Πώς να αντιμετωπίσετε το μπλουζ των διακοπών

Πώς να αντιμετωπίσετε το μπλουζ των διακοπών

Januar 3, 2023 0 Von admin

Οι διακοπές θεωρούνται παραδοσιακά ως μια χαρούμενη περίσταση από την πλειοψηφία των ανθρώπων, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς γιορτάζουμε, υπάρχουν εκατομμύρια στη χώρα μας που νιώθουν λύπη αυτή την εποχή του χρόνου. Για τα άτομα που επηρεάζονται από την κατάθλιψη, κάθε χρόνο, οι διακοπές μπορεί να είναι συντριπτικές με επιπλέον ευθύνες, προσδοκίες και άγχος. Ενώ πολλοί είναι γεμάτοι χαρά και καλή θέληση προς τους άλλους και ελπίδες για το νέο έτος, για μερικούς ανθρώπους, αυτή είναι μια περίοδος θλίψης, κατάθλιψης και μοναξιάς και μια περίοδος οικογενειακού ή οικονομικού στρες. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για να αντιμετωπίσεις ή να ξεπεράσεις τα μπλουζ των γιορτών. Οι άνθρωποι προσπαθούν να ευχαριστήσουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πάρτι, στα ψώνια, στην εκπλήρωση οικογενειακών δεσμεύσεων και όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν στην ένταση με συναισθηματικές και σωματικές συνέπειες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε μερικά από τα σημάδια και τα συμπτώματα της κατάθλιψης των γιορτών:

 • Πίνοντας υπερβολικό
 • Διατροφικές συνήθειες εκτός ελέγχου
 • Ημικρανία
 • Η έλλειψη ύπνου
 • Δαπάνες πέρα ​​από τα μέσα
 • Ευερέθιστο

Σε όσους υποφέρουν από το „ακεφιά,“ Το 211 Miami προσφέρει αυτές τις συμβουλές:

 1. Παραμένω υγειής. Αποφύγετε τη χρήση αλκοόλ ή ουσιών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω, βαθύτερη κατάθλιψη. Προσπαθήστε να αποφύγετε να τρώτε πάρα πολλά μπισκότα, καραμέλες, κέικ κ.λπ. Τέτοιες υπερβολές ζάχαρης μπορεί να δημιουργήσουν αισθήματα λήθαργου, σε σύγκριση με μια συναισθηματική κατάρρευση. Μερικές δραστηριότητες που μπορεί να ανακουφίσουν αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι: Να κάνετε μια βόλτα. Παω στην παραλια. Ακούω μουσική.
 2. Απόλαυσε τη στιγμή. Εάν προκύψουν ευκαιρίες να μιλήσετε με μέλη της οικογένειας ή φίλους για προκλήσεις, τότε εστιάστε στις λύσεις και όχι μόνο στις αρνητικές πλευρές των καταστάσεων. Μην βυθίζεστε στα what-if του χθες.
 3. Διατηρήστε έναν προϋπολογισμό διακοπών. Ενώ το να δίνεις δώρα είναι διασκεδαστικό, το να ξεπεράσεις τις δυνατότητές του μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη όταν ο λογαριασμός φτάσει αργότερα.
 4. Προσπαθήστε να εστιάσετε στο εδώ και τώρα. Δείτε τι μπορεί να γίνει πριν από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για να φύγει η ένταση. Η εκκαθάριση του συναισθηματικού χώρου θα κάνει να περάσετε πιο ευχάριστα με αυτά τα μέλη της οικογένειας.
 5. Εξερευνήστε την πνευματικότητά σας. Επισκεφτείτε έναν οίκο λατρείας ή μια μη θρησκευτική συγκέντρωση για να αποκτήσετε κάποια προοπτική και να σκεφτείτε πέρα ​​από τα δικά σας ζητήματα. Καλέστε αυτούς τους ανθρώπους που γνωρίζετε ότι περνούν μια δύσκολη στιγμή λόγω της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Επίσης, να θυμάστε ότι πολλοί ηλικιωμένοι ζουν σε εγκαταστάσεις ενηλίκων, χωρίς φίλους ή οικογένεια τριγύρω. Θα εκτιμήσουν που θα μιλήσετε μαζί τους.
 6. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας. Η διαδικασία θεραπείας ξεκινά όταν παραδεχτείτε ότι τα συναισθήματά σας δημιουργούν προβλήματα.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε βιώνει τα μπλουζ των διακοπών, καλέστε το 211 Miami διαθέσιμο 24/7 εδώ για να ακούσετε, εδώ για να βοηθήσετε.

Το 211 Miami, είναι ένα πρόγραμμα της JCS. Με την υποστήριξη του The Children’s Trust, το 211 Miami είναι ο τοπικός σας πάροχος για υπηρεσίες τηλεφωνικής συμβουλευτικής, πληροφόρησης, παραπομπής και παρέμβασης σε κρίση. Διευκολύνει την υποστήριξη και την καθοδήγηση 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Μια ομάδα πιστοποιημένων συμβούλων είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στα Αγγλικά, Ισπανικά, Κρεολικά και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται εμπιστευτικά και ανώνυμα δωρεάν στον καλούντα.