Τοξικά και ασφαλή έντομα για πέψη

Τοξικά και ασφαλή έντομα για πέψη

Dezember 31, 2022 0 Von admin

Γιατί ο σκύλος μου τρώει ζωύφια? Τα σκυλιά είναι περίεργα ζώα, αλλά έχουν επίσης ταλέντο μυρίζοντας και τσιμπολογώντας οτιδήποτε συναντήσει—τα ζωύφια είναι συχνά το λιγότερο από τα προβλήματα ενός ιδιοκτήτη σκύλου, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις πικας των σκύλων!

Αλλά μπορούν τα σκυλιά να φάνε ζωύφια χωρίς επιπτώσεις στην υγεία; Τις περισσότερες φορές, δεν είναι τίποτα ανησυχητικό, αλλά υπάρχουν μερικά τοξικά σφάλματα εκεί έξω όμως.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια πρέπει να προσέχετε.

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε ζωύφια

Είναι κακό για τα σκυλιά να τρώνε ζωύφια? Όποια ράτσα σκύλου κι αν έχετε, η δράση μιας αράχνης που σέρνεται, της κάμπιας που κουνιέται ή του ιπτάμενου ζωύφιου θα τονώσει το ενδιαφέρον του σκύλου σας και θα διεγείρει τα κυνηγετικά του ένστικτα.

Οι σκόροι, οι βρωμιές και οι μύγες είναι μόνο μερικά έντομα ότι οι κυνόδοντες πιθανότατα θα καταπιούν όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σφαλμάτων. Μερικοί έχουν αμυντικούς μηχανισμούς όπως αγκάθια, κεντρί ή δυσάρεστη πικάντικη γεύση. Αυτοί οι οργανισμοί είναι γνωστοί για την κατοχή τους τριχών που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα, όπως π.χ κάμπιες πεταλούδων. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της πεταλούδας μονάρχης είναι η άσχημη γεύση της.

Ευτυχώς, τα κατοικίδιά μας μαζεύουν ποιά ζωύφια μπορούν και δεν μπορούν να φάνε αρκετά γρήγορα. Ας δούμε ποιες είναι τοξικές και ποιες όχι.

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του πληθυσμού των εντόμων, θα μπορούσαν να υπάρχουν έως και 30 εκατομμύρια είδη εντόμων και το ένα τρίτο από αυτά είναι υπό εξαφάνιση; Ρίξτε μια γρήγορη ματιά το άρθρο μας στατιστικές πληθυσμού εντόμων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έντομα.

Πότε Είναι εντάξει για τα σκυλιά να τρώνε ζωύφια;

Αν και μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο να το λάβετε υπόψη οικιακά σφάλματα ως πηγή πρωτεΐνης, φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που είναι–α μικρό σνακ. Τρώει γκρεμούς, γρύλουςακόμη και τα μυρμήγκια έχουν γίνει ακόμη και διαδεδομένα μεταξύ των ανθρώπων, και είναι μια κοινή πρακτική σε ορισμένους πολιτισμούς.

Οπότε πότε τα σκυλιά τρώνε ζωύφια, πρέπει να ανησυχείς; Όπως οι άνθρωποι, τα σκυλιά μπορεί να μην χορταίνουν πρωτεΐνη μόνο από εμπορικές τροφές για σκύλους, οπότε ένα επιπλέον θεραπεύω δεν θα τους βλάψει.

Ξεκινώντας από μικρή –τα σκυλιά μπορούν να φάνε μύγες. Τόσο τα μυρμήγκια όσο και οι μύγες είναι ασφαλή για τους σκύλους επειδή περιλαμβάνουν πολλή πρωτεΐνη και βιταμίνη C. Ανάλογα με το πού αποθηκεύεται το πιάτο φαγητού του σκύλου σας, δεν είναι ασυνήθιστο να ανακαλύψει αυτά τα σφάλματα να σέρνονται παντού – και δεν υπάρχουν λόγοι για πανικό όταν τρώνε ένα από αυτά.

Οι σκώροι είναι επίσης απολύτως ασφαλείς για να φάει ο σκύλος. Μπορεί να φαίνεται χονδροειδές, αλλά για αυτούς, αυτό είναι απλώς διασκέδαση και παιχνίδια.

Εάν είστε αραχνοφοβικός, δεν θα το απολαύσετε γιατί αράχνες είναι οι επόμενοι στη λίστα.

Οι αράχνες είναι ένα σχετικά κοινό οικιακό σφάλμα που σχεδόν κάθε κουτάβι θα συναντήσει τουλάχιστον μία φορά. Ευτυχώς, οι αράχνες δεν είναι εγγενώς επικίνδυνες για τον σκύλο σας εκτός και αν είναι δηλητηριώδεις, αλλά δεν είναι πιθανό να φιλοξενήσετε ένα από αυτά στο σπίτι σας – ελπίζουμε!

Άλλα σφάλματα που τα σκυλιά μπορούν να καταπιούν με ασφάλεια είναι:

  • σφάλματα Ιουνίου,
  • βρωμάνες,
  • Ασιατικό γυναικείο σκαθάρικαι
  • τζιτζίκια.

Για να το θέσω με μεγαλύτερη ακρίβεια, αυτά τα σφάλματα δεν είναι ιδιαίτερα τοξικά εάν τρώγονται σε μικρές ποσότητες. Αν βρείτε το δικό σας τσούξιμο σκύλου σε πολλά από αυτά τα σφάλματα ταυτόχρονα, θα πρέπει επικοινωνήστε με έναν κτηνίατρο γιατί πιθανότατα θα προκαλέσει στομαχικά προβλήματα.

