Τι είναι το NEFT; Πώς να στείλετε χρήματα στο διαδίκτυο και πώς λειτουργεί;

Τι είναι το NEFT; Πώς να στείλετε χρήματα στο διαδίκτυο και πώς λειτουργεί;

Januar 15, 2023 0 Von admin

Τι είναι το NEFT; Πώς να στείλετε χρήματα στο διαδίκτυο και πώς λειτουργεί; Γεια σας φίλοι, καλώς ήρθατε στο άρθρο μας και σήμερα φέραμε ένα νέο άρθρο για εσάς που σχετίζεται με την καθημερινότητά σας. Τι είναι το NEFT; Πώς να στείλετε χρήματα στο διαδίκτυο και πώς λειτουργεί; Λοιπόν φίλοι, αν χρησιμοποιείτε διαδικτυακή τραπεζική, τότε πρέπει να το έχετε ακούσει κάπου, αλλά αν δεν έχετε τις σωστές πληροφορίες σχετικά με αυτό, τότε μην πανικοβληθείτε. σήμερα εμείς εσείς Τι είναι το NEFT; Πώς να στείλετε χρήματα στο διαδίκτυο; Θα δώσει πλήρεις πληροφορίες για.

Φίλοι, πρέπει να έχετε ακούσει για το NEFT κάποια στιγμή από τους φίλους σας ή κάπου στο Google, τότε θα καταλάβετε αναλυτικά τι είναι το NEFT.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι σε αυτήν την εποχή, τώρα όλη η δουλειά έχει γίνει online, σήμερα μπορούμε να κάνουμε όλη τη δουλειά καθισμένοι στο σπίτι.

Φίλοι, καθώς γνωρίζουμε ότι παίρνουμε τη βοήθεια της τράπεζας για να εξοικονομήσουμε χρήματα, έτσι ώστε να κρατάμε τα χρήματά μας ψηφιακά αντί για φυσικά και προτιμούμε να στέλνουμε αυτά τα ψηφιακά χρήματα μόνο διαδικτυακά. Λόγω του ότι όλη η εργασία είναι online, οι άνθρωποι έχουν επίσης σταματήσει να πηγαίνουν στην τράπεζα. Με τη βοήθεια του NEFT, μπορούμε να στείλουμε ή να λάβουμε χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλο.

Σήμερα έχουμε το NEFT Kya Hai για εσάς; Μετά από αυτό έχουμε φέρει τα υπόλοιπα σαν NEFT Ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων जैसे RTGS , IMPS Αν θα πείτε για άλλα πράγματα, τότε θα διαβάσετε αυτό το άρθρο πλήρως, μόνο τότε θα μπορείτε να καταλάβετε το άρθρο που βρίσκεται μπροστά του, τότε φίλοι, ας ξεκινήσουμε.

Τι είναι το NEFT;

Φίλοι, πρώτα από όλα θα πρέπει να ξέρετε ποια είναι η πλήρης μορφή του. Μεταφορά Ταμείου Εθνικής Ηλεκτρονικής Το NEFT έχει πλήρη μορφή. αυτό εμείς στα χίντι Εθνική Ηλεκτρονική Μεταφορά Ταμείου Μπορώ επίσης να πω και είναι ένα σύστημα για τη μεταφορά ενός πανελλαδικού ηλεκτρονικού ταμείου. Και μέσω αυτού μπορούμε εύκολα να στείλουμε χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλο.

Εδώ όλοι οι διακανονισμοί NEFT διατηρούνται σε μορφή κατά παρτίδες. Σε αυτό, τα χρήματα αποστέλλονται με συστηματικό τρόπο σε όλες τις τράπεζες σε όλη την Ινδία με ατομικό τρόπο.

Εάν πρέπει να ξεκινήσετε το NEFT Transfer, τότε πρώτα απ ‚όλα είναι πολύ σημαντικό να έχετε τον κωδικό IFSC της τράπεζας και με αυτό θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες όπως

 • Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού
 • Υποκατάστημα τράπεζας
 • Ονομα Κατόχου Λογαριασμού

όλα αυτά πρέπει να είναι

και να σου πω Η διαδικασία αυτής της μεταφοράς κεφαλαίων γίνεται από την RBI. και η αρχή του 2005 Συνέβη σε Με την έλευση του NEFT, έχει δοθεί μεγάλη ευκολία στους πελάτες της τράπεζας της Ινδίας, έτσι ώστε οι πελάτες της τράπεζας να μπορούν να συναλλάσσονται χρήματα πολύ εύκολα και είναι πολύ ασφαλές να το κάνουν.

