MSP: Το σύστημα χρέωσης δεν πρέπει να κάθεται στο δικό τους γραφείο

MSP: Το σύστημα χρέωσης δεν πρέπει να κάθεται στο δικό τους γραφείο

November 27, 2022 0 Von admin

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία, η ζήτηση για υπηρεσίες επικοινωνιών cloud συνεχίζει να αυξάνεται. Η απομακρυσμένη διευθέτηση «εργασίας-ζωής» και η αυξημένη μετατόπιση των συναντήσεων πρόσωπο με πρόσωπο από βιντεοδιασκέψεις έχει διαχειριστεί τους ηγέτες των παρόχων υπηρεσιών (MSP) που ζητούν να επωφεληθούν.

Από την άλλη πλευρά, αυτή η αυξημένη δραστηριότητα έχει αποκαλύψει τα ελαττώματα ή τις ξεκάθαρες αποτυχίες των διαδικασιών χρέωσης για πολλούς MSP. Στην πραγματικότητα, οι „διαδικασίες“ μπορεί να είναι πολύ τεχνικός όρος για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι MSP χειρίζονται τη χρέωσή τους. Υπάρχει ένα όνομα για τη «διαδικασία» που χρησιμοποιούν τέτοιες εταιρείες. Διαφέρει από τη μια εταιρεία στην άλλη. μπορεί να είναι „Bob“ ή „Mary“. Αυτό είναι σωστό: είναι το όνομα του ατόμου που αντλεί με μη αυτόματο τρόπο δεδομένα για την επεξεργασία κάθε τιμολογίου. Αυτό μπορεί να ήταν διαχειρίσιμο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεδομένης της αυξημένης ανάγκης και της πρόσθετης πολυπλοκότητας χρέωσης των επικοινωνιών cloud, τα MSP χρειάζονται μια πιο επεκτάσιμη επιλογή.

Ακόμη και το μεγαλύτερο και πιο έμπειρο προσωπικό τιμολόγησης, ακολουθώντας τις πιο καλά σχεδιασμένες διαδικασίες, μπορεί να εξακολουθήσει να προορίζεται για αποτυχία σε χειροκίνητο περιβάλλον. Κάθε άτομο σε ένα τμήμα τιμολόγησης ότι η μη αυτόματη τιμολόγηση θα κάνει αναπόφευκτα ένα λάθος. Όσο περισσότεροι λογαριασμοί πρέπει να εξαντληθούν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες σφαλμάτων. Παράγοντας στο αναμενόμενη ανάπτυξη στους οποίους βασίζονται πολλοί MSP για την πώληση σύνθετων, επαναλαμβανόμενων υπηρεσιών, και ο κίνδυνος σφαλμάτων γίνεται μόνο μεγαλύτερος.

Για κάθε εταιρεία που δίνει προσοχή στα οικονομικά της στοιχεία (που είναι κάθε μία), αυτού του είδους ο κίνδυνος θα πρέπει να είναι απαράδεκτος. Δεδομένης της φύσης της χρέωσης συνδρομής, ένα λάθος μπορεί εύκολα να «ψηθεί» στο σύστημα. Θεωρητικά, ακόμη και μια μη αυτόματη διαδικασία χρέωσης είναι μια ρουτίνα: τα ίδια βήματα ακολουθούνται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Έτσι, όταν η συνάρτηση αποτυγχάνει, συμβαίνει ένα από τα δύο πράγματα:

1) Εάν το λάθος είναι ένα επαναλαμβανόμενο σφάλμα εισαγωγής δεδομένων που δεν έχει ελεγχθεί προσεκτικά, το ίδιο σφάλμα θα εφαρμοστεί ad nauseum μέχρι να το εντοπίσει κάποιος και να το διορθώσει.

2) Εάν το λάθος βρίσκεται σε ένα βήμα που πρέπει να επαναληφθεί την επόμενη περίοδο χρέωσης, μπορεί να διορθωθεί εκείνη τη στιγμή.

Τώρα το ερώτημα είναι: Σου κόστισε χρήματα το λάθος; (Ώρα εξομολόγησης: Αυτή είναι μια ρητορική ερώτηση.) Θα πάτε πίσω στον πελάτη και θα ζητήσετε αυτά τα χρήματα; Δεν είναι πιθανό. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχασες πολλά.

