Πώς να ξυρίσετε μια γάτα (και όταν είναι εντάξει να το κάνετε)

Πώς να ξυρίσετε μια γάτα (και όταν είναι εντάξει να το κάνετε)

Januar 1, 2023 0 Von admin

Αν είστε ιδιοκτήτης γάτας, ξέρετε ότι αφήνουν τη γούνα τους παντού! Αλλά μπορείς να ξυρίσεις μια γάτα και είναι επιβλαβές για τα αιλουροειδή;

Το ξύρισμα μιας γάτας είναι α σοβαρό βήμα και πρέπει να γίνεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε αυτές τις συνθήκες, θα μιλήσουμε πώς να ξυρίσετε μια γάτακαι συζητήστε εάν μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι.

Πότε Είναι εντάξει να ξυρίζεις μια γάτα;

Ας ξεκινήσουμε με ορισμένες καταστάσεις που μπορεί να απαιτούν ξύρισμα ενός μέρους της γούνας της γάτας σας. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που έχουν οι γάτες και οι ιδιοκτήτες γατών, τα οποία μπορούν να επιλυθούν με το ξύρισμα:

  1. Ματ γούνα: Η γούνα μπερδεύεται όταν είναι βρεγμένη, βρώμικη ή μπλεγμένη. Οι γάτες με μακριά μαλλιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε αυτό το θέμα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να βουρτσίζετε τη γάτα σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να τη διατηρείτε στεγνή και καθαρή—με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε να βάλετε κουρευτικές μηχανές οπουδήποτε κοντά στο ευαίσθητο δέρμα της γάτας σας.
  2. Δερματική νόσος: Μερικές γάτες θα γλείφουν υπερβολικά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δερματικές ασθένειες όπως η ακμή ή η δακτυλίτιδα.
  3. Λοιμώξεις: Η απόρριψη του τριχώματος μιας γάτας μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν δερματικές λοιμώξεις. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μόλυνση, είναι ζωτικής σημασίας να εκτεθεί το δέρμα στον αέρα. Επιπλέον, παρέχει ευκολότερη πρόσβαση σε οποιοδήποτε φάρμακο που πρέπει να εφαρμοστεί και να απορροφηθεί.

Σαφώς, το ξύρισμα της γάτας σας είναι μερικές φορές αναπόφευκτο. Αν νομίζεις ότι έχεις αυτό που χρειάζεται για να είσαι ο προσωπικός περιποιητής κατοικίδιων της γάτας σαςμπορείτε να τους βοηθήσετε να λύσουν ορισμένα από αυτά τα προβλήματα δέρματος και γούνας με μερικές προσεκτικές κινήσεις ηλεκτρικών κουρευτικών.

Πώς να ξυρίσετε μια γάτα

Τώρα που ξέρουμε είναι εντάξει να ξυρίζεις μια γάτα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, να έχετε κατά νου ότι τακτικά γαρνίρισμα και το βούρτσισμα είναι προτιμότερο και μπορεί να σταματήσει προληπτικά τυχόν μολύνσεις και δερματικά προβλήματα που μπορεί να απαιτούν ξύρισμα.

Εάν αυτό αποτύχει και πρέπει να σηκώσετε κουρευτική μηχανή, σας έχουμε καλύψει—ακολουθούν τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Συγκεντρώστε όλα τα σωστά εργαλεία

Αποφύγετε τα ξυραφάκια με κάθε κόστος! Θα μπορούσε να αφήσει τη γάτα σας να αιμορραγεί ή με κομμάτια γούνας να παραμένουν προσκολλημένα στο δέρμα της. Αντίθετα, ψάξτε ηλεκτρικές κουρευτικές μηχανές με λεπίδες που είναι κοντά μεταξύ τους, ώστε να μπορούν να κόψουν ακόμη και τα πιο χοντρά παλτά.

