Πώς οι CIO μπορούν να εξασφαλίσουν τεχνολογική ικανότητα σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο

Πώς οι CIO μπορούν να εξασφαλίσουν τεχνολογική ικανότητα σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο

November 29, 2022 0 Von admin

Η κρίση του COVID-19 δεν έχει αλλάξει ριζικά το μέλλον της τεχνολογίας. Έχει επιταχύνει την πορεία μας προς αυτήν. Οι συζητήσεις σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη μετάβαση στο cloud ή τη χρήση κατανεμημένων αρχιτεκτονικών έχουν απήχηση στην αγορά από την εποχή της φούσκας dot-com. Αυτό που υπογράμμισε αυτή η κρίση είναι δύο συνειδητοποιήσεις: εκείνοι που είχαν ήδη κάνει την ψηφιακή μετάβαση ήταν καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν την ασάφεια και ότι η ανταπόκριση με τη δυνατότητα τεχνολογίας υπερίσχυε την ετοιμότητα. Το χάσμα μεταξύ στρατηγικού σχεδιασμού και επιχειρησιακής εκτέλεσης ήταν ένα σύντομο άλμα για όσους είχαν το σωστό όραμα και το σωστό μοντέλο λειτουργίας. Το Tempo είναι πλέον το νόμισμα της συνάφειας και της φήμης.

Καθώς οι επιχειρήσεις βγαίνουν από την τρέχουσα πανδημία, μπορούμε να δούμε ένα κύμα νέων απαιτήσεων. Η ανταπόκριση σε αυτά θα απαιτήσει από τους CIO να δημιουργήσουν στρατηγικές βασισμένες σε δύο θεμελιώδεις αρχές: κατανόηση του τι χρειάζονται οι πελάτες σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο και αξιοποίηση της τεχνολογίας για να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις με τρόπους που σέβονται τους στόχους κόστους, εμβέλειας και κλίμακας.

Καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή μέτρα περιορισμού, η επικοινωνία και η συνεργασία έγιναν ουσιαστικά αναγκαιότητα ως μέσο για να συνεχιστεί η εργασία. Οι επιχειρήσεις που είχαν επενδύσει σε μοντέλα δημόσιας παράδοσης cloud και δυνατότητες απομακρυσμένης εργασίας ήταν πολύ πιο εύκολο να επιτρέψουν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι. Οι οργανισμοί που δεν είχαν επενδύσει σε αυτά τα μοντέλα ήταν γεμάτοι με περιορισμούς στην εξ αποστάσεως εργασία. Ακόμη και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν ανοιχτές πλατφόρμες, όπως το Zoom ή το Teams, διασφάλισαν τη διατήρηση της παραγωγικότητας.

Η ύπαρξη μιας στιβαρής, αρθρωτής και κατανεμημένης αρχιτεκτονικής επέτρεψε στους οργανισμούς να προσαρμοστούν γρήγορα σε αυξήσεις και μειώσεις της ζήτησης. Έδειξε επίσης ότι καμία εταιρεία δεν υπάρχει στο κενό και μερικές φορές η δυνατότητα συνεργασίας με κατάλληλους φορείς σε ένα μεγαλύτερο οικοσύστημα είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της ταχύτητας και της επεκτασιμότητας.

Καθώς συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε την απομακρυσμένη εργασία, οι CIO θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα συστήματα πληροφορικής τους μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το νέο πρότυπο εργασίας μακροπρόθεσμα.

Η κρίση ήταν η βέλτιστη στιγμή για να επανεκτιμηθούν οι λειτουργίες και να διδαχθούμε από λάθη του παρελθόντος. Ακολουθούν προτεινόμενα βήματα για τους CIO να προσαρμοστούν και να ευδοκιμήσουν σε αυτή τη νέα εποχή:

1. Καθορίστε τον ρόλο που θα διαδραματίσει η υποδομή πληροφορικής για την παροχή επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με στελέχη σε όλο το συμβούλιο – ολόκληρη η ηγετική ομάδα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις ενέργειες που θα κάνετε για να βοηθήσετε την επιχείρηση σε αυτήν την ταραχώδη περίοδο και στο μέλλον.

2. Συνεχίστε τη στροφή προς μια πιο λιτή διακυβέρνηση πληροφορικής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους: μέσω βελτιστοποιημένων διαδικασιών δέσμευσης και επικύρωσης και εστιάζοντας σε πράγματα που λειτουργούν ως εμπορεύσιμα εμπορεύματα στο οικοσύστημα, όπως η στοίβα τεχνολογίας, οι αλγόριθμοι ή οι πλατφόρμες. Κοιτάξτε το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο και επαναξιολογήστε – τώρα είναι η ώρα να εκκαθαρίσετε τις περιττές εργασίες έργου και να εστιάσετε στα γρήγορα κέρδη και στο μέγιστο όφελος στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

3. Εξελίσσου με απλότητα. Αν αυτή η κρίση έχει αποδείξει κάτι, είναι ότι οι επιχειρήσεις είναι τόσο καλές όσο το άθροισμα των συλλογικών τεχνολογικών μερών τους. Πρέπει να υπάρχει μια λειτουργία τεχνολογίας που να εξυπηρετεί όλες τις ψηφιακές ανάγκες της επιχείρησης και των πελατών της. Ένα μοντέλο παράδοσης με επίκεντρο τα δεδομένα, όπου όλες οι κατάλληλες εφαρμογές σας αναπτύσσονται σε μια αρχιτεκτονική cloud/API-first που αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες DevOps και DataOps είναι ζωτικής σημασίας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης χωρίς να επηρεάζονται οι εντολές ποιότητας και ασφάλειας.

