Πώς να το αντιμετωπίσετε

Πώς να το αντιμετωπίσετε

Januar 1, 2023 0 Von admin

Όσο θέλουμε να δώσουμε στα σκυλιά μας τα παντα Όταν μας δείχνουν αυτά τα λυπημένα κουταβιακά μάτια, μερικές φορές είναι απαραίτητο να τους πούμε «όχι». Ένα από τα πράγματα που μας τραβάει τα νεύρα είναι όταν ζητιανεύουν για φαγητό—ακόμα και μετά το τρίτο τους γεύμα εκείνη την ημέρα.

Τι είναι εμμονή με την τροφή του σκύλου, και πως το αντιμετωπίζεις ως ιδιοκτήτης; Μάθετε τα πάντα για αυτό παρακάτω και κρατήστε τον σκύλο σας στην υγιή πλευρά του φάσματος βάρους.

Γιατί ο σκύλος μου έχει εμμονή με το φαγητό

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν παρατηρήσετε ότι τα σκυλιά σας έχουν φαινομενικά αναπτυχθεί στομάχια χωρίς πάτο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους παράγοντες περιλαμβάνουν ιατρικά ζητήματα και περιβαλλοντικές συνθήκες.

Ψυχολογικά Θέματα

Εάν ο υιοθετημένος σκύλος σας γίνεται επιθετικός όταν έρθει η ώρα ταΐσματος, αυτό μπορεί να υποδηλώνει πιο σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς— τα υιοθετημένα κουτάβια έπρεπε συχνά να παλέψουν για τροφή για να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες της ζωής ως αδέσποτου ή σε ένα κακό νοικοκυριό, γι‘ αυτό θεωρήστε αυτό μέρος ενός διαδικασία εξημέρωσης.

Αυτά τα ζητήματα συμπεριφοράς δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν, αλλά είναι αναπόσπαστο να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο για κάποια ρουτίνα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κρατήσετε μια ακριβή πρόγραμμα γευμάτων και έλεγχος μερίδας; το πρόγραμμα μπορεί να είναι όποτε ταιριάζει στις ώρες εργασίας σας, ωστόσο, αφού αποφασίσετε, είναι καλύτερο να το τηρήσετε και να δώσετε στον σκύλο μια αίσθηση ασφάλειας.

Διαβήτης σκύλων

Ο διαβήτης σχετίζεται στενά με την υπερφαγική συμπεριφορά των σκύλων – η ίδια η ασθένεια μπορεί να συνοψιστεί ως η αδυναμία της ζάχαρης να μεταφερθεί στα κύτταρα, με αποτέλεσμα οι σκύλοι να στερούνται συνεχώς αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό και να λαχταρούν για αυτό.

ο υπερφαγία συνήθως συνοδεύεται από ούρηση σε μη καθορισμένα σημεία (υποθέτοντας ότι το κουτάβι είναι ήδη γιογιό εκπαιδευμένο).

Όλες οι ράτσες είναι ευαίσθητες σε αυτό το ατυχές πρόβλημα υγείας, αλλά τα Schnauzers, τα Samoyed και τα Poodles είναι από τα πιο ευαίσθητα.

Κακή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών

Μια πληθώρα συμπτωμάτων συνοδεύεται από αυτό το ζήτημα – αφυδάτωση, πίκα, συχνή διάρροια και, ακόμη και απώλεια βάρους, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται.

Προφανώς, η κακή απορρόφηση θα προκαλέσει ανησυχία έλλειψη θρεπτικών συστατικών σε έναν σκύλο, επηρεάζοντας όλες τις πτυχές της σωματικής και ψυχικής του ευεξίας.

Υπερθυρεοειδισμός

Η υπερκατανάλωση τροφής σε σκύλους μπορεί μερικές φορές να είναι σημάδι μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης, όπως ο υπερθυρεοειδισμός. Διεγερμένη από την υπερβολική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών από τον οργανισμό, η νόσος επιταχύνει τον μεταβολισμό του σώματος και χαρακτηρίζεται από αυξημένη όρεξη, αλλά και απώλεια βάρους.

