το οποίο είναι από μόνο του αδιάβροχο. Μετά πήρα το μέταλλο πάνω από αυτό, και ήμασταν όλοι στεγνοί και έτοιμοι για τις καταιγίδες. Τα έκανα όλα μόνος μου χωρίς πολλή ταλαιπωρία, αν και τα χέρια μου πονούσαν για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι με αυτό το νέο υπόστρωμα είναι το πόσο ήσυχη είναι τώρα η οροφή. Όταν δεχόμασταν χαλάζι ή δυνατή βροχή, ακουγόταν σαν φορτηγό τρένο μέσα στο σπίτι. Οι γάτες πήγαιναν ακόμη και τρέχοντας και κρύβονταν. Τώρα, δεν το παρατηρούμε σχεδόν καθόλου…. Ένα μπόνους! Και οι δύο αγαπάμε το νέο χρώμα και το χιόνι γλιστράει πολύ πιο εύκολα. Μια άλλη αγγαρεία όπου επενδύσαμε τον χρόνο και τα χρήματα για να το κάνουμε σωστά και θα αποδώσει καρπούς για τα επόμενα χρόνια.


Ξύλο, ξύλο και περισσότερο ξύλο

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να καθαρίσουμε τη θανάτωση των σκαθαριών εδώ, καθώς και να προμηθευτούμε τα καυσόξυλα για το χειμώνα. Αν δεν έχω άλλο έργο να κάνω αυτή τη στιγμή, είναι είτε να ρίξω νεκρά δέντρα, να τα κόψω σε γύρους ή να χωρίσω τους γύρους στο τελικό προϊόν. Έπρεπε επιπλέον να καθαρίσουμε μερικά δέντρα κοντά στο σπίτι, καθώς μετά την περσινή καταιγίδα, δεν θέλαμε να πέσουν στη νέα μας όμορφη στέγη!

Πέρυσι ήταν απλώς να προλάβουμε και να πάρουμε αρκετό ξύλο για να περάσουμε μια σεζόν. Το κάναμε με επιτυχία, αλλά όπως μπορείτε να δείτε δεν είχαν μείνει πολλά σε έναν από τους κόλπους μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα. Επιπλέον, χρειαζόμουν ένα σωρό κορμούς για να μετατραπούν σε ξυλεία στο πριονιστήρι μου για να ολοκληρώσω μερικά από τα κατασκευαστικά έργα. Οπότε συνολικά έκοψα μια τρελή ποσότητα ξύλου. Βελτιώνει πραγματικά τη γη γύρω από την καμπίνα, απομακρύνοντας όλα αυτά τα σκοτωμένα σκαθάρια από εδώ, έτσι ώστε η νέα ανάπτυξη να επανέλθει στη θέση της.

Όπως μπορείτε να δείτε, όχι μόνο φτιάξαμε όλη την ξυλεία για τα διάφορα έργα μας, αλλά έχουμε γεμίσει σχεδόν πλήρως το ξυλόστεγο. Στην καλύτερη εικασία μου, πιθανότατα έχουμε αποθεματικό καυσόξυλων σχεδόν 3 ετών. Άλλη μια επένδυση για το μέλλον.


Πρόσθετη ισχύς για τις πιο σκοτεινές μέρες

Τον περασμένο χειμώνα υπήρξαν αρκετές μέρες στα τέλη Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο, όταν ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί αρκετή ενέργεια. Είχα αρκετά πάνελ στη θέση τους, αλλά μερικά από αυτά θα σκιάζονταν αρκετά νωρίς την ημέρα. Έτσι, τον περασμένο χειμώνα, ακριβώς κοντά στο ηλιοστάσιο, παρακολούθησα το σημείο που είχε το περισσότερο ηλιακό φως και το σημάδεψε. Σχεδίαζα εκ των προτέρων να τοποθετήσω μια άλλη συστοιχία ακριβώς σε αυτό το σημείο για να διασφαλίσω ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πολύ περισσότερη ισχύ.