Εργαστείτε παράλληλα με την επιχείρηση για να αναπτύξετε αυτές τις ευέλικτες πρακτικές και προσεγγίσεις για να δημιουργήσετε τα τόσο απαραίτητα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, προσαρμόστε τα δυναμικά για να εστιάσετε σε αυτό που λειτουργεί και τι όχι, επομένως επανεξετάστε το μοντέλο λειτουργίας σας για να επιτύχετε τον υβριδισμό των επιχειρήσεων και των ομάδων πληροφορικής. Αυτές οι ενέργειες παρέχουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την οικοδόμηση του οικοσυστήματος των τεχνολογικών συνεργατών σας. Είναι αυτός ο συνδυασμός επιχειρηματικών και τεχνολογικών δεξιοτήτων που διασφαλίζει ότι ο οργανισμός είναι προετοιμασμένος για το μέλλον.

4. Ξεφορτώστε οτιδήποτε δεν είναι κρίσιμο. Ξεκινήστε να σχεδιάζετε – σοβαρά – να κόψετε και να πουλήσετε μέρη των μη κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων και των λειτουργιών σας σε μια εταιρεία πληροφορικής που είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να επενδύσει για να σας βοηθήσει να είστε πιο επιτυχημένοι. Αυτό είναι ένα δύσκολο αλλά απαραίτητο βήμα.

5. Σαρώστε τον ορίζοντα για αναδυόμενες τεχνολογίες. Ενώ η άμεση ανάγκη θα είναι η μείωση και η εστίαση βραχυπρόθεσμα, είναι εξίσου σημαντικό οι CIO να προετοιμάσουν το δρόμο για την επιτυχή υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Πρέπει επίσης να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις με το εκτελεστικό συμβούλιο για το πού να επενδύσετε στη συνέχεια. Οι CIO μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν στη θεσμοθέτηση της τεχνολογικής καινοτομίας στην επιχείρησή τους, υπερβαίνοντας κατά πολύ την άμεση τακτική ανάγκη. Κάντε σχέδια για το πώς η τριάδα των IOT, 5G και υπολογιστών αιχμής θα μεταμορφώσει τις λειτουργίες και τις αλυσίδες εφοδιασμού σας. Αυτό το «νέο υλικό» δεν θα εξαφανιστεί και μπορεί να είναι το κλειδί για την ύπαρξη της επιχείρησης στο μέλλον.

Ανεξάρτητα από τις ενέργειες που κάνετε, το πρώτο και κύριο καθήκον σας ως CIO είναι να επικοινωνείτε και να ηγηθείτε. Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράτε με το οικοσύστημά σας (δηλαδή τους ανθρώπους σας, τους μετόχους σας, τους συνομηλίκους σας και τους συνεργάτες σας) κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας ή αποτυχίας. Πολλές επιχειρήσεις θα δουν τις ίδιες ευκαιρίες που βλέπετε και θα κινητοποιήσουν τους ανθρώπους τους, θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία και θα προσπαθήσουν να ευδοκιμήσουν στον κόσμο μετά τον COVID-19.

Η ψηφιακή τεχνολογία είναι πλέον στενά συνυφασμένη με την επιχειρηματική αλλαγή και σε αυτόν τον βαθμό ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει καταστεί επιτακτική. Καθώς όλες οι επιχειρήσεις έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις τεχνολογίας, η ικανότητά σας να προωθείτε πραγματικά τη δημιουργικότητα, να θεσμοθετείτε την καινοτομία, να αγκαλιάζετε την τεχνολογία σε όλες τις μορφές της και να επιτρέπετε στους ανθρώπους να ανθίσουν είναι αυτό που θα δώσει στην επιχείρησή σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Να είστε εφευρετικοί, να αναπτυχθείτε μέσα από τις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει αυτή η κρίση, να κάνετε τον σωστό αντίκτυπο και να αναζητήσετε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται σε κάθε εποχή μεγάλης αλλαγής.

Ενδιαφέρεστε να ακούσετε τους ηγέτες του κλάδου να συζητούν θέματα όπως αυτό και να μοιράζονται τις περιπτώσεις χρήσης τους; Παρακολουθήστε τη συστεγαζόμενη IoT Tech Expo, Έκθεση Blockchain, AI & Big Data Expo, Cyber ​​Security & Cloud Expo και 5G Expo World Series με επερχόμενες εκδηλώσεις στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και εξερευνήστε το μέλλον της επιχειρηματικής τεχνολογίας.