Πώς να επιτύχετε επιχειρηματική επιτυχία εν μέσω ραγδαίων αλλαγών στο χώρο εργασίας

Πώς να επιτύχετε επιχειρηματική επιτυχία εν μέσω ραγδαίων αλλαγών στο χώρο εργασίας

November 29, 2022 0 Von admin

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις βασίζονται σε ένα παγκόσμιο συνδεδεμένο οικοσύστημα εργατικού δυναμικού, χώρου εργασίας, τεχνολογίας και άλλων βασικών πόρων για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι διαθέτουν πολύ ισχυρά σχέδια επιχειρηματικής συνέχειας (BCP) για την προστασία του ανθρώπινου κεφαλαίου, της τεχνολογίας και άλλων σημαντικών πόρων. Τα σχέδιά τους αντιμετωπίζουν πολλά σενάρια – από γεωπολιτικά έως ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τη συνδεσιμότητα, το κλίμα ή τη φυσική καταστροφή. Αυτό για να μην αναφέρουμε προβλήματα με τους επιχειρηματικούς εταίρους, τα ταξίδια και τις μεταφορές ή, όπως στην τρέχουσα κατάστασή μας, μια επιδημία – και εξετάζουν την περίοδο 30, 60 και 90 ημερών.

Η τρέχουσα πανδημία έχει θέσει σοβαρά τα σχέδια του BCP να δοκιμάσουν όλες τις παραμέτρους, ταυτόχρονα και χωρίς ημερομηνία λήξης – ένα σενάριο που δεν έχει οραματιστεί κανείς. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μετά από έναν τρελό αγώνα και ηρωισμούς για να ξεπεραστεί η κρίση, οι οργανισμοί αποφασίζουν τώρα πώς να διατηρήσουν τη σχέση μεταξύ εργασίας και εργατικού δυναμικού καθώς ο χώρος εργασίας έχει μετατοπιστεί από γραφεία σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Ενώ έχουμε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ένα είναι σίγουρο: δεν πρόκειται να είναι ξανά το ίδιο.

Όλες οι πτυχές του χώρου εργασίας αλλάζουν

Όταν πρόκειται για τον ίδιο τον χώρο εργασίας, τόσο οι φυσικοί όσο και οι εικονικοί χώροι αλλάζουν. Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί πολύ περισσότερο στην ικανότητά μας να προβλέψουμε και να απαγορεύσουμε, με λιγότερη εστίαση στην εκ των υστέρων και περισσότερο στην προνοητικότητα.

Οι χώροι εργασίας δεν περιορίζονται πλέον στα όρια μιας επιχείρησης. Ως αποτέλεσμα, οι θεμελιώδεις παραδοχές και κανόνες αλλάζουν επίσης σε σχέση με την αποτελεσματική συνεργασία, την ταχύτητα και την παραγωγικότητα των ομάδων, την ασφάλεια και την ασφάλεια των εταιρικών δεδομένων και της πνευματικής ιδιοκτησίας, τη διακυβέρνηση και τη συμμόρφωση, τη διαχείριση και ανάπτυξη ταλέντων, κ.λπ. Δημιουργία ασφαλούς σχέσης μεταξύ της επιχείρησης Και οι απομακρυσμένοι χώροι εργασίας χωρίς σύνορα που αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις θα είναι κρίσιμης σημασίας. Το φυσικό γραφείο θα υποστεί επίσης μετασχηματισμό – συμπεριλαμβανομένων των αναπόφευκτων αλλαγών που θα τεθούν σε ισχύ λόγω του COVID-19 για να επιτραπεί η αποστασιοποίηση. Ορισμένοι οργανισμοί μπορεί να επιστρέψουν στο σενάριο του κλειστού θαλάμου σε αντίθεση με μια κάτοψη ανοιχτού γραφείου, για παράδειγμα. Άλλοι βρίσκουν τρόπους να αναδιατάξουν τα έπιπλα και να δρομολογήσουν την κυκλοφορία του γραφείου ώστε να επιτρέψουν μεγαλύτερη κοινωνική απόσταση και το κοινόχρηστο ζαχαρωτό θα ανήκει στο παρελθόν.

