Το TradePending προσαρμόζεται και ευδοκιμεί το 2022

Το TradePending προσαρμόζεται και ευδοκιμεί το 2022

März 16, 2023 0 Von admin

Δεν υπάρχει ποτέ μια βαρετή στιγμή στην αυτοκινητοβιομηχανία και το 2022 είχε σίγουρα το μερίδιο της αναταραχής. Θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που είμαστε μέρος μιας τόσο δυναμικής βιομηχανίας. Ακριβώς όπως οι πελάτες μας αντιπρόσωποι σε όλη τη χώρα, προσαρμοστήκαμε και ευδοκιμήσαμε το 2022. Έχουμε μερικά επικά ορόσημα για να γιορτάσουμε, ενώ σηματοδοτούμε τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη και προώθηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η μεγάλη εικόνα

Μετά από τη στιγμή που οι αξίες των οχημάτων ανατιμήθηκαν, η αγορά άλλαξε και οι τιμές των οχημάτων άρχισαν και πάλι να υποτιμώνται. Αυτή η χαλαρή παλίρροια, όπως μετρήθηκε από το TradePending 100 (το οποίο μετρά τα 100 πιο εισηγμένα οχήματα σε ιστότοπους αντιπροσωπειών franchise) σημείωσε πτώση 18% στις αξίες αυτών των οχημάτων από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2022. Αυτό σηματοδότησε τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία αυτού του δείκτη . Μοιάζει πολύ με φθίνουσα κατάσταση»βασιλική παλίρροια», τα νερά άρχισαν να κινούνται γρήγορα και οι έμποροι πελάτες μας ανταποκρίθηκαν γρήγορα για να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και την τεχνολογία TradePending για την επιτυχή πλοήγηση σε αυτές τις αλλαγές.

Η μεθοδολογία αποτίμησης TradePending, βασισμένη σε πραγματικό χρόνο και σε τοπικές τιμές λιανικής, παρέμεινε ισχυρή για άλλη μια φορά. Καθώς οι τιμές υποτιμήθηκαν σε ορισμένα μέρη της χώρας ταχύτερα και με διαφορετικό τρόπο με βάση τις μάρκες και τα μοντέλα, συνεχίσαμε. Επιπλέον, η ικανότητά μας να διαμορφώνουμε τιμές ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτές τις αλλαγές βοήθησε τους αντιπροσώπους να προσφέρουν σχετικές προσφορές συναλλαγής στους δικούς τους πελάτες. Δεν υπάρχει ακόμα κανένα άλλο σημαντικό εργαλείο στην αγορά που να υποστηρίζει αυτό το επίπεδο προσαρμογής και παραμετροποίησης.

Σε άλλα απολύτως τεράστια νέα, αποκτήσαμε το AutoAPR τον Μάρτιο του 2022, ένα τεράστιο ορόσημο 8 χρόνια από το ταξίδι του TradePending. Οι δύο εταιρείες μας κόπηκαν από το ίδιο ύφασμα: Μια σαφής εστίαση στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του καταναλωτή και του αντιπροσώπου, παρέχοντας παράλληλα τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για τη μετατροπή της επισκεψιμότητας του ιστότοπου σε ανεκτίμητους πελάτες πρώτου μέρους.

Συνδέοντας την ομάδα και την τεχνολογία τους στη μηχανή πωλήσεων και μάρκετινγκ, μπορέσαμε να διπλασιάσουμε αυτό το τμήμα της επιχείρησής μας σε μόλις 9 μήνες.

Το πιο σημαντικό, ο αντίκτυπος στους πελάτες μας δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εξαιρετικός. Οι πελάτες TradePending που υιοθέτησαν το AutoAPR (μεταονομάστηκε Payments το καλοκαίρι) είδαν τους δυνητικούς πελάτες πρώτου μέρους να διπλασιάζονται σε μια νύχτα. Σοβαρά. Αυτό το προϊόν αποδεικνύεται ότι είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο ξεκίνημα συζήτησης σε μια εποχή αυξανόμενων επιτοκίων και μειωμένης προσιτότητας για τους καταναλωτές.

Για να συμβαδίσουμε με την ανάπτυξη, αυξήσαμε την ομάδα μας σχεδόν κατά 60% το 2022 σε όλες τις ομάδες υποστήριξης, πωλήσεων, προϊόντων και μηχανικής. Το να βρεις τόσο ταλέντο ήταν μια πρόκληση, αλλά η ομάδα του TradePending δεν ξεκίνησε ποτέ έναν χρόνο πιο δυνατά.