Εάν το λάθος κοστίσει χρήματα στον πελάτη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το ακούσετε αργά ή γρήγορα. Και ξέρετε πόσο κοστίζει ο χρόνος διαχείρισης λογαριασμού, για να μην αναφέρουμε την υπεραξία που δαπανάται για τη σωστή ρύθμιση των πραγμάτων. Τελικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάθε σφάλμα χρέωσης σας κοστίζει χρήματα.

Η λύση είναι μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα χρέωσης συνδρομής. Ένα τέτοιο σύστημα έχει σχεδιαστεί για να εξορθολογίζει τους πόρους, να ελέγχει τα λειτουργικά έξοδα, να μεγιστοποιεί την κερδοφορία και να επιτρέπει στους MSP να κλιμακώνουν την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Μια πλατφόρμα χρέωσης συνδρομής ελαχιστοποιεί το OPEX μειώνοντας δραματικά τις ώρες διαχείρισης που απαιτούνται για την επεξεργασία των τιμολογίων. Αυτή η εξοικονόμηση χρόνου συμβαίνει τόσο στους τομείς της τακτικής επεξεργασίας όσο και στον έλεγχο σφαλμάτων. Επιπλέον, τα έμπειρα μέλη της ομάδας σας μπορούν να αφιερώσουν το χρόνο τους σε πιο στρατηγικές εργασίες.

Επειδή τέτοια συστήματα ενσωματώνονται με τις υπόλοιπες λειτουργίες back-office, η συλλογή δεδομένων και η παράδοση αρχείων που απαιτούνται για κάθε εκτέλεση είναι απρόσκοπτη. Αυτό εξαλείφει το πιο σημαντικό πιθανό σημείο αποτυχίας. Επιπλέον, αυτή η στενή ενσωμάτωση επιτρέπει τον αυτοματοποιημένο έλεγχο σφαλμάτων. Στην πραγματικότητα, δύο βήματα γίνονται ένα. Τέλος, όλη αυτή η εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας εξαλείφει την ανάγκη για γραμμική αύξηση του αριθμού των εργαζομένων καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή σας.

Αυτός είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην αυξημένη κερδοφορία που προσφέρουν τέτοια συστήματα. Αλλά βοηθούν επίσης στην αύξηση της συνεισφοράς των νέων επιχειρήσεων στο τελικό αποτέλεσμα. Μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα χρέωσης συνδρομής έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί και να συστηματοποιεί την ενσωμάτωση νέων πελατών και την επεξεργασία των αιτημάτων προσθήκης/αλλαγής. Διαβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν μένει ασύλληπτο.

Και φυσικά, επιτρέπει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Όσο λιγότερο γρύλισμα αναλαμβάνει η ομάδα σας, τόσο περισσότερες επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσει και να επεξεργαστεί. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα κλιμακώνονται αβίαστα, διαχειριζόμενοι οποιονδήποτε όγκο εισχωρήσετε σε αυτά, ακόμη και από τεράστιους νέους λογαριασμούς με πολύπλοκες απαιτήσεις. Μια διαδικασία χρέωσης χωρίς τριβές μεταφράζεται σε ολόκληρο τον οργανισμό, έτσι ώστε η αύξηση των πελατών και των εσόδων να μην συνοδεύεται από πονοκεφάλους.

Όταν πρόκειται για την ομάδα σας, υπάρχει ένα πλεονέκτημα που είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί, αλλά αναμφισβήτητο: Παρόλο που το προσωπικό σας δεν χρειάζεται να κάνει δουλειά που θα έπρεπε να κάνει ένα μηχάνημα, είναι πιο χαρούμενο, πιο παραγωγικό και καλύτεροι πρεσβευτές για την εταιρεία.

Ξαφνικά, ο Μπομπ και η Μαίρη δεν είναι πλέον «το σύστημα», το οποίο σίγουρα θα εκτιμήσουν.

Φωτογραφία από Γκλεν Κάρστενς-Πίτερς επί Ξεβιδώστε

Ενδιαφέρεστε να ακούσετε τους ηγέτες του κλάδου να συζητούν θέματα όπως αυτό και να μοιράζονται τις περιπτώσεις χρήσης τους; Παρακολουθήστε τη συστεγαζόμενη IoT Tech Expo, Έκθεση Blockchain, AI & Big Data Expo, Cyber ​​Security & Cloud Expo και 5G Expo World Series με επερχόμενες εκδηλώσεις στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και εξερευνήστε το μέλλον της επιχειρηματικής τεχνολογίας.