τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ 5 πράγματα για να κάνετε

τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ 5 πράγματα για να κάνετε

Februar 7, 2023 0 Von admin

Το Μιλάνο προτείνεται σπάνια ως κορυφαίο ευρωπαϊκό διάλειμμα στην πόλη με παιδιά. Αυτή είναι η βιομηχανική και μόδα πρωτεύουσα της Ιταλίας. μια αντίθεση άσχημης συμφόρησης και ακριβού κοσμοπολίτικου. Ωστόσο, ενώ αυτή η πολυσύχναστη πόλη δεν έχει την κλασική γοητεία της Βενετίας, της Ρώμης ή της Φλωρεντίας, αν συνδυάσετε μια επίσκεψη με το Lago Maggiore, μια ημερήσια εκδρομή στο Μιλάνο με παιδιά σίγουρα αξίζει τον κόπο, ειδικά αν είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου και της επιστήμης. !

Επισκεφθήκαμε το Μιλάνο τα δύο αγόρια μας (ηλικίας 7 και 8 ετών) κατά το εξάμηνο του Οκτωβρίου 2022, πετώντας απευθείας στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο από το Billund (όπου είχαμε επισκεφτεί για 4 ημέρες πριν) και επιστρέφοντας απευθείας στο Μάντσεστερ (το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο σπίτι μας στο Περιοχή Κορυφής).

Αρχικά, είχαμε προγραμματίσει να μείνουμε στο Μιλάνο. Αλλά οι τιμές διαμονής ήταν πολύ ακριβός. Έτσι, αντ ‚αυτού, βρήκαμε ένα Airbnb από τον Lago Maggiore και βασιστήκαμε στην ομορφιά των Λιμνών, κάνοντας μια ημερήσια εκδρομή στο Μιλάνο.

Ήταν μια γεμάτη μέρα, αλλά με κάθε ειλικρίνεια, το Μιλάνο με παιδιά (ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους) είναι πολύ εφικτό μέσα σε μια μέρα. Το αργά το πρωί περάσαμε επισκεπτόμενοι την Piazza Duomo και στροβιλίζοντας πάνω στον ταύρο, μετά ένα μεσημεριανό σνακ και παίξαμε στον κήπο Indro Montanelli. Το υπόλοιπο απόγευμα περάσαμε στο λαμπρό Μουσείο Επιστημών (το οποίο έκλεισε στις 6:30 μ.μ. τη στιγμή της επίσκεψής μας), πριν κατευθυνθούμε στο San Siro! Οι αγώνες ποδοσφαίρου μπορεί να ξεκινήσουν αργά στην Ιταλία και ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε πριν τις 20:45. Αλλά η απίστευτη ατμόσφαιρα του πλήθους σήμαινε ότι τα αγόρια δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μείνουν όρθιοι για αυτό. Στην πραγματικότητα δεν επιστρέψαμε στη βάση μας από το Lago Maggiore μέχρι τη 01:00. Είπα ότι ήταν μια κουραστική μέρα!

Αν όμως έχεις λίγο χρόνο, ειλικρινά, μια μέρα στο Μιλάνο είναι αρκετή για οικογένειες. Διαβάστε παρακάτω για τα πέντε κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μιλάνο με παιδιά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σύντομη επίσκεψή σας. Τα έχω παραθέσει με τη σειρά που σας προτείνουμε να περάσετε τη μέρα σας.

1. Επισκεφθείτε την Piazza Duomo

Καμία επίσκεψη στο Μιλάνο (με ή χωρίς παιδιά) δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια επίσκεψη σε εξωφρενικές Piazza Duomo, ακριβώς στο κέντρο της πόλης, με τον εντυπωσιακό γοτθικό καθεδρικό ναό να δεσπόζει πάνω. Ανεβείτε στην ταράτσα του καθεδρικού ναού για να δείτε γαργκόιλ και φανταστική θέα στην πόλη. Φτάστε νωρίς για να αποφύγετε τις ουρές στην ταράτσα. Υπάρχει ξεχωριστή είσοδος για την ταράτσα και για να μπείτε μέσα στον καθεδρικό ναό. Πρέπει να πληρώσετε εισιτήριο και για τα δύο.

Piazza Duomo Milan

Το πλαίσιο του ορίου της πλατείας είναι Μουσείο του εικοστού αιώνα, που παρουσιάζει περίπου 400 ιταλικά έργα τέχνης από τον εικοστό αιώνα. Ίσως αξίζει να το επισκεφτείτε με μεγαλύτερα παιδιά, αλλά αποφασίσαμε να το παραλείψουμε με τα θορυβώδη παιδιά μας (ηλικίας 7 και 8 ετών).

