Όλα για τον νέο νόμο που απαιτεί από τους Κινέζους influencers να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου

Όλα για τον νέο νόμο που απαιτεί από τους Κινέζους influencers να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου

Januar 25, 2023 0 Von admin

Οι influencers από την Κίνα θα πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου για να μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο; Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία στη χώρα όπου κυριαρχεί η ζωντανή ροή δεν ισχύει για όλους τους δημιουργούς, μόνο για συγκεκριμένα θέματα και περιεχόμενο. Εδώ εξηγούμε τα πάντα σχετικά με αυτόν τον νέο νόμο που έχει ήδη δώσει στον κλάδο του μάρκετινγκ επιρροών κάτι να μιλήσει.

Influencers από την Κίνα που θα χρειαστούν πτυχίο πανεπιστημίου

Πριν λίγες μέρες α επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Διοίκησης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Κίνας με τίτλο “Code of Conduct for Internet Broadcasters”.

Και ποια ήταν η διαμάχη; Ορίζει ότι οι παράγοντες επιρροής, οι δημιουργοί και οι οικοδεσπότες ζωντανής ροής στην Κίνα πρέπει να έχουν «αντίστοιχα προσόντα» πριν μιλήσουν για θέματα που απαιτούν «υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού».

Και σε ποια θέματα αναφέρεσαι; Σε όλους όσους σχετίζονται με νομική, ιατρική, οικονομικά και εκπαίδευση. Αυτό με στόχο να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση και αντίθετα να δημιουργηθούν χώροι στο διαδίκτυο «θετικοί, υγιείς, τακτοποιημένοι και αρμονικοί».

Από μόνη της, η δήλωση δεν εμβαθύνει στο είδος των προσόντων. Το σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η νέα απαίτηση Δεν θα είναι απαραίτητο για όλους τους influencers στην Κίνααλλά θα ισχύει μόνο για όσους κάνουν ζωντανή ροή.

Κώδικας Δεοντολογίας για Κινέζους Influencers και Streamers

Ομοίως, η δήλωση περιλαμβάνει μια λίστα με 31 τύπους περιεχομένου που θα απαγορεύονται αυστηρά σε ζωντανές μεταδόσεις (και που είναι παρόμοια με τους κοινοτικούς κανόνες οποιουδήποτε κοινωνικού δικτύου).

Για παράδειγμα, περιεχόμενο που περιλαμβάνει μηνύματα μίσους και διακρίσεων κατά οποιασδήποτε ομάδας ή ατόμου θα αφαιρεθεί. Καθώς και τα τυχερά παιχνίδια, η τρομοκρατία, η γραφική βία, η κακοποίηση ζώων και η σπατάλη τροφίμων.

Ένα άλλο περιεχόμενο που θα απαγορεύεται εντελώς για τους influencers από την Κίνα θα είναι η χρήση τεχνολογίας deepfake να μιμηθεί, να υποδυθεί ή απλώς να κάνει κωμωδία οποιουδήποτε χαρακτήρα, διασημότητας ή ατόμου (όπως στη δημοφιλή περίπτωση του Τομ Κρουζ στο TikTok).

Γιατί έχει σημασία στη βιομηχανία μάρκετινγκ επιρροών;

Σύμφωνα με KPMG, η βιομηχανία ζωντανής ροής στην Κίνα αποτιμάται σε περισσότερα από 156 δισεκατομμύρια πέσος. Ωστόσο, αυτή η επιταχυνόμενη άνοδος έχει δώσει τη θέση της σε περιεχόμενο που παραπληροφορεί ή/και περιλαμβάνει περιεχόμενο που θέτει τους χρήστες σε κίνδυνο.

Η συμβουλή μας;

Από τη μία πλευρά, οι δημιουργοί στη βιομηχανία μάρκετινγκ επιρροών πρέπει να στοιχηματίσουν σε περιεχόμενο που προσθέτει αξία και ενσωματώνει επαληθευμένες πληροφορίες. Αυτό χωρίς να ξεχνάτε την αυθεντικότητα και τη δημιουργικότητα για να προσελκύσετε το κοινό σας.

Αντίθετα, οι επωνυμίες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι συνεργασίες τους είναι μόνο με άτομα χαμηλού κινδύνου. Δηλαδή δεν εμπλέκονται σε αντιπαραθέσεις και το περιεχόμενό τους έχει και ποιότητα και αυθεντικότητα. Πώς να το πετύχετε; Με εργαλεία όπως το BrandMe και ο αναλυτής επιρροής του. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη διαβούλευση εδώ!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης: Πώς να επιλέξετε ένα μικρόφωνο για ροή και podcast;