Εάν ο σκύλος σας φαίνεται να έχει ακόρεστη όρεξη ακόμα και μετά από πολλά γεύματα, ίσως αυτός είναι ο λόγος. Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να συμβουλευτείτε αμέσως τον κτηνίατρό σας, καθώς η λήψη προληπτικών μέτρων θα μπορούσε να προστατεύσει τη μακροπρόθεσμη υγεία του αγαπημένου σας κατοικίδιου.

Νόσος του Crushing

Σύνδρομο Crushing ή ασθένεια αναφέρεται σε όγκο στην υπόφυση του σκύλου. Εκδηλώνεται σε αυξημένη όρεξηυπερβολική ανάγκη για νερό, συχνουρία, λαχάνιασμα, φουσκωμένη κοιλιά κ.λπ.

Αυτό είναι ένα από τα επιπλοκές στην υγεία που είναι πιο δύσκολο να το ανακαλύψεις παρά να το αντιμετωπίσεις πραγματικά. Είναι εύκολο να μπερδευτεί με μια τυπική φάση γήρανσης της ζωής ενός σκύλου. Εάν έχετε λόγους να πιστεύετε ότι ο σκύλος σας μπορεί να υποφέρει από αυτό το πρόβλημα ή αναγνωρίζετε ορισμένα από τα συμπτώματα, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας και να κάνετε συγκεκριμένες εξετάσεις για να λύσετε οποιαδήποτε αμφιβολία.

Παράσιτα

Από παράσιτα χωρίς σκουλήκια στα στρογγυλά σκουλήκια και τις ταινίες, αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορούν να κάνουν τεράστια ζημιά στους γούνινους φίλους μας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα σκυλιά μπορούν να καταπιούν εντερικά παράσιτααλλά συνήθως συμβαίνει με το να γλείφουμε ακούσια τα αυγά ή τις προνύμφες από κάτι.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του ιατρικού προβλήματος είναι η χρήση αποπαρασιτικών, όπως αυτά τα φάρμακα είναι γνωστό ότι εργάζεται σε λίγες μόνο ώρες για μερικές από τις ευκολότερες περιπτώσεις.

περιβάλλον

Η μετακίνηση σε ένα νέο μέρος μπορεί να προκαλέσει ανησυχία σε όλους εμάς και οι κυνόδοντες δεν διαφέρουν – η αλλαγή περιβάλλοντος ή ακόμα και η απλή πραγματοποίηση λεπτών αλλαγών στον χώρο διαβίωσής τους συχνά οδηγεί σε τρώγοντας άγχος σε κατοικίδια.

Οποιαδήποτε αλλαγή στις ρυθμίσεις διαβίωσης μπορεί να προκαλέσει υπερφαγία ως τρόπο εξοικονόμησης πόρων. Ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης ενός σκύλου δυσφορία είναι με την προσφορά επιλεγμένες λιχουδιές CBD στο κουτάβι σας, καθώς έχουν ηρεμιστικά αποτελέσματα τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους.

Φάρμακα

Με αυτό εννοούμε τις πιθανές παρενέργειες οποιωνδήποτε φαρμάκων ή στεροειδών που μπορεί να έχει πάρει πρόσφατα ο σκύλος σας. Ο σκύλος σας θα εμφανίσει συνήθως αυξημένη όρεξη, καθώς και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα, όπως διάρροια, έμετος, ναυτία και γαστρίτιδα.

Ηλικία

Ένας γερασμένος σκύλος μπορεί να παρουσιάσει ξαφνική αύξηση της όρεξης. Αν και είναι δίκαιο να πούμε ότι έρχεται αναπόφευκτα με την ηλικία, η αλήθεια είναι ότι συνήθως υπάρχει ένα άλλο υποκείμενο πρόβλημα με το σκυλί – συνηθέστερα η αδυναμία να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά τόσο αποτελεσματικά όσο ένα νεότερο κουτάβι.

