Το FFFAI φιλοξενεί Webinar για νέες εξελίξεις και ευκαιρίες στη διαδρομή INSTC και στο λιμάνι Shahid Beheshti στο Chabahar

Το FFFAI φιλοξενεί Webinar για νέες εξελίξεις και ευκαιρίες στη διαδρομή INSTC και στο λιμάνι Shahid Beheshti στο Chabahar

Januar 21, 2023 0 Von admin

MUMBAI : Στις 18 Ιανουαρίου 2023 το Ομοσπονδία Διαμεταφορέων Εμπορευμάτων (FFFAI) διεξήγαγε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για να μοιραστεί σημαντικές εξελίξεις σε νέες διαδρομές από την Ινδία προς τις χώρες της ΚΑΚ Διεθνές Διάδρομος Μεταφορών Βορείου Νότου (INSTC) και πώς μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες για την κοινότητα EXIM. Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνθηκε από κ. Shankar Shinde, Πρόεδρος FFFAI και Κύριος. Sohel Kazani, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, FFFAI για την παρουσίαση των πρόσφατων εξελίξεων Διαδρομή INSTC. Mr.Sunil Mukundan, MD, Indian Global Ports. Ο κ. Hossien Habibolahi, MD, India Ports Global CFZ και ο κ. Shailesh Makawana, Indian Ports Global έκανε επίσης παρουσιάσεις σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο για να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο του Λιμάνι Chabahar.Το διαδικτυακό σεμινάριο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μελών της FFFAI και επαγγελματιών logistics από όλη τη χώρα.
Ο Διεθνής Διάδρομος Μεταφορών Βορρά-Νότου (INSTC) είναι ένα πολυτροπικό δίκτυο πλοίων, σιδηροδρομικών και οδικών διαδρομών μήκους 7.200 km για τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ινδίας, Ιράν, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσίας, Κεντρικής Ασίας και Ευρώπης. Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως μεταφορά εμπορευμάτων από την Ινδία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία μέσω πλοίων, σιδηροδρομικών και οδικών.
Ο κ. Sunil Mukundan και ο κ. Shailesh Makwana τόνισαν τις εγκαταστάσεις και τα οφέλη που διατίθενται στο λιμάνι Shahid Beheshti του λιμανιού Chabahar, τα πλεονεκτήματά του ως σημείο διέλευσης και τα κίνητρα/εκπτώσεις στις χρεώσεις αποθήκευσης και διαχείρισης τερματικού σταθμού.
Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, ο Πρόεδρος της FFFAI κάλεσε τα μέλη να συμμετάσχουν σε μετακινήσεις μέσω του INSTC για προορισμό CIS/Ρωσία, που μπορεί επίσης να είναι επιπλέον ευρωπαϊκοί προορισμοί. Προέτρεψε επίσης να επωφεληθούν από τις μειωμένες χρεώσεις από Port JNPT / Λιμάνι Kandla & Shahid Beheshti (το οποίο είναι ινδικό λιμάνι) βιώσιμο να αξιοποιηθεί από τους επαγγελματίες του Exim. Σε αυτόν τον νέο τομέα ευκαιριών, οι πάροχοι υπηρεσιών Logistics θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε αναξιοποίητες αγορές. Αυτό είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι η FFFAI έχει κάνει μια μελέτη για τη βιωσιμότητα της διαδρομής INSTC και του λιμένα Chabahar με TIR, η οποία έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση της Ινδίας.
Ο κ. Sohel Kazani τόνισε τις νέες εξελίξεις στο δρομολόγιο INSTC σε ό,τι αφορά την αύξηση του όγκου, τις μετακινήσεις των πλοίων, τις διορθώσεις στα τέλη μεταφοράς και τη μείωση του κόστους. Επίσης, υπάρχουν νέες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα σχετικά με αυτή τη διαδρομή. Ο κ. Kazanial τόνισε επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις μετά το νέο πολιτικό καθεστώς στο Αφγανιστάν υπό τους Ταλιμπάν.
Τα κυριότερα σημεία των νέων εξελίξεων στη διαδρομή INSTC περιλαμβάνουν:
• Εντοπίζονται συνολικά 102 έργα για την ανάπτυξη των διαδρομών INSTC, συμπεριλαμβανομένων των εξής:
20 σιδηροδρομικές μεταφορές. 59 δρόμοι? 7 συνοριακά σημεία διέλευσης με σχετική υποδομή, 8 θαλάσσια λιμάνια, 4 εσωτερικές πλωτές οδούς. 4 ναυπηγική.στο Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Γεωργία, το Ιράν, το Καζακστάν, τη Ρωσία και το Τουρκμενιστάν.

• Η συμμετοχή των χειριστών New Vessels παρέχει τακτικές υπηρεσίες στο ΙΡΑΝ
• Τραπεζικές εργασίες: Yes Bank και UCO Bank έχουν συνάψει συνεργασία με δύο ρωσικές τράπεζες. Μέσω αυτής της συμφωνίας, και τα δύο αυτά ιδρύματα θα φέρουν την Ινδία πιο κοντά στη διεξαγωγή συναλλαγών με τη Ρωσία.
Η UCO Bank έχει συνεργαστεί με την Gazprom Bank, ενώ η Yes Bank έχει επίσης συνάψει συμφωνία με την Commercial Bank ofMoscow στη Ρωσία.

Φορτωτική της FIATA μέσω FFFAI διατίθενται στα μέλη :Διαπραγματεύσιμα Φορτωτική πολλαπλών μεταφορών FIATA (FBL) είναι πλέον διαθέσιμα σε ασφαλή ψηφιακή μορφή μέσω TMS και άλλων πλατφορμών.
Ο κ. Vinod Sharma, ολοκλήρωσε το διαδικτυακό σεμινάριο προτείνοντας ψήφο ευχαριστιών στον Πρόεδρο FFFAI και σε όλους τους άλλους ομιλητές/προσκεκλημένους που μοιράστηκαν τις βαθιές γνώσεις και τις πολύτιμες πληροφορίες τους σχετικά με την ανάπτυξη και τη συνδεσιμότητα των λιμένων. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους συμμετέχοντες για το έντονο ενδιαφέρον τους για την εξερεύνηση της διαδρομής INSTC.