Η έννοια της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής θα αλλάξει επίσης. Η πανδημία έχει αναγκάσει τη μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία, ενώ πολλοί εργαζόμενοι γονείς χρειάστηκε επίσης να προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν την εκπαίδευση στο σπίτι – είναι απίθανο τα πράγματα να επανέλθουν εντελώς όπως παλιά. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να πειραματιστούν με τακτικές όπως το ευέλικτο ωράριο για να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων σε ένα γραφείο ανά πάσα στιγμή.

Θετική αλλαγή Brian Kropp, επικεφαλής έρευνας για την πρακτική HR της Gartner, σημειώσατε ότι «Είναι κρίσιμο για τους ηγέτες των επιχειρήσεων να κατανοήσουν τις αλλαγές μεγάλης κλίμακας που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι και πώς γίνονται οι επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσουν αυτή τη γνώση στον συγκεκριμένο οργανισμό τους, ώστε να μπορούν να αλλάξουν τη στρατηγική τους ανάλογα».

Αυτό περιλαμβάνει την εκ νέου αξιολόγηση της αντίληψής σας για το πώς πρέπει να είναι μια συνάντηση, είτε είναι φυσική είτε ψηφιακή, και τη χρήση της δύναμης της συνεργασίας. Σημαίνει επίσης τη δυνατότητα προσέγγισης διαφορετικών ενδιαφερομένων σε διαφορετικά χρονικά σημεία χωρίς περιορισμούς από το φυσικό γραφείο, δυνατότητα λειτουργίας σε πολύ πιο ασύγχρονο τρόπο παρά σε σύγχρονη λειτουργία – λαμβάνοντας υπόψη αποστάσεις, διαφορετικές ζώνες ώρας κ.λπ.

Η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός οδηγούν το μέλλον της εργασίας

Η πανδημία του COVID-19 έχει υπερχρεώσει την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτοματοποίησης, η οποία είχε ήδη αλλάξει γρήγορα τον τρόπο εργασίας μας. Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι το μέλλον της εργασίας είναι εδώ, και είναι βύθισμα ή κολύμπι σε πολλές περιπτώσεις. Οι οργανισμοί πρέπει να προσαρμοστούν για να ευδοκιμήσουν σε αυτή τη νέα οικονομία και για να γίνει αυτό επιτυχώς απαιτείται μια οξεία κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές και του αντίκτυπου που έχουν στους εργαζομένους και τους ρόλους εργασίας.

Η επικοινωνία και η συνεργασία με μια ποικιλία συνδεδεμένων συσκευών είναι αυτό που κάνει έναν ψηφιακό χώρο εργασίας. Η υπερβολική εξάρτηση από την παραδοσιακή προσέγγιση αποκατάστασης γραφείου εξυπηρέτησης για τη διαχείριση ενός εταιρικού ψηφιακού χώρου εργασίας γίνεται επομένως συνταγή καταστροφής. Ο λόγος είναι απλός: όλα τα υπάρχοντα μοντέλα γραφείου εξυπηρέτησης «αντιδρούν» σε ζητήματα τελικού χρήστη. Όπως έχει σημειώσει η McKinsey & Company, «Ο αυτοματισμός, οι ψηφιακές πλατφόρμες και άλλες καινοτομίες αλλάζουν τη θεμελιώδη φύση της εργασίας. Η κατανόηση αυτών των αλλαγών μπορεί να βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους ηγέτες των επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους να προχωρήσουν».