Σίγουρα φέτος, πήρα 3 ακόμη πάνελ 200 watt και έφτιαξα τις δικές μου θέσεις και τις έβαλα ακριβώς σε αυτό το σημείο. Αυτό μου έδωσε μια πολύ αξιοσημείωτη βελτίωση στη συνολική παραγωγή ενέργειας αυτή την εποχή του χρόνου. Είναι αυτό που μας επιτρέπει να έχουμε τον καταψύκτη και άλλα αντικείμενα να λειτουργούν συνεχώς ακόμα και το χειμώνα.

Τα συνολικά πάνελ μου είναι τώρα 2,4 kw, αν και ο φορτιστής μου περιορίζεται στα 1,6 kw. Αυτή η υπέρβαση μας βοηθά να καλύψουμε τις συννεφιασμένες μέρες όπου τα επιπλέον πάνελ κάνουν μεγάλη διαφορά και μας επιτρέπει να αποφύγουμε τη λειτουργία της γεννήτριας. Τώρα είναι πολύ σπάνιο να χρειάζομαι να φορτίζω τις μπαταρίες με τη γεννήτρια, γλιτώνοντάς μας από τον κόπο και το αέριο. Ήταν μια μεγάλη προσθήκη.


Χαρούμενη ημέρα των ευχαριστιών

Καθώς ο χειμώνας χτυπά τώρα την πόρτα μας και αναμένουμε ότι ο δρόμος θα κλείσει πολύ σύντομα, είναι καιρός να αναλογιστούμε ένα άλλο πολυσύχναστο καλοκαίρι. Όταν βρίσκεσαι σε αυτό, νιώθεις ότι μένεις πολύ πίσω και δεν πρόκειται να σε πιάσουν ποτέ. Υπάρχει πάντα ένα άλλο μικρό πράγμα που εμφανίζεται, ένα άλλο στοιχείο που δεν περιμένατε ή ένας άλλος αντιπερισπασμός που σας κρατά από τη διαγραμμένη πορεία σας.

Η εργασία για μια startup είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν συνεχείς προκλήσεις, ανυποψίαστες αλλαγές στην πορεία και πολλοί αντιδραστικοί περισπασμοί για την επιτυχία της εταιρείας. Η ζωή εδώ επάνω σας προετοιμάζει για αυτά και σας υπενθυμίζει να προσαρμόζεστε όπως χρειάζεται, αλλά πραγματικά φροντίστε να κάνετε εκείνα τα πράγματα που θα κάνουν τη διαφορά.

Συγκεντρώνοντας αυτήν την ανάρτηση, συνειδητοποιώ πόσο επιτυχημένοι ήμασταν αυτό το καλοκαίρι στο να παραμείνουμε στην πορεία και να κάνουμε αυτό που πραγματικά είχε σημασία. Το πιο σημαντικό, αφιερώσαμε χρόνο και το κάναμε μία φορά, και το κάναμε σωστά. Είμαι ευγνώμων που καταφέραμε να το κάνουμε αυτό.

Ομοίως, πιστεύω ότι όλη η ομάδα στο ModelOp το έχει κάνει επίσης αυτό. Είμαι ευγνώμων που συνεργάζομαι με όλους αυτούς καθημερινά. Έκαναν καταπληκτική δουλειά συνθέτοντας ένα εξαιρετικό προϊόν που οδηγεί τον κλάδο. Ελπίζω να δείτε τη δουλειά τους κάποια στιγμή….

Έτσι, καθώς ετοιμαζόμαστε να χαλαρώσουμε σε έναν πολύ πιο ήσυχο χειμώνα, είμαι επίσης ευγνώμων για την επιστροφή του, ώστε να μπορέσω τελικά να καθίσω δίπλα στη φωτιά με ένα καλό βιβλίο.

Στην επόμενη ανάρτηση, θα δούμε μερικές από τις συνταγές που φτιάχνουμε από την αρχή μέχρι εδώ σε μεγάλο υψόμετρο, που πάντα φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα.

Καλή Ημέρα των Ευχαριστιών σε όλους,

Τζιμ Όλσεν

ΚΟΤ εκτός δικτύου