Brown Bear: Πίσω από το εξώφυλλο του περιοδικού [Video]

Brown Bear: Πίσω από το εξώφυλλο του περιοδικού [Video]

Juli 12, 2017 0 Von admin

Η πρόκληση ήταν απλή. Στο πλαίσιο της 100ης επετείου της Nikon, το περιοδικό Digital SLR Photography ήθελε να κυκλοφορήσει μια περιορισμένη έκδοση. Τέσσερις φωτογράφοι ανατέθηκαν να παράσχουν μια εικόνα εξωφύλλου. Το πιάσιμο? Δεν έπρεπε μόνο να είναι μια νέα εικόνα αλλά και να τραβήχτηκε με μια συγκεκριμένη κάμερα. Στην περίπτωσή μου η D500. Με ένα προσχεδιασμένο ταξίδι στη Σλοβενία ​​ήξερα ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο μου στοίχημα. Τελειώνοντας μόνο δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας και με ένα απροσδόκητο 24ωρο που πέρασα στην Κολωνία, λόγω ενός φόβου για βόμβα στην πτήση μου για το σπίτι, σίγουρα κατέβηκε στο σύρμα!

Πορτρέτο καφέ αρκούδας
Κάμερα: Nikon D500 (διαβάστε την κριτική μου)
Φακός: 400 FL + TC14-EIII (550 mm)
Ρυθμίσεις: 1/1000, f5.6, ISO 10.000

Πορτραίτο καφέ αρκούδας: τεμαχίζοντας τη φωτογραφία εξωφύλλου

Ήξερα ότι αυτή η εικόνα θα λειτουργούσε καλά για έναν απλό λόγο. Ως πορτρέτο πλήρους κάδρου, με τα μάτια να κοιτάζουν κατευθείαν στον θεατή, τραβούν την προσοχή σας. Είναι μια πολύ απλή ιδέα, αλλά παρά τα καλά επίπεδα φωτισμού, σε μια καθαρή μέρα γύρω στις 5 μ.μ., η φωτογραφία λαμβάνεται σε εκπληκτικά υψηλό ISO. Υπάρχουν αρκετοί βασικοί λόγοι για αυτό.

  1. Χρειαζόταν ένας τηλεμετατροπέας 1,4x για να πάρει το κεφάλι της αρκούδας για να γεμίσει το πλαίσιο. Με τον μετατροπέα που προστέθηκε, επέλεξα να σταματήσω στο f5.6 για να αυξήσω το βάθος πεδίου μου και να αντιμετωπίσω τη μικρή απώλεια ευκρίνειας.
  1. Με ένα 1,4x συνδεδεμένο στα 400mm μου, στον αισθητήρα DX της D500, είχα ένα αποτελεσματικό οπτικό πεδίο 825mm. Αυτό πέτυχε την κοντινή θέα που ήθελα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το θέμα στο κάδρο, τόσο περισσότερη έμφαση δίνεται στην κίνηση και τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα κλείστρου που απαιτείται για να παγώσει αυτή η κίνηση. Λιγότερο από 1/1000 και πίεζα τα όρια της διακοπής της κίνησης των αρκούδων.
  1. Παρά το έντονο φως του περιβάλλοντος, η αρκούδα ήταν στην πραγματικότητα στη σκιά ενός μεγάλου δέντρου. Ενώ το ISO μου θα είχε πέσει δραματικά αν η αρκούδα ήταν στο φως, θα είχε αντίθεση. Με το να βρίσκεστε στη σκιά, τα πάντα έχουν μαλακώσει αρκετά, με αποτέλεσμα να έχετε εξαιρετική λεπτομέρεια στη γούνα. Αυτό δεν ήταν προγραμματισμένο, αλλά ήταν μια ευτυχισμένη σύμπτωση.

Καταστάσεις όπως αυτή είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο καλωσόριζα εδώ και καιρό βελτιώσεις υψηλού ISO. Δεν είναι μόνο χρήσιμα για λήψη χαμηλού φωτισμού, αλλά και πολύ καλά για τη λήψη υψηλότερων ταχυτήτων κλείστρου και μεγαλύτερα βάθη πεδίου, σε μέτριο έως καλό φωτισμό. Πάντα χάνετε δύο φορές θόρυβο όταν εκτυπώνετε μια εικόνα και η D500 σίγουρα αντέχει πολύ καλά σε αυτές τις συνθήκες, εκτυπώνοντας απίστευτα καλά.

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία

Όταν ήρθε το email που ζητούσε τη συμμετοχή μου σε αυτό Πυροβολήστε το εξώφυλλο προμήθεια, μου έδωσε περίπου 3 εβδομάδες για να τραβήξω μια κατάλληλη εικόνα. Με ένα 5ήμερο ταξίδι στη Σλοβενία ​​να έχει κλείσει μήνες πριν και να τελειώνει μόλις δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, φαινόταν η ιδανική ευκαιρία. Ακόμη περισσότερο, καθώς, σε προσωπική σημείωση, ήθελα από καιρό να φωτογραφίσω αρκούδες. Το να μπορέσω να το κάνω, με αυτή την επιπλέον ανατροπή ενός συγκεκριμένου σκοπού, ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσω τις πρώτες μου συναντήσεις με αρκούδα.

Κι έτσι εδώ βρέθηκα, στην όμορφη σλοβενική ύπαιθρο, να με φιλοξενεί slovenianbears.com. Η αρχική ιδέα ήταν να προσπαθήσω για ένα ωραίο ολόσωμο πορτρέτο. Τις πρώτες μέρες, οι εικόνες που απαθανάτισα από αυτή τη φύση ήταν ωραίες, αλλά όχι πραγματικά αυτή που θεωρούσα ποιότητα εξωφύλλου. Έτσι, αποφάσισα να αλλάξω τακτική και να προσπαθήσω για αυτό το full on, γέμισμα καρέ, headshot.