2. Στριφογυρίστε στους όρχεις του ταύρου

Χτίστηκε μεταξύ 1865 και 1877, και αμέσως μετά Piazza Duomo απεναντι απο Μουσείο του εικοστού αιώναο Γκαλερί του Vittorio Emanuele II είναι το παλαιότερο ενεργό εμπορικό κέντρο της Ιταλίας. Η μεγάλη αψίδα στα αριστερά του καθεδρικού ναού σας παραπέμπει.

Galleria του Μιλάνου

Στη μέση του Galleria όροφο (εκεί που διασταυρώνονται οι δύο κύριες δίοδοι), υπάρχει ένας ψηφιδωτός ταύρος του Τορίνο. Είναι τοπική παράδοση ότι αν τοποθετήσετε τη δεξιά φτέρνα σας στους όρχεις του ταύρου (που θα κάνει τα παιδιά να γελάνε!) και να γυρίσετε 3 φορές χωρίς να πέσετε, θα σας φέρει καλή τύχη. Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια τρύπα πάνω από τους όρχεις του ταύρου από όλες τις περιστρεφόμενες φτέρνες ανά τους αιώνες.

Μωσαϊκό όρχεις Bulls στην Galleria του Μιλάνου

3. Κήπος Indro Montanelli

Από το Μιλάνο Galleria και Η Σκάλααπέχει 1,5χλμ με τα πόδια Κήπος Indro Montanelliένα από τα πάρκα της πόλης με πολύ χώρο πρασίνου για να τρέχουν τα παιδιά, καθώς και μερικές παιδικές χαρές (μία από τις οποίες έχει ένα παρακείμενο καφέ που σερβίρει σνακ και αλκοόλ).

Κάντε κλικ ΕΔΩ για τη θέση της παιδικής χαράς δίπλα στο μπαρ / καφέ. Κάντε κλικ ΕΔΩ για τη θέση της μεγαλύτερης παιδικής χαράς στην απέναντι άκρη του πάρκου. Υπάρχει επίσης μια μικρή μινιατούρα βόλτα με τρένο για τα μικρά στο κέντρο του πάρκου (Κάντε κλικ ΕΔΩ για τοποθεσία).

Κήπος Indro Montanelli

Ενώ χρησιμοποιήσαμε το Indro Montanelli Garden περισσότερο ως μέρος για να απολαύσετε την ύπαιθρο εντός της πόλης, αν έχετε χρόνο, εδώ θα βρείτε επίσης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Μιλάνου και ένα πλανητάριο.

4. Μουσείο Επιστημών του Μιλάνου

Το μεγαλύτερο μουσείο επιστημών της Ιταλίας, Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, βρίσκεται στο Μιλάνο και είναι διασκεδαστικό για τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες. Το τμήμα Leonardo di Vinci και το Space με πολλές διαδραστικές οθόνες στον δεύτερο όροφο θα αρέσουν περισσότερο στα παιδιά.

Αναμένετε να μείνετε 3+ ώρες. Υπάρχουν βέλη για να ακολουθήσετε γύρω από το μουσείο για να μην χάσετε τίποτα. Αλλά προσέξτε, είναι τεράστιος. Υπάρχουν τρένα και ένα πιστό αντίγραφο πλοίου προς το τέλος της διαδρομής γύρω από το μουσείο που δεν θέλετε να χάσετε και μπορείτε εύκολα να το κάνετε εάν αφιερώσετε πολύ χρόνο στα προηγούμενα τμήματα και η ενέργεια μειώνεται.

Αυτό το μουσείο δεν είναι τόσο διαδραστικό όσο άλλα μουσεία επιστήμης που έχουμε επισκεφτεί σε όλη την Ευρώπη. Η αλληλεπίδραση είναι κυρίως γύρω από τις οθόνες, παρά σωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Αλλά λόγω του εύρους των επιστημονικών θεμάτων που καλύπτονται σε όλο το Μουσείο Επιστημών του Μιλάνου, υπάρχει κάτι εδώ για όλους.

Για να φτάσετε εδώ από Κήπος Indro Montanelliανεβείτε στο μετρό στο Γυμναστήριο και πάρτε την κόκκινη γραμμή 1 (Bisceglie) απευθείας σε Cardona. Στη συνέχεια αλλάξτε στην πράσινη γραμμή με αριθμό 2 προς Άγιος Αμβρόσιος. Στη συνέχεια, είναι 350 μέτρα με τα πόδια από το μουσείο.

5. Παρακολουθήστε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο στάδιο San Siro

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα είναι στο στοιχείο τους βλέποντας έναν αγώνα στο Σαν Σίροη έδρα της Ίντερ και της Μίλαν, και ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο με χωρητικότητα άνω των 80.000 θέσεων.

