Ταχύτητα έναντι αξιοπιστίας έναντι γεωγραφίας: Η τελευταία ανάλυση 5G από τη Rootmetrics

Ταχύτητα έναντι αξιοπιστίας έναντι γεωγραφίας: Η τελευταία ανάλυση 5G από τη Rootmetrics

März 3, 2023 0 Von admin

Η Verizon κέρδισε τα περισσότερα ατομικά βραβεία, αλλά οι ταχύτητες του T-Mo δεν μπορούν να νικηθούν

Η T-Mobile US συγκέντρωσε τη συνολική καλύτερη εμπειρία 5G το δεύτερο εξάμηνο του 2022, ανά Rootmetrics, αλλά η AT&T είχε επίσης ισχυρές επιδόσεις σε επίπεδο πολιτείας και η Verizon τα πήγε ιδιαίτερα καλά σε επίπεδο μετρό. Αυτό είναι λίγο αντιστροφή ρόλου, δεδομένου ότι η T-Mobile US είχε την κύρια ισχύ της σε επίπεδο πόλης και όχι σε εθνικό επίπεδο.

Συνολικά, είπε η Rootmetrics, η απόδοση 5G στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ισχυρή γενικά και θα πρέπει να βελτιώνεται μόνο με την πάροδο του χρόνου, καθώς το 5G συνεχίζει να ωριμάζει και να επεκτείνεται».

Σε 125 αγορές που δοκιμάστηκαν, η T-Mobile US είχε την υψηλότερη διαθεσιμότητα 5G σε 101 από αυτές και τις καλύτερες ταχύτητες λήψης 5G σε 68 αγορές. Θεωρήθηκε το «πιο αξιόπιστο» 5G σε μόλις 19 αγορές, με τη Verizon να κυριαρχεί στην κατηγορία αξιοπιστίας σε 95 αγορές.

Αλλά η απόδοση στη διαθεσιμότητα και την ταχύτητα ήταν ακόμα αρκετή ώστε το 5G της T-Mo να θεωρείται η καλύτερη εμπειρία 5G συνολικά.

Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία για κάθε μεταφορέα:

-Σε όλους τους τύπους δικτύων (συμπεριλαμβανομένων LTE και 5G), το T-Mo παρείχε ταχύτητες υψηλότερες από 50 Mbps στις περισσότερες πόλεις οποιασδήποτε εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και ήταν ο μόνος πάροχος που πέρασε το σημάδι των 200 Mbps για τις μέσες ταχύτητες λήψης σε οποιαδήποτε πόλη— και το έκανε σε 59 από αυτές. Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό, αλλά σε 32 από αυτές τις αγορές οι μέσες ταχύτητες λήψης ήταν μεγαλύτερες από 300 Mbps. Σε μια περιοχή του μετρό, το T-Mo έσπασε ακόμη και το σημάδι των 400 Mbps για μέση ταχύτητα λήψης.

-Η Verizon πήρε τα περισσότερα μεμονωμένα βραβεία, κερδίζοντας 747 βραβεία από τα 875 συνολικά στα βραβεία του δεύτερου ημιχρόνου της Rootmetrics, ή περίπου το 85% όλων των πιθανών βραβείων σε επίπεδο μετρό. Η Rootmetrics είπε ότι παρατήρησε τη Verizon χρησιμοποιώντας το φάσμα C-Band σε 109 αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2022, από 81 το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η μέση ταχύτητα λήψης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε σε 86 από αυτές τις αγορές.

-Η AT&T κέρδισε τα περισσότερα βραβεία Rootmetrics σε εθνικό και πολιτειακό επίπεδο, παίρνοντας 259 από τα 350 βραβεία σε κρατικό επίπεδο και έξι στα επτά σε εθνικό επίπεδο — συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου ταχύτητας, το οποίο αν και χαμηλότερο από τις καταγεγραμμένες ταχύτητες του T-Mo, έλαβε συνέπεια υπόψη. Η Rootmetrics κατέγραψε ότι η AT&T χρησιμοποιούσε το φάσμα C-Band σε 72 αγορές το δεύτερο εξάμηνο, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από μόλις 23 αγορές το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι μέσες ταχύτητες λήψης 5G της AT&T βελτιώθηκαν σε 70 από τις αγορές όπου χρησιμοποίησε το C-Band.

«Με την AT&T και τη Verizon να επενδύουν πολλά στις δικές τους λύσεις μεσαίας ζώνης τα τελευταία χρόνια, η T-Mobile θα μπορούσε να δει πιο στενό ανταγωνισμό μπροστά», δήλωσε η Rootmetrics.

Πηγή: www.rcrwireless.com