Πώς να διαχειριστείτε ομαλά το απομακρυσμένο προσωπικό: 8 καλύτεροι ασφαλείς τρόποι

Πώς να διαχειριστείτε ομαλά το απομακρυσμένο προσωπικό: 8 καλύτεροι ασφαλείς τρόποι

Januar 2, 2023 0 Von admin

Καθώς ο χρόνος μας περνάει στο περιβάλλον εργασίας εξ αποστάσεως, είναι βέβαιο ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εξετάζουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να κάνουν την απομακρυσμένη εργασία καλύτερη.

Σε τελική ανάλυση, εάν αυτός είναι ένας τρόπος εργασίας με τον οποίο θέλετε να τηρήσετε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλετε να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ακολουθούν λοιπόν μερικά βασικά σημεία για να διασφαλίσετε ότι η εταιρεία σας διαχειρίζεται αποτελεσματικά το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό της. Ας δούμε 8 βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση απομακρυσμένων υπαλλήλων.

Βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας έχουν τη σωστή ρύθμιση

Όσον αφορά την απομακρυσμένη εργασία, εάν οι υπάλληλοί σας δεν έχουν ισχυρή και σταθερή σύνδεση Wi-Fi και βρίσκονται σε μια κατάσταση στην οποία ο εξοπλισμός σας απογοητεύει συνεχώς, αυτό μπορεί προφανώς να έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο σε όλα όσα έχετε προσπαθούν να επιτύχουν.

Ως εκ τούτου, θα αξίζει να ξοδέψετε περισσότερα για να διασφαλίσετε ότι κάθε ένα από το προσωπικό σας μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως σε σωστές ρυθμίσεις εξοπλισμού.

Όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να ακούτε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένοι υπάλληλοί σας, προκειμένου να προσδιορίσετε πού μπορούν να γίνουν πιθανές βελτιώσεις στην πορεία.

Επιλέξτε το λογισμικό σας προσεκτικά

Πέρα από όλα αυτά, σίγουρα θα αξίζει να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο για να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο λογισμικό που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή για να διαπιστώσετε εάν υπάρχουν δυνητικά καλύτερα πακέτα εκεί έξω.

Αρχικά, ξεκινήστε με τα βασικά που χρειάζεστε και επιπλέον, συγκρίνετε/αντιπαραθέστε τις διαφορές που υπάρχουν εκεί έξω. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε μερικές από τις άλλες επιλογές πέρα ​​από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως π.χ Μηνύματα Boomerang.

Βεβαιωθείτε ότι σε κάθε ένα από τα μέλη του προσωπικού σας θα παρέχεται η κατάλληλη εκπαίδευση σχετικά με οτιδήποτε πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Διαφορετικά, ολόκληρη η εταιρεία σας μπορεί εύκολα να καταλήξει να υποφέρει ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν είναι όλοι στην ίδια σελίδα από την αρχή.

Καθιερώστε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εργασίας

Αυτό είναι σημαντικό όταν έχετε μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Μπορεί κάλλιστα να είστε απόλυτα ευχαριστημένοι που τα μέλη του προσωπικού σας εργάζονται μόνοι τους, αλλά για να το κάνετε πιο οργανωμένο, μπορεί να θέλετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν ορισμένες σαφείς ώρες εργασίας και οδηγίες που ακολουθεί η απομακρυσμένη ομάδα σας.

Επιπλέον, έχοντας ένα σαφές πολιτική στο χώρο εργασίας είναι κρίσιμης σημασίας. Χωρίς μια σταθερή πολιτική ομάδας, είναι εύκολο να χάσετε τον έλεγχο των ουσιαστικά συνδεδεμένων μελών της ομάδας σας, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρεία σας θα υποφέρει ως αποτέλεσμα.

Ειδικά, η ασυνέπεια των ωρών εργασίας των εργαζομένων σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη και παραγωγικότητα της επιχείρησής σας.

Συνεχίστε να αναπτύσσετε τις διαδικασίες σας

Όλες οι επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές διαδικασίες που αναπτύσσουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά όταν διευθύνετε μια απομακρυσμένη εταιρεία, μπορεί να αρχίσει να νιώθει ότι όλοι τραβάει προς διαφορετική κατεύθυνση.

Επομένως, καθώς αναπτύσσετε αυτές τις διαδικασίες στην πορεία, πρέπει οπωσδήποτε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να τις κατεβάσετε γραπτώς, καθώς και να τις κοινοποιήσετε σωστά σε κάθε ένα από τα μέλη του προσωπικού σας. εκεί.

