Το MoPSW κυκλοφόρησε το «Bharat Pravah», για να σηματοδοτήσει τον ρόλο των ποταμών, των λιμανιών και της ναυτιλίας

Το MoPSW κυκλοφόρησε το «Bharat Pravah», για να σηματοδοτήσει τον ρόλο των ποταμών, των λιμανιών και της ναυτιλίας

Januar 21, 2023 0 Von admin

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ : Υπουργός Ναυτιλίας, Ναυτιλίας και Λιμένων της Ένωσης, Shri Sarbananda Sonowal πρόσφατα ξεκίνησε μια μοναδική κίνηση για να αναδείξει τον ρόλο των ποταμών-λιμανιών-ναυτιλίας στην καθημερινότητα ενός απλού ανθρώπου μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί περιφερειακοί, εθνικοί και διεθνείς διάλογοι, συνέδρια και βραβεία.

«Σε μια εποχή που μας Πρωθυπουργός Σρι Ναρέντρα Μόντι οδηγεί τον κόσμο σε ένα νέο μονοπάτι, η πρωτοβουλία του Ινστιτούτο για Διακυβέρνηση, Πολιτικές και Πολιτική (IGPP) να αναδείξει τη σημασία της ναυτιλίας, των λιμανιών και των πλωτών οδών στο μυαλό των απλών ανθρώπων, είναι αξιοσημείωτο. Θα δημιουργήσει ευαισθητοποίηση για τα θέματα του κλάδου», είπε ο υπουργός.

Υπενθύμισε ότι ενώ τα ποτάμια και οι θάλασσες παραμένουν κεντρικά στην πνευματική μας ζωή, δεν μας ενδιαφέρουν πλέον οι κοίτες και η καθαριότητα των ποταμών μας, καθώς έχουμε συνηθίσει να τρέχει νερό από τις βρύσες μας. «Τα τραγούδια που γιορτάζουν τα ποτάμια μας, που εκφράζουν τη θλίψη μας όταν πλημμυρίζουν και προσεύχονται για την ασφάλεια των ναυτικών δεν αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής μας ύπαρξης. Τέτοιες παραδόσεις έχουν παραμείνει περιορισμένες σε κοινότητες που είναι εγκατεστημένες σε όχθες ποταμών και ακτές», πρόσθεσε ο υπουργός.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζεται στους ανθρώπους που ζουν στη γη τη σημασία των ποταμών και των θαλασσών. Αυτό πρέπει να γίνει μέρος της κοινωνικής μας ψυχής, το «janmanas», του λαού μας. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο του εμβληματικού της προγράμματος Σαγκαρμάλαέχει ως στόχο να επιτύχει ανάπτυξη που καθοδηγείται από το λιμάνι και να ενσωματώσει τους απλούς ανθρώπους στην ιστορία επιτυχίας της Ινδίας, είπε ο Sonowal στην εκδήλωση που τιμήθηκε από Μέλος του Οικονομικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου του πρωθυπουργού, Sanjeev Sanyal. Πρώην Γραμματέας, MoPSW Gopal Krishna. Πρόεδρος, Jawaharlal Nehru Port Trust, Sanjay Sethi; Γενικός Διευθυντής του Ναυτικού Συγκροτήματος Εθνικής Κληρονομιάς, Καθ. Vasant Shinde; Διευθύνων Σύμβουλος Adani Ports, Subrata Tripathi; Dhruv Kotak της JM Baxi ήταν μεταξύ άλλων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Bharat Pravah διοργανώνεται σε μια εποχή που η Ινδία γιορτάζει το Azadi ka Amrit Mahotsava με επίκεντρο την οικονομική, πολιτιστική και ιστορική σημασία των πλωτών οδών, των λιμανιών και της ναυτιλίας της Ινδίας. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τη συμβολή του στην καθημερινή μας ζωή και τις διάφορες αποχρώσεις που συνδέονται με αυτό, τις οποίες επί του παρόντος είτε αγνοούμε είτε αγνοούμε, είπε. Ο Δρ Manish Tiwari από το IGPP.

Είπε ότι τους επόμενους μήνες, μια σειρά από γεγονότα παρατάσσονται. Αυτά θα επικεντρωθούν γύρω από θέματα όπως τα Ποτάμια και η Θαλασσοκεντρική Ανάπτυξη στην Ινδία: Μέσα από έναν ιστορικό φακό. Θάλασσα, ποτάμια, λιμάνια και πλοίο στον λαϊκό πολιτισμό και τη λογοτεχνία. Η αντιπροσώπευση τους στον λαϊκό πολιτισμό. Ο ρόλος της ναυτιλίας και των λιμένων στην ανάπτυξη της Ινδίας. Η Πολιτική και Οικονομία της Ιδιωτικοποίησης των Λιμένων; Εσωτερικές πλωτές οδοί: Αρτηρίες ανάπτυξης, ο ρόλος και η σημασία τους. Πράσινος λιμένες και ναυτιλιακή βιομηχανία. Μέλλον Λιμένων και Ναυτιλιακής Βιομηχανίας- Διαχείριση, Προκλήσεις και Πολιτικές.

Οι εκδηλώσεις θα οργανωθούν στους βασικούς κόμβους των πλωτών οδών, των λιμανιών και της ναυτιλίας σε όλη τη χώρα στη Βομβάη, την Καλκούτα, το Γκουβαχάτι, το Βισακαπατνάμ, το Βαρανάσι, το Καλικούτ και άλλα. Θα κάλυπτε την έκταση του Bharat- από την Dwarika στη Δύση έως το Guwahati στην Ανατολή. από το Βαρανάσι στο Βορρά μέχρι το Ραμεσβαράμ στο Νότο, είπε ο Δρ Τιγουάρι.