Ποια σφάλματα είναι τοξικά για τους σκύλους

Μερικές φορές είναι η τροφή του εντόμου και όχι το ίδιο το έντομο που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον σκύλο σας. Το Milkweed είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τους σκύλους και τον μονάρχη κάμπιες να το καταναλώνετε τακτικά. Μπορεί να βλάψει την καρδιά του σκύλου και να προκαλέσει ναυτία και έμετο. Έχουν επίσης τρομερή γεύση, οπότε αν ο σκύλος σας τα μυρίσει μετά τρώει μια φορά, πιθανότατα θα αποφύγει αυτό το συγκεκριμένο σφάλμα στο μέλλον.

Τα τζιτζίκια και οι βρωμιές, για παράδειγμα, μπορεί να συγκεντρωθούν σε τεράστιους αριθμούς και ένας σκύλος μπορεί εύκολα να τα μπερδέψει με ένα γεύμα. Το να επιτρέψετε σε έναν σκύλο να καταπιεί μια σημαντική ποσότητα θα αναστατώσει το στομάχι του και μπορεί να χρειαστεί ακόμη και χειρουργική αφαίρεση, κάτι που δεν είναι κάτι που θέλετε.

Περιττό να πούμε, το δικό μας τετράποδους φίλους δεν πρέπει να καταναλώνουν μέλισσες ή σφήκες. Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε δει αυτές τις ανόητες εικόνες σκύλων και γατών με πρησμένα ρύγχη. Αν και φαίνεται χαριτωμένο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο γούνινο μωρό σας, γι‘ αυτό κρατήστε το σκυλί σας μακριά από μέλισσες και σφήκες όλες τις στιγμές.

Τα παράσιτα βρίσκονται συχνά σε ένα ζωύφιο. αυτά είναι ιδιαίτερα κοινά σε κατσαρίδες γιατί έρχονται σε συνεχή επαφή με τα κακά. Επομένως, η κατάποσή τους, ειδικά σε μεγάλες ποσότητες, θα προκαλούσε σίγουρα δυσκολίες στο πεπτικό σύστημα του σκύλου σας.

Τι γίνεται με τις ακρίδες; μπορούν τα σκυλιά να φάνε ακρίδες? Λόγω της πηδηχτής φύσης του, ο σκύλος σας μπορεί να μπει στον πειρασμό να τα κυνηγήσει και να τα πιάσει με το στόμα του, αλλά ακριβώς όπως μια κατσαρίδα, κουβαλάει παράσιτα μαζί του, οπότε είναι καλύτερο να απομακρυνθείτε. Ακρίδες σε γεωργικές περιοχές έχουν πιθανώς συναντήσει επίσης Φυτοφάρμακα ή τοξικά λιπάσματα που είναι δηλητηριώδη αν καταναλωθούν.

Λοιπόν, τι είδους συμπτώματα κατάποσης τοξικού μικροβίου πρέπει να προσέχετε; Διαφορετικές καταναλώσεις σφαλμάτων εκδηλώνουν διαφορετικές αισθήσεις στο σώμα του κουταβιού σας. Εδώ είναι μερικά κοινά σημάδια:

  • Ένα πονεμένο ή επώδυνο στόμα,
  • Πόνος στο στομάχι, σιελόρροια, διόγκωση και διάρροια,
  • DNA ενός παρασίτου,
  • τεμπελιά, και
  • Μείωση της όρεξης.

Εάν κάποιο από αυτά τα συμπτώματα συνεχίσει να εμφανίζεται, προσέχετε τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για να δείτε τι μπορεί να το προκαλέσει.

Πώς να σταματήσω τον σκύλο μου να τρώει σφάλματα

Το να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να το κάνει αυτό είναι παρόμοιο με το να το εμποδίζετε να συμμετέχει σε δραστηριότητες που δεν θέλετε να κάνει:

Η υπομονή είναι το κλειδί – ο σκύλος σας θα χρειαστεί χρόνο για να μάθει τι είναι εντάξει να καταπιεί. Τα περισσότερα σκυλιά θα αποφύγουν να τρώνε ζωύφια που είναι βλαβερά για το στομάχι τους αφού κάνουν αυτό το λάθος μία φορά.

Βασικά Takeaways

Ετσι, μπορούν τα σκυλιά να φάνε ζωύφια? Ως επί το πλείστον, ένα ή δύο σφάλματα δεν είναι επικίνδυνα.

Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας εντοπίσει μια ομάδα ζωυφίων κάπου και τα φάει, το υπερφόρτωση σφαλμάτων θα το επηρεάσει σοβαρά γαστρεντερικό σύστημα.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, φυσικά. Τα ζωύφια γεμάτα με παράσιτα ή δηλητηριώδη θα πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος.

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι τα ζωύφια του Ιουνίου επιβλαβή για τα σκυλιά?

Δεδομένου ότι τα ζωύφια Ιουνίου δεν είναι δηλητηριώδη ή τοξικά, είναι ασφαλή για τα σκυλιά να τα φάνε. Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας τρώει μεγαλύτερη ποσότητα ζωύφιων – όπως κάθε άλλο μη τοξικό ζωύφιο – θα έχει στομαχικές διαταραχές.

Μπορεί ένα ζωύφιο να αρρωστήσει έναν σκύλο;

Υπάρχει ακόμα η υποκείμενη απειλή των παρασίτων, αλλά τα περισσότερα σφάλματα δεν είναι τοξικά εκτός εάν ληφθούν σε τεράστιες ποσότητες.

Γιατί ο σκύλος μου αρέσει να τρώει ζωύφια;

Το κάνουν αυτό λόγω της παιχνιδιάρικης και περίεργης φύσης τους. Τους αρέσει να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους κάθε φορά που βγαίνουν έξω και μερικές φορές εντοπίζουν ένα ζωύφιο να πετά και το πιάνουν με το στόμα τους.