Σε τελική ανάλυση, αυτή θα πρέπει να είναι μια διαρκώς συνεχής διαδικασία καθώς η εταιρεία σας εξελίσσεται και προσαρμόζεται. Εξάλλου, για πολλές επιχειρήσεις, βρισκόμαστε ακόμη πολύ στην αρχή της εξ αποστάσεως εργασίας και θα υπάρχει πάντα μια απότομη καμπύλη μάθησης που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Χωρίς να το πάρετε στα σοβαρά, η εταιρεία σας θα αρχίσει να υποφέρει με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι επιβιβάζονται σωστά

Όσον αφορά πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις, αναπτύσσονται με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, πράγμα που σημαίνει ότι διαδικασία επιβίβασης είναι κάτι που συχνά μπορεί να χαθεί για πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Ωστόσο, είναι σίγουρα εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Διαφορετικά, θα έρθουν άτομα που απλά δεν γνωρίζουν για τις διαδικασίες που εφαρμόζετε.

Όχι μόνο αυτό, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η περίπτωση που η εταιρεία σας πρόκειται να γίνει αρκετά ασύνδετη αντί να έχει την απλοποιημένη διαδικασία που χρειάζεστε.

Ενθαρρύνετε το χρόνο κοινωνικοποίησης

Ακριβώς επειδή δεν βρίσκεστε όλοι στο ίδιο μέρος, αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνικοποίηση πρέπει να έχει πίσω κάθισμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέλη του προσωπικού σας πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να γνωριστούν μεταξύ τους προκειμένου να δημιουργήσουν την ισχυρή ομάδα που αναζητάτε.

Εάν βρίσκεστε οπουδήποτε στη σωστή γειτνίαση ο ένας με τον άλλον, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείτε να οργανώσετε ένα πρόσωπο με πρόσωπο συγκρότημα ομάδας, και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει πολλά εξαιρετικά οφέλη.

Ωστόσο, εάν αυτό απλώς δεν πρόκειται να είναι μια βιώσιμη επιλογή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το να το κάνετε στο διαδίκτυο μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα που αξίζει να ληφθούν υπόψη.

Χτίστε την εμπιστοσύνη της ομάδας

Η εμπιστοσύνη μέσα σε μια απομακρυσμένη ομάδα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της ομάδας. Εάν θέλετε η απομακρυσμένη ομάδα σας να λειτουργεί καλά και να κάνει τα πράγματα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να ενισχύει την εμπιστοσύνη.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να χτίσετε εμπιστοσύνη στην απομακρυσμένη ομάδα σας:

  • Ρυθμίστε ένα κανάλι επικοινωνίας στο οποίο όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση και να συνομιλούν.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοινή κατανόηση των στόχων του έργου και του τι πρέπει να γίνει.
  • Κάντε τακτικά check-in με τα απομακρυσμένα μέλη της ομάδας σας.
  • Δημιουργήστε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς κάνοντας λάθη και μαθαίνουν από αυτά.

Συνεχίστε να ενημερώνετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο

Για πολλές εταιρείες, σίγουρα μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά με πολλούς τρόπους όσον αφορά τον κόσμο της τηλεργασίας.

Μαζί με αυτό, σίγουρα πρέπει να έχετε ένα σαφές επιχειρηματικό σχέδιο που να είναι καλά τεκμηριωμένο. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναλάβετε μια σταθερή και προφανή δέσμευση να διασφαλίσετε ότι παραμένει ενημερωμένο.

Πάντα πρόκειται να αλλάξουν στον σύγχρονο κόσμο, αλλά η εταιρεία σας πρέπει να είναι έτοιμη και πρόθυμη να προσαρμοστεί σε αυτές καθώς συμβαίνουν.

Συμπέρασμα – Πώς να διαχειριστείτε ομαλά το απομακρυσμένο προσωπικό

Είναι εύκολο να καταλήξετε να χωρίσετε όταν διαχειρίζεστε απομακρυσμένο προσωπικό που βρίσκεται εκτός των εγκαταστάσεων σας. Για το λόγο αυτό, η διαχείριση των απομακρυσμένων υπαλλήλων απαιτεί πρόσθετη προσοχή και προσπάθεια για να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία της.

Στο επίκεντρο όλων αυτών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να διατηρείτε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας ανά πάσα στιγμή για να διασφαλίσετε ότι όλα τα μέλη του προσωπικού σας από απόσταση βρίσκονται σταθερά στην ίδια σελίδα.

Μαζί με αυτό, η αίσθηση του ανήκειν και η εμπιστοσύνη της ομάδας είναι επίσης κρίσιμα στοιχεία που μπορούν να κάνουν ή να χαλάσουν την απομακρυσμένη διαχείριση της ομάδας σας.


Λογότυπο Smart Workers Home

Συντακτική ομάδα SWH

Το SmartWorkersHome.com γεννήθηκε στον κόσμο με το σύνθημα:

Εργαστείτε οπουδήποτε στον κόσμο, εξ αποστάσεως„.

Στον πυρήνα του σλόγκαν μας, εργαζόμαστε ακούραστα και ολόψυχα για να κάνουμε το Smart Workers Home ένα απροβλημάτιστο μέρος για όσους αναζητούν εργασία από απόσταση σε όλο τον κόσμο να βρουν τη σωστή δουλειά που θέλουν να βρουν.