Πώς να σπάσετε μια διατροφική εμμονή

Εάν ο σκύλος σας δείχνει ψυχαναγκαστική συμπεριφορά όσον αφορά το φαγητό, π.χ υπερβολική πείνα, το πρώτο βήμα είναι να ανακαλύψετε την υποκείμενη αιτία για αυτό. Μόλις αποκλείσετε τις ασθένειες, είναι η σειρά σας να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια πιο υγιή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δείτε πώς το κάνετε:

Περιορίστε τον αριθμό των λιχουδιών

Σε όλους μας αρέσει να λέμε στα σκυλιά μας πόσο καλοί είναι όταν κάνουν ένα τακτοποιημένο κόλπο, ή ακόμα και μόνο επειδή κουνούν την ουρά τους εναντίον μας. Ο έπαινος έρχεται συνήθως με λιχουδιές, και για τα σκυλιά χωρίς πάτο, αυτό πρέπει να ελέγχεται αυστηρά.

Οι λιχουδιές, γενικά, χρησιμοποιούνται καλύτερα ως κίνητρο ρουτίνα άσκησηςγι‘ αυτό προσπαθήστε να τα παρέχετε όταν ο σκύλος σας ολοκληρώσει δραστηριότητα που δεν του αρέσει ιδιαίτερα.

Μην πέφτετε στα λυπημένα μάτια του κουταβιού!

Ξέρουμε, ξέρουμε – πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Προσπαθήστε να έχετε κατά νου ότι κάνετε το καλύτερο για τον σκύλο φίλο σας, καθώς η παχυσαρκία μπορεί να του προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Η απόσπαση της προσοχής ενός σκύλου με παιχνίδια είναι κάτι που συνήθως θα έκανε το κόλπο και θα τον έκανε να περάσει από το φαγητό στη δραστηριότητα (win-win)!

Δώστε την Ανάλογη Ποσότητα Τροφίμων

Το πρόγραμμα εργασίας μας και οι δουλειές μας μπορεί να φαίνονται ξέφρενα κατά καιρούς και δεν θέλουμε να αφήσουμε τα κουτάβια μας πεινασμένα. Επομένως, το να τους προσφέρετε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού για να το απολαύσουν όταν δεν είστε εκεί, δεν ακούγεται η πιο σκληρή ιδέα, σωστά; Λανθασμένος.

Η σωστή μερίδα των γευμάτων είναι το κλειδί για τη δημιουργία υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Είτε εσείς ταΐστε τον σκύλο σας μία ή δύο φορές την ημέρακρατήστε τα γεύματα σε κατάλληλο μέγεθος.

Πακέτο Διατροφής

Τούτου λεχθέντος, η ποιότητα είναι εξίσου σημαντική με την ποσότητα. Κάθε γεύμα πρέπει να έχει τις κατάλληλες ποσότητες των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, γι‘ αυτό είναι καλύτερο να το ακολουθείτε ποιοτική τροφή για σκύλους και σερβίρετε τις μερίδες όπως υποδεικνύουν οι οδηγίες.

Αν έχετε χρόνο ή απλά προτιμάτε να μαγειρεύετε για τον σκύλο σας, εδώ είναι ένα λίστα με τις ανθρώπινες τροφές που μπορούν να καταναλώσουν οι σκύλοι χωρίς κανένα κακό. Θυμηθείτε, εάν το κάνετε αυτό, δώστε προσοχή στη θρεπτική αξία κάθε συστατικού για να βοηθήσετε το κουτάβι σας να διατηρήσει υγιές βάρος.

Κρατήστε τον σκύλο σας απασχολημένο με την άσκηση

Παιχνίδια από καουτσούκ, διαδραστικά παιχνίδια, μπάλες, σχοινιά… χρησιμοποιήστε οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του σκύλου σας από την επιθυμία για φαγητό. Τα σκυλιά είναι παιχνιδιάρικα και ενεργητικά κατοικίδια και είναι πάντα έτοιμοι για ένα παιχνίδι με τον αγαπημένο τους άνθρωπο, γι‘ αυτό προσπαθήστε να ενσωματώνετε χρόνο παιχνιδιού όποτε θέλουν μπολ σκύλου εκτός κανονικού προγράμματος.

Ράτσες σκύλων με εμμονή με τα τρόφιμα

Οι περισσότερες ράτσες σκύλων είναι ενθουσιώδης σχετικά με το φαγητό, αλλά κάποιοι απλώς το πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο. Εδώ είναι τα πιο πεινασμένα κουτάβια που μπορείτε να συναντήσετε, οπότε να το έχετε υπόψη σας όταν υιοθετείτε ή προσθέτετε ένα στην οικογένεια:

🐶 Dachshunds

🐶 Παξιμάδια

🐶 Ροτβάιλερ

🐶 Γαλλικά μπουλντόγκ

🐶 Γκόλντεν Ριτρίβερ

🐶 Μπουλ τεριέ

🐶 Beagles

🐶 Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Βασικά Takeaways

Εμμονή με την τροφή του σκύλου μπορεί να είναι ανησυχητικό για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, οι οποίοι μπορεί να μην καταλαβαίνουν γιατί το κουτάβι τους εκλιπαρεί ασταμάτητα για περισσότερη τροφή ή βόσκει μέσα σε μπολ μετά από κάθε γεύμα. Ενώ η συμπεριφορά μπορεί να έχει κάποιες ιατρικές αιτίες -όπως η έλλειψη ζωτικών θρεπτικών συστατικών ή μια παρασιτική λοίμωξη- συνήθως οφείλεται σε μια ενστικτώδη επιθυμία να αποθηκεύεται αρκετή τροφή για περιόδους έλλειψης.

Για να αποθαρρύνουν αυτή τη συμπεριφορά, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο γούνινος σύντροφός τους έχει πρόσβαση σε μια σταθερή και επαρκή παροχή τροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά που ανταποκρίνεται στις διατροφικές τους ανάγκες.

Αυτό σε συνδυασμό με την παροχή κατάλληλων παιχνιδιών για μάσημα και παζλ κατά τη διάρκεια των γευμάτων μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο της μερίδας και να εξασφαλίσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες στους σκύλους.

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί τα σκυλιά αγαπούν τόσο πολύ το φαγητό;

Η ακλόνητη αγάπη των σκύλων για το φαγητό μπορεί να αποδοθεί στη δική τους άγριους προγόνουςένστικτα επιβίωσης. Οι κυνόδοντες έχουν προετοιμαστεί εδώ και αιώνες για να καταναλώνουν κάθε μπουκιά που μπορούν να πιάσουν τα πόδια τους, δεδομένου ότι η τροφή ήταν σπάνια στη φύση.

Αυτό το ένστικτο αναζήτησης τροφής εξακολουθεί να υπάρχει στα σύγχρονα εξημερωμένα σκυλιά, γι‘ αυτό και τα οικιακά κατοικίδια είναι ικανά να γλεντούν με υπολείμματα και υπολείμματα.

Γιατί ο σκύλος μου πεινάει ξαφνικά όλη την ώρα;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά τη στάση του σκύλου απέναντι στο φαγητό. Μερικοί από τους λόγους για α εμμονή με την τροφή των σκύλων είναι ιατρικές, όπως ο διαβήτης, το σύνδρομο Crushing, ο υπερθυρεοδισμός και τα παράσιτα. Αλλά το ζήτημα θα μπορούσε επίσης να είναι ψυχολογικό, συχνά σχετίζεται με περιβαλλοντικές αλλαγές και εξημέρωση.