Οι φόρμες δεν είναι νεκρές. Άλλη μια μεγάλη χρονιά για το εμπόριο, την προσφορά και τις πληρωμές

Αυτά τα τρία προϊόντα πάνε χέρι-χέρι. Είναι όλοι τους τέρατα στη μετατροπή της επισκεψιμότητας ιστοτόπων σε δυνητικούς πελάτες πρώτου μέρους και κάθε χρόνο αναφέρουμε μερικά βασικά στατιστικά στοιχεία για αυτούς.

Εμπορικές συναλλαγές που παραδόθηκαν λίγο πάνω από 2,7 εκατομμύρια οδηγούς σε 3.400+ αντιπροσώπους στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτό είναι 7.400 δυνητικοί πελάτες πρώτου μέρους την ημέρα ή 308 ανά ώρα. Είναι πολύ.

Ο αριθμός των δυνητικών πελατών που μετατράπηκαν σε κινητές συσκευές αυξήθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση, αυξάνοντας από 74,7% σε 76,0.

Ο αριθμός των ατόμων που ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αποτίμησης συναλλαγών αυξήθηκε κατά 7,3% το 2022. Η ομάδα μας επένδυσε πολλά στην εμπειρία χρήστη φέτος και τα αποτελέσματα απέφεραν καρπούς για τους πελάτες μας.

Μία από τις πιο πικάντικες κυκλοφορίες χαρακτηριστικών της χρονιάς ήταν η αναφορά μας Hot Leads. Αυτό δημιουργεί φυσαλίδες άμεσα ενεργά δεδομένα σχετικά με τους επισκέπτες του ιστότοπου που επιστρέφουν και τα οχήματα που τους ενδιαφέρουν περισσότερο. Εμφανίζει κρίσιμα δεδομένα δυνητικού πελάτη πρώτου κατασκευαστή που εξουσιοδοτούν το προσωπικό των αντιπροσώπων μας να είναι πιο επιτυχημένο στην παρακολούθηση πελατών.

Η προμήθεια αποθεμάτων ήταν μεγάλη υπόθεση πέρυσι, με τους αντιπροσώπους να χρησιμοποιούν κάθε εργαλείο και τακτική που είχαν στη διάθεσή τους για να γεμίσουν τις παρτίδες τους. Προσφορά, η διαμορφώσιμη λύση μας για την παροχή στους καταναλωτές μιας προσφοράς ενιαίας τιμής, η οποία παρέδωσε πάνω από 73.000 σταθερές προσφορές σε άτομα για λογαριασμό αντιπροσώπων. Εάν χρειάζεστε μέταλλο, σας παραδώσαμε.

Τελικά, Πληρωμές κατέλαβε 1,25 εκατομμύρια δυνητικούς πελάτες πρώτου κατασκευαστή για αντιπροσώπους. Αυτοί οι οδηγοί αποδείχθηκαν απίστευτα υψηλής αξίας. Ο εισερχόμενος δυνητικός πελάτης περιέχει όχι μόνο ένα νέο/μεταχειρισμένο όχημα επιλεγμένο με ένδειξη της προτίμησης πληρωμής και της πιστωτικής ποιότητας, αλλά και μια συναλλαγή. Αυτό το ονομάζουμε «σούπερ πρώτου μέρους». Οι πελάτες μας που ανέπτυξαν και τα τρία προϊόντα πέρυσι είχαν πολύ πιο εύκολο χρόνο να δημιουργήσουν δυνητικούς πελάτες και να προμηθεύονται απόθεμα.

Το TradePending API επεκτείνει την απήχησή του

Διαθέτουμε τα ίδια δεδομένα που τροφοδοτούν τα προϊόντα μας σε άλλες εταιρείες εντός και εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω της εταιρείας μας API. Δύο ενδιαφέροντα πράγματα συνέβησαν πέρυσι.

Επειδή πολλοί από τους πελάτες μας είναι πλατφόρμες ψηφιακής λιανικής, έχουμε μια μοναδική άποψη για αυτόν τον χώρο. Σε γενικές γραμμές, η ταχεία ανάπτυξη που γνώρισαν αυτές οι πλατφόρμες το 2021 σταμάτησε και ελαφρά αντιστράφηκε το 2022.