[clickToTweet tweet=”The D500 performed flawlessly, capturing this brown bear cover photo at ISO 10,000.” quote=”The D500 performed flawlessly, capturing this brown bear cover photo at ISO 10,000.”]

Το τρίτο απόγευμα επέστρεψα σε ένα κρησφύγετο στο οποίο είχα περάσει χρόνο στο παρελθόν. Αναζητώντας τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές, αποφάσισα ότι αυτή η συγκεκριμένη τοποθεσία θα προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία για το κοντινό πορτρέτο που ήθελα τώρα. Με πολλά από τα δάση να βρίσκονται στις πλαγιές των λόφων, το δέρμα ήταν ανυψωμένο για να επιτρέψει την βολή στις αρκούδες, δίνοντας την όψη ότι βρίσκεται στο ύψος των ματιών. Ωστόσο, σε αυτήν την τοποθεσία, είχα σημειώσει ότι οι αρκούδες έφτασαν προηγουμένως στα δεξιά, και από μια πλαγιά πολύ κοντά στο ίδιο το δέρμα. Αυτό θα μου επέτρεπε να πυροβολήσω προς το μέρος τους ενώ ήταν κοντά.

Το δέρμα, στο πυκνό δάσος της Σλοβενίας.

Ανέβηκα στο κρησφύγετο γύρω στις 330 μ.μ. και κάθισα ήσυχα για περίπου μιάμιση ώρα, ακούγοντας τους ήχους του δάσους. Με τον ήλιο να μπαίνει και να βγαίνει πίσω από το ελαφρύ σύννεφο, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Δεν άργησε να εμφανιστεί για άλλη μια φορά οι ίδιες δύο αρκούδες από την προηγούμενη μέρα. Δεν είμαι συνήθως σκοπευτής με υψηλό ρυθμό καρέ, αλλά με μια από τις αρκούδες να πλησιάζει αρκετά για την εικόνα που ήθελα, βρήκα τον εαυτό μου να χρησιμοποιώ πλήρως τον υψηλό ρυθμό καρέ της D500. Γρήγορες, ελεγχόμενες, ριπές σκοποβολής για να μεγιστοποιήσω την επιτυχία μου. Συνολικά, απαθανάτισα περίπου 54 φωτογραφίες, τις οποίες έκλεισα στη σύντομη λίστα σε 3 και έστειλα στο περιοδικό. Από αυτές, επιλέχθηκε όντως αυτή που υποψιαζόμουν ότι θα ήταν η προτιμώμενη εικόνα.

Το μικρό κόλπο σε αυτήν την εικόνα για μένα, ήταν η λήψη αρκετά ευρείας ώστε να επιτρέπεται η τοποθέτηση κειμένου και λογότυπων γύρω από το πλαίσιο. Το όραμά μου για την εικόνα ήταν μια στενή συγκομιδή, αλλά για την ψευδαίσθηση αυτού, έπρεπε στην πραγματικότητα να παρέχεται στο περιοδικό πιο χαλαρά. Στη συνέχεια, μόλις τοποθετηθεί όλο το αντίγραφο γύρω από το πλαίσιο, η ψευδαίσθηση αυτής της σφιχτής καλλιέργειας διατηρείται.

Μια εξαιρετικά ασυνήθιστη πτήση για το σπίτι

Δυστυχώς, ο τηλεμετατροπέας που χρησιμοποιήθηκε για αυτήν τη φωτογραφία δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά από εμένα. Καθώς η πτήση μου για το σπίτι μετατράπηκε στην Κολωνία, εξαιτίας αυτού που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ένας φόβος για βόμβα ψευδούς συναγερμού, εκκενώσαμε από το αεροπλάνο και έπρεπε να αφήσουμε τα υπάρχοντά μας. Μπορέσαμε να τα μαζέψουμε 10 ώρες αργότερα, στις 4 π.μ., αλλά σε κατάσταση στέρησης ύπνου άφησα το σακάκι μου πίσω – τσέπες γεμάτες με 1,4 και 2x TC μου, συν το κράτημα για την D810 μου.

Η πτήση με εκτροπή χρησίμευσε επίσης ως μια καλή υπενθύμιση ότι πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα αντίγραφο ασφαλείας των εικόνων σας. Συνήθως το κάνω, αλλά για κάποιο λόγο άφησα και τις δύο μονάδες μου στις χειραποσκευές μου για αυτήν την πτήση. Έτσι, όταν υπήρχε αρχική πρόταση ότι ίσως χρειαστεί να περιμένουμε μερικές μέρες για να μας σταλούν οι τσάντες μας, ανησυχούσα λίγο. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη και τελικά πέρασα την εξώπορτά μου 23 ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο, νωρίς το βράδυ στις 11, με τη ρυμούλκηση των χειραποσκευών. Μόλις έρθει η ώρα να επεξεργαστώ τις εικόνες μου, γράψτε το συνοδευτικό κείμενο και στείλτε το μέσω email στο περιοδικό για το 12ο.

Και έτσι το έχουμε. Καθώς προχωρούν οι ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες, η λήψη του εξωφύλλου της αρκούδας θα αποδειχτεί αναμφίβολα ότι έχει ένα από τα πιο σουρεαλιστικά τελειώματα σε μια φωτογράφηση για αρκετό καιρό!

Θέλετε περισσότερες ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες; Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες