Το 5G θα φτάσει σε διείσδυση 90% στη Βόρεια Αμερική το 2027: Ericsson

Το 5G θα φτάσει σε διείσδυση 90% στη Βόρεια Αμερική το 2027: Ericsson

März 6, 2023 0 Von admin

Η Ericsson σημείωσε ότι μόνο περίπου 20 πάροχοι παγκοσμίως είχαν ήδη ξεκινήσει δίκτυα SA 5G μέχρι το τέλος του 2021

Η διείσδυση των συνδρομών 5G στη Βόρεια Αμερική προβλέπεται να φτάσει το 90% το 2027, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του Έκθεση κινητικότητας Ericsson.

Η έκθεση προβλέπει επίσης ότι οι παγκόσμιες συνδρομές 5G θα ξεπεράσουν το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Έως το 2027, το 5G θα αντιπροσωπεύει το 82% των συνολικών συνδρομών στη Δυτική Ευρώπη, το 80% στην περιοχή του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και το 74% στη Βορειοανατολική Ασία, εκτιμά η Ericsson.

Στην Ινδία, όπου οι συχνότητες 5G αναμένεται να δημοπρατηθούν τον επόμενο μήνα, το 5G αναμένεται να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% όλων των συνδρομών έως το 2027. Σύμφωνα με την έκθεση της Ericsson, η τεχνολογία 5G προβλέπεται να αντιπροσωπεύει σχεδόν τις μισές συνδρομές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως έως το 2027. φτάνοντας συνολικά τα 4,4 δισεκατομμύρια συνδρομές. Οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας 5G θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο φέτος, αφού ξεπέρασαν τα 620 εκατομμύρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Η τελευταία Έκθεση Κινητικότητας της Ericsson αποκαλύπτει επίσης ότι η παγκόσμια κυκλοφορία δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας διπλασιάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως λόγω της αυξημένης χρήσης smartphone και κινητής ευρυζωνικότητας, καθώς και της ψηφιοποίησης της κοινωνίας και των βιομηχανιών. Η έκθεση επαληθεύει επίσης ότι το 5G κλιμακώνεται ταχύτερα από όλες τις προηγούμενες γενιές κινητής τεχνολογίας, καθώς σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση σε κάλυψη 5G, με καθαρή προσθήκη 70 εκατομμυρίων συνδρομών 5G μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2022. Μέχρι το 2027, περίπου τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο 5G, σύμφωνα με την Ericsson.

Ο Fredrik Jejdling, EVP και επικεφαλής των Δικτύων, Ericsson, δήλωσε: «Η τελευταία έκθεση κινητικότητας της Ericsson επιβεβαιώνει το 5G ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη γενιά τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας ποτέ και η Ericsson διαδραματίζει βασικό ρόλο στην πραγματοποίησή της. Εργαζόμαστε καθημερινά με τους πελάτες μας και τους συνεργάτες του οικοσυστήματος σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουμε ότι εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι, επιχειρήσεις, βιομηχανίες και κοινωνίες απολαμβάνουν τα οφέλη της συνδεσιμότητας 5G το συντομότερο δυνατό».

«Η ανάπτυξη αυτόνομων δικτύων 5G (SA) αυξάνεται σε πολλές περιοχές, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνιών (CSP) προετοιμάζονται για καινοτομία για την αντιμετώπιση επιχειρηματικών ευκαιριών πέρα ​​από την βελτιωμένη ευρυζωνική κινητή. Μια σταθερή υποδομή ψηφιακών δικτύων στηρίζει τα σχέδια ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και οι νέες δυνατότητές τους μπορούν να μετατραπούν σε νέες υπηρεσίες πελατών», δήλωσε ο Peter Jonsson, εκτελεστικός συντάκτης της Ericsson Mobility Report.

Ο Ευρωπαίος πωλητής σημείωσε ότι μόνο περίπου 20 πάροχοι παγκοσμίως είχαν ήδη λανσάρει δίκτυα SA 5G μέχρι το τέλος του 2021. Ωστόσο, ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί φέτος.

Επίσης, η έκθεση προβλέπει ότι η τεχνολογία 4G αναμένεται να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια συνδρομές φέτος και στη συνέχεια να πέσει στα 3,5 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2027.

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης τον ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση (FWA) στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών. Ο Σουηδός πωλητής προβλέπει ότι ο αριθμός των συνδέσεων FWA θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια το 2022, αριθμός που προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί έως το 2027, φτάνοντας σχεδόν τα 230 εκατομμύρια.

Στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), η έκθεση σημειώνει ότι το 2021, το ευρυζωνικό IoT (4G/5G) ξεπέρασε το 2G και το 3G ως η τεχνολογία που συνδέει το μεγαλύτερο μερίδιο όλων των συσκευών κινητής τηλεφωνίας που συνδέονται με IoT, αντιπροσωπεύοντας το 44% όλων των συνδέσεων .

Οι μαζικές τεχνολογίες IoT όπως το NB-IoT και το Cat-M, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 80% το 2021, φτάνοντας σχεδόν τις 330 εκατομμύρια συνδέσεις. Ο αριθμός των συσκευών IoT που συνδέονται με αυτές τις τεχνολογίες αναμένεται να ξεπεράσει το 2G/3G το 2023.