Στην αρχή της πανδημίας, πολλοί έμποροι υιοθέτησαν γρήγορα την προσέγγιση «αγοράστε ένα αυτοκίνητο στο διαδίκτυο» επειδή τη θεώρησαν ως μια έξυπνη στρατηγική κίνηση (είναι) ή/και επειδή ο OEM τους την εξουσιοδότησε. Η υπόθεσή μας, η οποία δεν είναι και πολύ τραβηγμένη, είναι ότι οι έμποροι που δεν αγόρασαν πλήρως την εμπειρία έκτοτε έχουν εγκαταλείψει αυτές τις πλατφόρμες και επέστρεψαν «πίσω στα βασικά».

Συνολικά, το API απέδωσε 24,7 εκατομμύρια αποτιμήσεις οχημάτων το 2022, σχεδόν τριπλασιάζοντας το ποσό σε σχέση με το 2021. Αυτό το αποτέλεσμα προέρχεται από μια σταθερή αύξηση στους νέους πελάτες API που προστέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων Tier 1 και σημαντικών παικτών DMS/CRM (ανακοινώσεις σύντομα).

Υποστήριξη της Ομάδας Υποστήριξής μας

Μετά την εξαγορά του AutoAPR και τη μετεγκατάσταση της πλατφόρμας υποστήριξής μας, επενδύσαμε πολλά στην ομάδα υποστήριξής μας το 2022.

Αυτή η ομάδα αναπτύσσει εκατοντάδες νέες μονάδες προϊόντων κάθε μήνα, υποβάλλει ερωτήματα από τους πελάτες μας και απαντά στις ειδοποιήσεις του ευφυούς συστήματος μας όταν εντοπίζεται πρόβλημα με μια λύση πελάτη. Αυτή η προληπτική προσέγγιση μάς δίνει τη δυνατότητα να διαγνώσουμε και να επιλύσουμε προβλήματα πριν καν τα προσέξουν οι πελάτες μας. Ο συνδυασμός αυτών των τριών κουβάδων οδήγησε στην ομάδα να κλείσει πάνω από 82.000 υποθέσεις πέρυσι, μια αύξηση 25% σε σχέση με το 2021.

Προσθέσαμε έναν νέο επικεφαλής του τμήματος Υποστήριξης (πολλοί από εσάς ίσως γνωρίζετε τον βετεράνο του κλάδου Gaye Weinberger), νέους διευθυντές και νέους ειδικούς υποστήριξης για να συμβαδίζουμε με την ανάπτυξή μας.

Και σε περίπτωση που το χάσατε, είναι φιναλίστ για το Βραβείο Stevie «Front-line Customer Service Team of the Year – Tech Industries – Software» για την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών για τρίτη συνεχή χρονιά. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και αξίζει πραγματικά ένα εγκάρδιο «Συγχαρητήρια»!

Τι υπάρχει στο κατάστημα για το 2023

Με τα αυξανόμενα επιτόκια και τα αποθέματα να αρχίζουν να σταθεροποιούνται, βλέπουμε μειωμένη ζήτηση και υψηλότερη προσφορά. Το Econ 101 υποδηλώνει ότι θα είναι πιο δύσκολο να πουληθούν αυτοκίνητα φέτος. Βλέπουμε ήδη τους πελάτες να μετατοπίζουν την εστίασή τους από την προμήθεια αποθέματος πίσω στη σύλληψη και τη μετατροπή δυνητικού πελάτη, καθώς και στην ενεργοποίηση πωλήσεων. Με το 1-2-3 των συναλλαγών, της προσφοράς και των πληρωμών, εξακολουθούμε να έχουμε τις #1 λύσεις για τη μετατροπή ιστοτόπων στην αγορά.

Μια άλλη τάση αντιστροφής είναι η ανάγκη για εμπορία οχημάτων. Με περιορισμένο απόθεμα το 2021-22, σχεδόν κάθε όχημα που πωλήθηκε και πωλήθηκε γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, ο ντίλερ απομάκρυνε το merchandising. Ξεκινώντας από τα τέλη του 2022, αυτή η τάση πήρε μια στροφή 180 μοιρών.

Οι προαναφερθείσες αλλαγές στην προσφορά και τη ζήτηση σημαίνουν ότι οι αντιπρόσωποι έχουν επιστρέψει στα βασικά για τις ποιοτικές τακτικές merchandising. Αυτό οδήγησε σε μια ανανεωμένη άνοδο στη δική μας Σήματα προϊόντοςτο οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και δεδομένα αγοράς για να επισημάνει την προσφορά, τη ζήτηση και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά ενός οχήματος στην τοπική αγορά, όλα αυτόματα.

Είμαστε επίσης στο κατώφλι των σημαντικών ανακοινώσεων προϊόντων, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για αυτό. Ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία το 2023.