Αυτά συνήθως έρχονται σε σετ με φορτιστή και λιπαντική ουσία; οι λεπίδες θα διαρκέσουν περισσότερο όταν θυμάστε να τις λαδώνετε κάθε φορά που τις χρησιμοποιείτε. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε μια μεταλλική χτένα για τους κόμπους και α γουρουνότριχα/λαστιχένια βούρτσα για τα λυτά μαλλιά. Πετσέτες και λαστιχένια γάντια για καλύτερο κράτημα της γάτας—αν έχετε έναν φίλο πρόθυμο να βοηθήσει, αυτό είναι ένα μπόνους.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό – προσφέρετε λιχουδιές για να επιβραβεύσετε την καλή συμπεριφορά!

Επιλέξτε μια καλή τοποθεσία

Δεδομένου ότι θα υπάρχουν τρίχες παντού, αυτό είναι απαραίτητο. Οποιοδήποτε ξύλινο δάπεδο ή πλακάκι θα κάνει—απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν το κάνετε στο αγαπημένο σας χαλί. Πόντοι μπόνους εάν μπορείτε να βρείτε ένα μέρος για να βάλετε τη γάτα σας που ταιριάζει στο ύψος σας, γνωστό και ως οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι περιποίησης.

Βουρτσίστε τη γούνα της γάτας

Το βούρτσισμα των τριχών της γάτας σας αφαιρεί τη βρωμιά, διανέμει φυσικά έλαια σε όλο το τρίχωμά του, αποτρέπει το μπέρδεμα και διατηρεί το δέρμα του καθαρό και απαλλαγμένο από ερεθιστικούς παράγοντες.

Χτενίστε τα μαλλιά του από το κεφάλι μέχρι την ουρά χρησιμοποιώντας ένα μεταλλική χτένα. Ξεκινήστε με την πλάτη και τα πόδια του και μετά συνεχίστε στην περιοχή του στήθους και του στομάχου. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τυχόν νεκρές ή χαλαρές τρίχες χρησιμοποιώντας μια τρίχα ή μια λαστιχένια βούρτσα.

Επαγγελματική συμβουλή: Για καλύτερα αποτελέσματα, βουρτσίστε τη γούνα του προς τα πάνω, χωρίστε την ουρά προς τα κάτω στο κέντρο και βουρτσίστε τη και στις δύο πλευρές.

Ηρεμήστε τη γάτα σας

Εδώ είναι που το ηρεμιστικές λιχουδιές είναι χρήσιμο γιατί ανησυχία δεν έχει θέση ενώ κάποιος κρατά ηλεκτρική κουρευτική μηχανή. Οποιαδήποτε ξαφνική κίνηση από τη γάτα μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν σπρέι φερομόνης για αυτό το σκοπό.

Τραβήξτε τεντωμένο το δέρμα της γάτας όταν το ξυρίζετε

Το δέρμα της γάτας είναι απίστευτα εύκαμπτο και εύκαμπτο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να συσσωρευτεί κάτω από το κουρευτικές μηχανές, και αυτό δεν είναι καλό για κανέναν εμπλεκόμενο. Κρατήστε το δέρμα σταθερά προς τα κάτω για να αποφύγετε τραυματισμούς και τραβήξτε το τεντωμένο ενώ ξυρίζεστε. Αυτό θα αποφύγει επίσης το ξύρισμα πολύ κοντά – συνιστάται να αφήσετε τουλάχιστον μια ίντσα της γούνας, έτσι ώστε η γάτα να μπορεί να προστατευτεί από τη ζέστη και το κρύο με κάποιο τρόπο.

Και τέλος! Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να ξυρίσετε τη γάτα σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ποτέ μην ξυρίζεστε πέρα ​​από τα πόδια και τα πόδια, καθώς τέτοιες περιοχές έχουν λεπτό δέρμα, συνδέσμουςκαι τένοντες που καταστρέφονται εύκολα. Τέλος, μην ξεχάσετε να κάνετε διαλείμματα εάν η γάτα σας είναι πολύ ταραγμένη και αποφύγετε το ξύρισμα του φαβορίτα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Διαφορετικοί τύποι ξυρίσματος