Σαν Σίρο

Οι περισσότεροι αγώνες είναι γενικά Σάββατο ή Κυριακή, αν και μερικές φορές μεσοβδόμαδα. Προειδοποιήστε ότι ορισμένοι αγώνες μπορεί να ξεκινήσουν μέχρι τις 20:45, κάτι που μπορεί να είναι πολύ αργά για μερικά μικρά. Επιδιώξτε να φτάσετε 1,5 ώρα πριν από την έναρξη, καθώς μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να περάσετε από τις ουρές ασφαλείας και ελέγχου εισιτηρίων (να φέρετε ταυτότητα, άδεια οδήγησης είναι εντάξει).

Προκρατήστε τα εισιτήριά σας στο Ιστοσελίδα της Ίντερ Μιλάνο ή το Ιστοσελίδα της AC Milanανάλογα με τα φωτιστικά.

Εάν δεν υπάρχει αγώνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, το επόμενο καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε Περιήγηση στο στάδιο San Siro. Οι εκδρομές πραγματοποιούνται από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και εξαρτώνται από τις ημέρες παιχνιδιού ή εκδηλώσεων. Αγγλόφωνες εκδρομές είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.

Για να πάρετε από το Μουσείο επιστήμης στο Σαν Σίροπάρτε την κόκκινη γραμμή M1 από Συμβιβασμός προς την Είδος τυχαιρού παιχνιδιού. Μετά αλλάξτε στο Είδος τυχαιρού παιχνιδιού και πάρτε τη γραμμή λιλά Μ5 στο Σαν Σίρο. Υπάρχουν δύο στάσεις για το Σαν Σίρο. Ελέγξτε πού κάθεστε για να βρείτε το καλύτερο μέρος για να κατεβείτε. Αν και όταν φεύγετε από το γήπεδο (προσοχή, είναι πολύ απασχολημένο), κατευθυνθείτε προς Στάδιο Σαν Σίρο καθώς εδώ αρχίζει η γραμμή και δεν θα μπορείτε να ανεβείτε στην επόμενη στάση.

Ταξιδέψτε στο Μιλάνο με παιδιά

Σε όλη την παραπάνω πρόταση έχω αναλυτικά πώς να πάτε από το ένα μέρος στο άλλο. Όταν είναι πολύ μακριά για να περπατήσετε, το μετρό του Μιλάνου είναι υπέροχο. Πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο και να το επικυρώσετε πριν περπατάς μέσα από τα τουρνικέ. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών είναι δωρεάν και το πάσο μιας ημέρας για ενήλικες είναι 7 €.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για τον χάρτη του μετρό του Μιλάνου και περισσότερες πληροφορίες. Οι Χάρτες Google είναι μια φανταστική πηγή για να προσδιορίσετε τις ώρες του μετρό και ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε μεταξύ των τόπων.

Υπάρχει επίσης υπηρεσία τραμ στο Μιλάνο, αλλά δεν βρήκαμε λόγο να το χρησιμοποιήσουμε.

Πώς φτάσαμε στο Μιλάνο

Για να φτάσουμε στο Μιλάνο, οδηγήσαμε από το Airbnb στο Lago Maggiore και σταθμεύσαμε στο Lampugnano. Αυτό είναι ένα τεράστιο πάρκινγκ έξω από τον αυτοκινητόδρομο και στη γραμμή Μ1 του μετρό προς την πόλη. Ο χώρος στάθμευσης ήταν 2,50 € για την ημέρα. Αυτός ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων δεν αισθάνεται πιο ασφαλής και δεν θα παρκάρω εδώ στο κάμπερ Mazda Bongo ή σε ένα αυτοκίνητο που ήταν προφανώς τουριστικό αυτοκίνητο με μη ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας. Είχαμε νοικιάσει ένα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο και το ίδιο είχαμε και μια ιταλική πινακίδα κυκλοφορίας.

Το Μιλάνο λειτουργεί επίσης καλά και η έναρξη ή το τέλος του α οδικό ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία λαμβάνοντας υπόψη τη λίμνη Garda, τη Βενετία, τη Φλωρεντία και τη Γένοβα ως μεγάλο βρόχο.

Τελικές σκέψεις σχετικά με την επίσκεψη στο Μιλάνο με παιδιά

Δεν θα συνιστούσα να επισκεφθείτε το Μιλάνο με παιδιά ως ταξίδι από μόνο του. Δεν υπάρχουν αρκετά για να γεμίσουν οι οικογένειες περισσότερες από μερικές ημέρες το πολύ. Μια μέρα ήταν καλή για εμάς. Αλλά αν επισκέπτεστε τις ιταλικές λίμνες (ειδικά τη Lago Maggiore ή τη λίμνη Como), τότε σίγουρα αξίζει μια ημερήσια εκδρομή. Το Μιλάνο είναι μια συναρπαστική αντίθεση με την ομορφιά και τη γαλήνη των λιμνών.


Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε:
Επίσκεψη στο Lago Maggiore με παιδιά
Εναλλακτικές διακοπές στην ευρωπαϊκή πόλη με παιδιά
Οι καλύτερες πόλεις στη Γερμανία για να επισκεφτείτε με παιδιά