Τώρα οι φίλοι γνωρίζουν ότι πότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το NEFT. Η μεταφορά κεφαλαίων μέσω της NEFT δεν πραγματοποιείται σύμφωνα με την παρούσα στιγμή. Μάλλον μπορούμε να κάνουμε NEFT την 1η εβδομάδα ή το 3ο ή 5ο Σάββατο του μήνα από τις 8:00 π.μ. έως τις 7:30 μ.μ.

να κρατηθεί στη μέση του 23 οικισμός Με αυτό, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα σε παρτίδες μισής ώρας. Και εκτός αυτού, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε χρήματα μέσω NEFT τις υπόλοιπες μέρες, υπάρχει αργία διακανονισμού τις υπόλοιπες.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το mobile marketing;

Τώρα ας σας πούμε ότι η διευκόλυνση NEFT γίνεται επίσης με δύο τρόπους, έναν τρόπο λειτουργίας εκτός σύνδεσης, τον οποίο μπορούμε να κάνουμε μέσω τράπεζας πηγαίνοντας στην τράπεζα και τον άλλο διαδικτυακό τρόπο, τον οποίο μπορούμε να κάνουμε χωρίς τράπεζα, τον οποίο μπορούμε να κάνουμε με ομαδική εγγραφή.

Αυτή είναι πολύ διάσημη μέθοδος, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο με αυτό. Επειδή αυτή η συναλλαγή γίνεται μέσω διαδικτυακής λειτουργίας, τότε είναι πολύ χρήσιμη για τους ανθρώπους, όπως είπα νωρίτερα, έχετε περισσότερες πηγές μεταφοράς κεφαλαίων διαθέσιμες με το NEFT όπως το RTGS IMPS είναι ελαφρώς διαφορετικό από το NEFT, στο NEFT έχουμε ένα Μεταφέρουμε χρήματα σύμφωνα στο χρονοδιάγραμμα, που είναι το ίδιο και σε RTG και IMPS, μπορούμε να μεταφέρουμε χρήματα οποιαδήποτε στιγμή και αμέσως.

Βήμα προς βήμα Διαδικασία μεταφοράς NEFT

Τώρα εδώ θα σας πούμε βήμα προς βήμα πώς να μεταφέρετε χρήματα από τη NEFT και σε αυτή τη διαδικασία θα σας πούμε και για τις δύο μεθόδους αποστολής χρημάτων από τη NEFT, οπότε ας ξεκινήσουμε χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Διαδικτυακή διαδικασία NEFT

Βήμα 1 – Πρώτα απ ‚όλα, πρέπει να συνδεθείτε στην εφαρμογή Net Banking στο τηλέφωνό σας. Εάν δεν έχετε Net Banking, μπορείτε επίσης να συνδεθείτε από τον ιστότοπο της τράπεζας.

Βήμα 2 – Μετά από αυτό, πρέπει να προσθέσετε τον Δικαιούχο σύμφωνα με τον Δικαιούχο πληρωμής. Δικαιούχος σημαίνει ότι σε ποιον θέλετε να μεταφέρετε χρήματα και με αυτό πρέπει επίσης να συμπληρώσετε τα στοιχεία του Δικαιούχου στην ενότητα «Προσθήκη νέου δικαιούχου πληρωμής».

 • Αριθμός λογαριασμού
 • Όνομα Κατόχου Λογαριασμού
 • Κωδικός IFSC
 • Τύπος Λογαριασμού.

Βήμα 3 – Αφού προσθέσετε τον δικαιούχο πληρωμής, πρέπει να επιλέξετε NEFT σύμφωνα με τη λειτουργία μεταφοράς κεφαλαίων.

