Ψηφοφορία του Τελικού Σχεδίου Περιβάλλοντος!

Ψηφοφορία του Τελικού Σχεδίου Περιβάλλοντος!

Januar 23, 2023 0 Von admin

(Ολόκληρη η ανάρτηση) Το 2022, αλλάξατε τον τρόπο με τον οποίο γράφονται τα σχέδια για το κλίμα. Καθώς οι κορυφαίες ρυθμιστικές αρχές αέρα της Καλιφόρνια συνέταξαν το 20ετές τους σχέδιο για το κλίμα για την Καλιφόρνια φέτος, χιλιάδες ανθρώπων ενώθηκαν μαζί μας για να αναλάβουμε δράση για να απαιτήσουμε ένα σχέδιο για το κλίμα που μας βάζει σε μια πορεία προς ένα μέλλον πέρα ​​από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο όπου οι οικογένειές μας είναι ασφαλείς από την τοξική ρύπανση, το άσθμα και τον καρκίνο.

Μαζί, στείλαμε 10.000 γράμματα στο Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια (CARB) και πραγματοποίησε εκατοντάδες κλήσεις στον κυβερνήτη Newsom. Πραγματοποιήσαμε κοινοτικές συναντήσεις και συγκεντρώσεις από το Ρίτσμοντ μέχρι την Κεντρική Κοιλάδα, και αποδείξαμε σε ισχύ σε συναντήσεις μετά από συνάντηση στο Σακραμέντο.

Σε απάντηση, η CARB έκανε αλλαγές στο σχέδιο που θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις για τις κοινότητες σε όλη την Καλιφόρνια. Το τελικό Σχέδιο Οριοθέτησης, το οποίο ψήφισε χθες το CARB:

✅Σταματά την επέκταση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής βρώμικου αερίου, επενδύοντας αντ‘ αυτού στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

✅Διπλασιάζει τους στόχους της πολιτείας για μείωση των διανυόμενων μιλίων οχημάτων – που σημαίνει περισσότερες μαζικές συγκοινωνίες για όλους.

Δημιουργεί μια διαδικασία πολλαπλών υπηρεσιών για να να συντονίσει τη σταδιακή κατάργηση της εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου στην Καλιφόρνια.

Μαζί, αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι κοινότητες σαν τη δική μας σε όλη την πολιτεία θα αναπνεύσουν καθαρότερος αέρας και ζω σε πιο υγιεινές γειτονιέςκαι να μπορέσετε περπάτημα, ποδήλατο και μετακίνηση στη δουλειά και στο σχολείο πιο εύκολα.

Ωστόσο, σημαντικά στοιχεία του τελικού σχεδίου θα επιφέρουν πραγματική ζημιά στις κοινότητές μας και το κλίμα μας. Ανησυχητικά, το τελικό σχέδιο εξακολουθεί να βασίζεται πάρα πολύ σε αυτό σχέδια δέσμευσης άνθρακατο οποίο θα μπορούσε να διατηρήσει την υποδομή ορυκτών καυσίμων στο διαδίκτυο επ‘ αόριστον, επιπλέον των επιδοτήσεων για πηγές καυσίμων όπως βρώμικο υδρογόνο και βιοκαυσίμων που αυξάνουν τη ρύπανση στις έγχρωμες εργατικές κοινότητες της Καλιφόρνια.

Τα επόμενα χρόνια, θα χρειαστεί να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε ότι το βάρος της ενεργειακής μετάβασης δεν θα πέσει στις κοινότητες που έχουν ήδη πληγεί περισσότερο από τη ρύπανση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη του CARB και ο Πρόεδρος μίλησαν υπέρ του α μόνιμη Συμβουλευτική Επιτροπή Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνηςτο οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην ανύψωση των φωνών και της προοπτικής των κοινοτήτων πρώτης γραμμής στη φετινή Ενημέρωση του Σχεδίου Εύρους. Επιβεβαίωσαν επίσης ότι θα υπάρξει μια ειδική διαδικασία το 2023 για τη δημιουργία κανόνων που θα ρυθμίζουν προτάσεις για νέα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για διαδικαστικές αλλαγές που ζητούν οι συνήγοροι μας και που δημιουργούν πραγματικές ευκαιρίες για να βεβαιωθούμε Οι φωνές της πρώτης γραμμής είναι στο κέντρο στο CARB τα επόμενα χρόνια.
Αλλά προς το παρόν, πρέπει να πανηγυρίσουμε τις νίκες μας. Είτε γράψατε μια επιστολή, είτε τηλεφωνήσατε, κάνατε πορεία, συλλαληθήκατε, σχολιάσατε δημόσια ή συμμετείχατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη με τις κοινότητες πρώτης γραμμής της Καλιφόρνια φέτος.