Αυτό είναι ένα βασικό σημείο. Αυτές οι τεχνολογίες δεν είναι μόνο ο τομέας των τεχνολογικών ομάδων. Οι ηγέτες επιχειρήσεων και τα ανώτερα στελέχη πρέπει επίσης να έχουν μια λεπτή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αλλάζουν τη δουλειά και τις επιπτώσεις που έχουν. Πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβουν την ενσωμάτωσή τους στην καθημερινή επαγγελματική ζωή των οργανισμών τους. Αυτός ο νέος τρόπος εργασίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και περιμένει πολλά από τις εφαρμογές πληροφορικής. Εξάλλου, αυτές οι εφαρμογές είναι που μας βοηθούν να κάνουμε τη δουλειά μας – να κάνουμε συναλλαγές, να συνεργαζόμαστε και να μαθαίνουμε. Όλες αυτές οι εφαρμογές θα διατηρούνται πλέον από όλους τους χρήστες με υψηλότερο επίπεδο εμπειρίας. Αυτή η υψηλότερη προσδοκία είναι το τέλειο σκηνικό για την είσοδο του αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης στους οργανισμούς.

Είναι ακόμη πιο σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η παραγωγικότητα του απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού παραμένει υψηλή και προβλέψιμη τώρα που σχεδόν όλο το εργατικό δυναμικό εργάζεται εξ αποστάσεως. Η πιθανότητα υιοθέτησης νέων επιχειρηματικών και εργασιακών μοντέλων είναι μεγάλη. Επομένως, η επίλυση και η προληπτική αντιμετώπιση προβλημάτων ψηφιακού χώρου εργασίας με υψηλό χρόνο διεκπεραίωσης/μέσο χρόνο επίλυσης είναι ζωτικής σημασίας.

Μεταβαίνοντας από το επίπεδο εργατικού δυναμικού στο επίπεδο της επιχείρησης, για την αντιμετώπιση θεμάτων και συμβάντων λειτουργιών πληροφορικής, όπως εικονικές μηχανές, βάσεις δεδομένων, λειτουργικά συστήματα, αποθήκευση, εξοπλισμό δικτύου και μέχρι το http και άλλα τελικά σημεία, ο αυτοματισμός που βασίζεται σε AI θα γίνε η αλλαγή του παιχνιδιού.

Agile IT, ευέλικτο εργατικό δυναμικό

Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον – σίγουρα κανείς δεν θα μπορούσε να ξέρει τι θα ερχόταν στην παγκόσμια σκηνή για το 2020. Το πρόσωπο της δουλειάς έχει αλλάξει γρήγορα και δραματικά, αλλά οι ευέλικτοι οργανισμοί, αυτοί που μπορούν να περιστρέφονται γρήγορα και να βρίσκουν λύσεις σε ξαφνικές προκλήσεις, θα ανέβει στην κορυφή. Αυτό περιλαμβάνει εργασία από το σπίτι και, όταν επιτρέπεται στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο, να κάνουν φυσικές αλλαγές για να διασφαλίσουν τη διαρκή ασφάλειά τους. Περιλαμβάνει επίσης την πραγματοποίηση αλλαγών στο πίσω μέρος για την υποστήριξη υψηλότερων επιπέδων απομακρυσμένης εργασίας και βοήθεια με τις εφαρμογές πληροφορικής που κάνουν το νέο κανονικό δυνατό.

Όπως έχουν σημειώσει ειδικοί του κλάδου, η αυτοματοποίηση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη θα είναι μια τεράστια βοήθεια στη δημιουργία ενός ευέλικτου και παραγωγικού οργανισμού.

Φωτογραφία από κυματισμός επί Ξεβιδώστε

Ενδιαφέρεστε να ακούσετε τους ηγέτες του κλάδου να συζητούν θέματα όπως αυτό και να μοιράζονται τις περιπτώσεις χρήσης τους; Παρακολουθήστε τη συστεγαζόμενη IoT Tech Expo, Έκθεση Blockchain, AI & Big Data Expo, Cyber ​​Security & Cloud Expo και 5G Expo World Series με επερχόμενες εκδηλώσεις στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και εξερευνήστε το μέλλον της επιχειρηματικής τεχνολογίας.