Βήμα 4 – Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξετε τον λογαριασμό στον οποίο πρέπει να στείλετε χρήματα, μετά εδώ πρέπει να επιλέξετε δικαιούχο πληρωμής, μετά να συμπληρώσετε το ποσό και μετά να γράψετε τον λόγο σας στην παρατήρηση που δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στην υποβολή.

Διαδικασία εκτός σύνδεσης NEFT

Βήμα 1 – Πρώτα από όλα πρέπει να πάτε στην τράπεζα.
Βήμα 2 – εσύ στην τράπεζα NEFT / RTG Η φόρμα πρέπει να συμπληρωθεί. Στη συνέχεια, πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα με ορισμένα στοιχεία σχετικά με τον δικαιούχο –

 • Αριθμός λογαριασμού
 • Όνομα Κατόχου Λογαριασμού
 • Υποκατάστημα τράπεζας
 • Ονομα τράπεζας
 • Κωδικός IFSC
 • Τύπος Λογαριασμού. Και γράψτε το ποσό που θέλετε να μεταφέρετε.

Βήμα 3 – Στη συνέχεια, θα πρέπει να υποβάλετε αυτό το έντυπο περαιτέρω στην αρχή από την οποία θα μεταφερθούν τα χρήματά σας.

Χρεώσεις και χρεώσεις μεταφοράς NEFT

Τώρα φίλοι, το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι τι χρεώσεις πρέπει να πληρώσετε για τη χρήση του NEFT; Είναι ! Παρακάτω έχετε διαφορετικό ποσό χρέωσης τιμής το οποίο πρέπει να πληρώσετε για την αποστολή διαφορετικού ποσού.

Ποσό Συναλλαγής Χρεώσεις NEFT
Ποσά 10000 Rs 2,50 Rs + Ισχύων GST
Ποσά άνω των 10000 Rs και έως 1 lakh Rs 5 Rs + Ισχύων GST
Ποσά πάνω από 1 lakh Rs και έως Rs 2 lakh 15 Rs + Ισχύων GST
Ποσά πάνω από 2 lakh Rs και έως Rs 5 lakh 25 Rs + Ισχύων GST
Ποσά πάνω από 5 lakh Rs και έως Rs 10 lakh 25 Rs + Ισχύων GST

Ας σας πούμε ότι αυτές οι χρεώσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, επομένως όταν στέλνετε NEFT, συμβουλευτείτε την τράπεζά σας σχετικά με αυτό.

Πώς λειτουργεί το NEFT;

Φίλοι, εδώ θα σας εξηγήσουμε τη Γενική Διαδικασία του NEFT και μπορεί επίσης να διαφέρει ανάλογα με τις διάφορες τράπεζες. Αλλά μερικές από αυτές τις διαδικασίες μπορεί να είναι παρόμοιες.

 • Φίλοι, σας έχω ήδη πει σε αυτό το post ότι μπορούμε να κάνουμε NEFT είτε online είτε offline και στα δύο πρέπει να δώσουμε τα στοιχεία του Δικαιούχου.
 • Και με αυτό η τράπεζά σας βγάζει μήνυμα και μετά στέλνεται στο κέντρο εξυπηρέτησης της NEFT.
 • Στη συνέχεια, η NEFT προωθεί αυτό το μήνυμα από την τράπεζά σας στο Κέντρο Εκκαθάρισης NEFT που λειτουργεί το Εθνικό Κύτταρο Εκκαθάρισης. Και με αυτό, να σας πούμε ότι είναι επίσης μέρος της Αποθεματικής Τράπεζας της Ινδίας.
 • Και μετά από αυτό, αυτό το Κέντρο Εκκαθάρισης NEFT ταξινομεί όλες τις Συναλλαγές Μεταφοράς Χρημάτων, σύμφωνα με όλες τις τράπεζες, διακοσμεί όλες τις εγγραφές με τέτοιο τρόπο ώστε η τράπεζα στην οποία πρέπει να πάνε τα χρήματά μας, να ρυθμίζεται εύκολα και μετά πηγαίνει στην Κέντρο Εξυπηρέτησης NEFT Λαμβάνεται μήνυμα και βρίσκουν ταξινομημένες όλες τις εγγραφές και όχι μόνο αυτό, παίρνουν και τα στοιχεία για τα χρήματα στο Κέντρο Εκκαθάρισης NEFT και από το οποίο τους δίνεται εντολή να στείλουν τα χρήματα στον λογαριασμό του παραλήπτη.

