ΥΠΕΡΠΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – UHY InternationalUHY International

ΥΠΕΡΠΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – UHY InternationalUHY International

März 17, 2023 0 Von admin
BLOG

Από τον Rhys Madoc, CEO, UHY International

Νοέμβριος 2022

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ1, η καινοτομία είναι «η διαδικασία μετατροπής νέων ιδεών σε αξία, με τη μορφή προϊόντων, υπηρεσιών, επιχειρηματικών μοντέλων και άλλων νέων τρόπων πραγματοποίησης πραγμάτων». Ειδικοί στην ψηφιακή εκπαίδευση Wiley2 ορίστε το ως «εφαρμοσμένη δημιουργικότητα που επιτυγχάνει επιχειρηματική αξία».

Μου αρέσουν αυτοί οι ορισμοί γιατί είναι σχετικοί – όλοι επιχειρούμε να δημιουργήσουμε αξία. Η καινοτομία ανθίζει σε περιόδους αντιξοότητας, όπως η κοινή σοφία – «η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της εφεύρεσης». Η πανδημία είδε πολλά στο επάγγελμά μας, καθώς οι εταιρείες και οι πελάτες επανασχεδίασαν τις διαδικασίες και υιοθέτησαν νέες τεχνολογίες για να επιτρέψουν την καλύτερη εργασία εκτός έδρας. Ορισμένες επιχειρήσεις αναθεώρησαν ολόκληρες πολιτιστικές πρακτικές για να προσαρμόσουν το «νέο κανονικό».

Αλλά δεν καινοτομούμε μόνο και μόνο επειδή πρέπει. Συχνά η καινοτομία παρέχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μπορεί να επιτρέψει σε μια επιχείρηση να είναι πρώτη στην αγορά με ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία.

Ωστόσο, υπάρχουν εμπόδια. Συνήθως, αυτά περιλαμβάνουν: έλλειψη χρημάτων, έλλειψη πολιτιστικής συμμετοχής, άκαμπτη τήρηση του τρόπου με τον οποίο κάναμε πάντα τα πράγματα, αποστροφή στον κίνδυνο, φόβο έλλειψης ελέγχου. Ίσως προβλέψιμα, όλα αυτά ενισχύονται σε περιόδους κρίσης. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να τα ξεπεράσουμε;

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Η καινοτομία σχετίζεται με ανθρώπους, προϊόντα και διαδικασίες. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review3 διαπίστωσε ότι οι καινοτόμοι οργανισμοί παρουσιάζουν κοινές συμπεριφορές:

  • Πάντα υποθέτουν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνουν πράγματα
  • Επικεντρώνονται στη βαθιά κατανόηση των δηλωμένων και μη δηλωμένων αναγκών και φιλοδοξιών των πελατών
  • Συνεργάζονται μέσα και πέρα ​​από τον οργανισμό
  • Αναγνωρίζουν ότι η επιτυχία απαιτεί πειραματισμό, γρήγορη επανάληψη και συχνή αποτυχία
  • Δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναλαμβάνουν σοβαρούς κινδύνους, να εκφράζουν αντίθετες απόψεις και να αναζητούν τους απαραίτητους πόρους.

Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι γνωστά σε πολλούς από εμάς. Το δίκτυο UHY, για παράδειγμα, τοποθετεί τη συνεργασία και τη συνεργασία προς όφελος των πελατών στην καρδιά της κουλτούρας του σε όλο τον κόσμο. Η παθιασμένη εστίαση των εταιρειών-μελών μας στις ανάγκες των πελατών αποτελεί βασικό μοχλό επιτυχίας για την επιχείρησή μας.

Τι γίνεται όμως με μερικά από τα άλλα πράγματα στη λίστα; Η εταιρεία σας συμπεριφέρεται με αυτούς τους τρόπους; Έχετε προσαρμοστεί στις αντιξοότητες και έχετε αναδειχθεί πιο δυνατός ή έχετε ενεργοποιήσει ανταγωνιστικά νέα προϊόντα και υπηρεσίες αναλαμβάνοντας ρίσκα;

Βραχυπρόθεσμα, πιστεύω ότι υπάρχουν μερικές οργανωτικές επιταγές για την υποστήριξη της επιτυχημένης καινοτομίας:

ΚΑΝΕΙΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΑΣ

Αξίζει να θυμηθούμε ότι πριν ο Henry Ford σκεφτεί την ιδέα, κανείς δεν είχε σκεφτεί ένα κινούμενη γραμμή συναρμολόγησης (ή, αν είχαν, δεν το είπαν ποτέ σε κανέναν). Η καινοτομία πιστεύεται ότι μείωσε τον χρόνο που απαιτείται για κάθε όχημα από 12 ώρες σε 90 λεπτά. Ο Ford δεν εφηύρε το αυτοκίνητο όπως του πιστώνεται συχνά ότι έκανε. σκέφτηκε απλώς έναν καλύτερο τρόπο να το κάνει.

ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η νέα τεχνολογία μπορεί να είναι τρομακτική, ειδικά αν αυτό που κάνατε πάντα λειτουργεί καλά, οπότε γιατί να αλλάξετε; Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί μηχανές που αντικαθιστούν τους ανθρώπους. Αλλά στο επάγγελμά μας, για παράδειγμα, η ανάλυση δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση μπορούν να κάνουν όλη την επίπονη συγκοπή, κάτι που μας δίνει περισσότερο χρόνο για να προσθέσουμε αξία στους πελάτες με συμβουλές και διορατικότητα. Το να δουλεύεις εντάξει δεν είναι πλέον αρκετό.

ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ

Η πρόσληψη κάποιου στην επιχείρησή σας με διαφορετική εμπειρία ή υπόβαθρο είναι ένας τρόπος να αγκαλιάσετε την καινοτομία, φέρνοντας μια εντελώς διαφορετική οπτική σε ένα σύνολο προκλήσεων. Αν και αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό για εσάς και το προσωπικό σας, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε μια κουλτούρα που διαφορετικά θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο δρόμο της.

Οι άνθρωποι μπορούν να είναι πιο καινοτόμοι με την ευκαιρία. Η προώθηση της καινοτόμου σκέψης είναι καλή ηγεσία. Η αναγνώριση νέων ιδεών και προοπτικών είναι το κλειδί, όπως και η δημιουργία μιας κουλτούρας ακρόασης και η διασφάλιση ότι οι συνάδελφοι αισθάνονται ελεύθεροι να αμφισβητήσουν το status quo. Το παλιομοδίτικο ‚κουτί προτάσεων‘ μπορεί να είναι πιο χρήσιμο από όσο νομίζετε!


Ευχαριστίες.

1Παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, Παγκόσμιο θέμα: Καινοτομία

2Wiley, Η τέχνη και η πρακτική της κορυφαίας βιώσιμης καινοτομίας στον οργανισμό σας

3Επιχειρηματική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ, Σπάζοντας τα εμπόδια στην καινοτομία

Εικόνες:

Φωτογραφία εργατών για το σπίτι από το Surface στο Unsplash

Model T Ford: iStock.com/TennesseePhotographer

Idea Wall: Φωτογραφία από FORTYTWO στο Unsplash