Τώρα που ξέρουμε τι χρειαζόμαστε ξύρισμα ένα γάτα στο σπίτι, ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα για το στυλ περιποίησης που θέλετε. Υπάρχουν τρεις συνήθεις τρόποι/περιοχές που μπορεί να χρειαστείτε για να ξυρίσετε και ο καθένας εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό:

  • Υγειονομική κοπή: Οι γάτες με μακριά μαλλιά ή αυτές που είναι υπέρβαρες είναι κατάλληλες για αυτό. Αυτό το στυλ κρατά τα μαλλιά της γάτας σας απαλλαγμένα από περιττώματα που προσκολλώνται σε αυτά μετά την κοίτη. Χρησιμοποιήστε αυτές τις κουρευτικές μηχανές και κόψτε τις τρίχες στον πρωκτό.
  • Ξύρισμα κοιλιάς: Αυτή η κοπή είναι μια αναβάθμιση της υγιεινής κοπής. Καλύπτει την περιοχή του στομάχου και βοηθά τη γάτα σας όταν περιποιείται τον εαυτό της. Το ξύρισμα της κοιλιάς βοηθά επίσης στην αποφυγή ματιών και βαριάς αποβολής. Καθώς ξυρίζεστε, τραβήξτε το δέρμα τεντωμένο και για αυτό το κόψιμο, περάστε γύρω από το ορθό, ανάμεσα στα πίσω πόδια και πάνω στο στομάχι, σταματώντας στα μπροστινά πόδια της γάτας σας.
  • Κόψιμο με χτένα: Με αυτό το κούρεμα κονταίνεις τα μαλλιά αλλά δεν τα ξυρίζεις πλήρως. Το σώμα της γάτας καλύπτεται από 1/2 έως 1 ίντσα τρίχας.

Όποιο στυλ περιποίησης κι αν επιλέξετε, φροντίστε να το ακολουθήσετε. Επειδή σας Γάτατο δέρμα του είναι ξυρισμένος και πιο εκτεθειμένοι τώρα, είναι σημαντικό να κάντε τους ένα σωστό μπάνιοστεγνώστε με πιστολάκι και απλώστε αντηλιακό στο δέρμα τους σε τακτική βάση.

Βασικά Takeaways

Αυτό είναι λίγο πολύ το μόνο που έχουμε να πούμε πώς να ξυρίσετε μια γάτα. Εξοπλιστείτε, επιλέξτε εκ των προτέρων το στυλ περιποίησης και ξεκινήστε το ξύρισμα! Μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε το τοπικό σας κατάστημα περιποίησης κατοικίδιων αν αποδειχθεί πολύ περίπλοκο για εσάς ή αν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία χωρίς να θέσετε το αιλουροειδές σας σε κίνδυνο.

Συχνές Ερωτήσεις

Πού μπορώ να ξυρίσω τη γάτα μου?

Εάν πιστεύετε ότι έχετε αυτό που χρειάζεται για να είστε α περιποιητής κατοικίδιων ζώων, μπορείτε να ξυρίσετε τη γάτα σας στο σπίτι με τη βοήθεια του παραπάνω οδηγού μας. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, το τοπικό σας κατάστημα περιποίησης κατοικίδιων είναι πάντα μια επιλογή.

Πώς να ξυρίσετε μια γάτα χωρίς να γρατσουνιστείτε?

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το δέρμα της γάτας τεντωμένο ενώ ξυρίζετε. οι γάτες έχουν εξαιρετικά εύκαμπτο δέρμα, επομένως είναι μια δύσκολη επιφάνεια στο ξύρισμα. Από την άλλη πλευρά, για να μην γρατσουνιστείτε μόνοι σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ηρεμιστικές λιχουδιές ή σπρέι φερομόνης.

Είναι σκληρό να ξυρίζεις μια γάτα;

Ξύρισμα μιας γάτας είναι δύσκολο και έχει τα αρνητικά του. Έτσι, αν δεν νιώθετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να ξυρίσετε μόνοι σας τη φίλη σας, αλλά πρέπει να το κάνετε για λόγους υγιεινής ή υγείας, επενδύστε σε έναν περιποιητή γάτας κάθε τόσο.