Συναλλαγή NEFT की Χρονισμός

Φίλοι, αν μιλάμε για τον παρόντα χρόνο, τότε το NEFT λειτουργεί σε σύστημα ωριαίων παρτίδων και μόνο τότε λειτουργεί σε κέντρα εξυπηρέτησης ώρες λειτουργίας σε ποιες ώρες (8 π.μ. έως 7 μ.μ. τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) μέχρι και 8 π.μ. έως 1 το μεσημέρι του Σαββάτου Συμβαίνει σε

Και να σου πω, αποτελείται από 8 με 6 παρτίδες στις οποίες δουλεύει η μία μετά την άλλη. Σας έχουμε ήδη πει για τα υπόλοιπα και η συναλλαγή NEFT δεν γίνεται τις επίσημες αργίες, που είναι:-

Ημέρα Δημοκρατίας, Μεγάλη Παρασκευή, ετήσιο κλείσιμο τραπεζών, ετήσιο κλείσιμο λογαριασμών της RBI, Ramzan Id (Id-ul-Fitr)/Ratha Yatra, Ημέρα Ανεξαρτησίας, Dasara / Vijaya Dashami और Muharram κ.λπ.

Εθνική Ηλεκτρονική Μεταφορά Χρημάτων (NEFT) – ICICI Bank

Ποια είναι τα οφέλη του NEFT

 • Λοιπόν φίλοι, πείτε μας τώρα ποια είναι τα οφέλη του να κάνετε NEFT.
 • Φίλοι, στέλνοντας χρήματα μέσω της NEFT, όλες οι εταιρείες, ιδιώτες και εταιρείες κ.λπ. μπορούν εύκολα να μεταφέρουν χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλο.
 • Φίλοι, υπάρχει επίσης ένα ιδιαίτερο πράγμα σε αυτό ότι ο πελάτης λαμβάνει το ποσό απευθείας, ο πελάτης δεν χρειάζεται να πάει σε καμία τράπεζα ή σε οποιεσδήποτε διατυπώσεις χαρτιού, ο πελάτης μπορεί εύκολα να λάβει τα χρήματα στην τράπεζά του.
 • Και φίλοι, δεν χρειάζεται να πληρώσετε τόση χρέωση στο NEFT.
 • Φίλοι, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να μεταφέρουμε χρήματα οποτεδήποτε και οπουδήποτε χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή τραπεζική και είναι πολύ ασφαλές και ασφαλές να το κάνουμε. Και αν ποτέ υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην πληρωμή σας ή κάποια συναλλαγή σας σταματήσει στη μέση, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, η πληρωμή είτε θα έρθει στην τράπεζά σας είτε θα πάει στην τράπεζα του δικαιούχου πελάτη.
 • Και εδώ που παίρνει το ποσό, δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κανένα επιπλέον κόστος.
 • Φίλοι, πρέπει επίσης να αποφασίσουμε μια ώρα για να κάνουμε το NEFT. Το οποίο λέμε παρτίδα σοφό.

συμπέρασμα

έτσι σήμερα εσύ Τι είναι το NEFT; Πώς να στείλετε χρήματα στο διαδίκτυο και πώς λειτουργεί; Πήρε πλήρεις πληροφορίες για. Ελπίζω να σας αρέσει αυτή η ανάρτησή μου Τι είναι το NEFT; Σας έχουν δοθεί όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό σε αυτό το άρθρο και πρέπει να έχετε διαβάσει πλήρως αυτό το άρθρο μου. Και ακόμη και αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία ή δεν έχετε καταλάβει τίποτα, μπορείτε να μας σχολιάσετε, θα το προσθέσουμε σε αυτό το άρθρο.

Λοιπόν φίλοι αυτό το άρθρο μας Τι είναι το NEFT; Online Paise Kese Bheje και πώς λειτουργεί; Μοιραστείτε το με τους φίλους, τους συγγενείς και τους φίλους σας και αν θέλετε επίσης να μάθετε για οποιοδήποτε άλλο θέμα, μπορείτε επίσης να σχολιάσετε εμάς.