Πώς να αντιμετωπίσετε το μπλουζ των διακοπών και να παραμείνετε ψυχικά υγιείς

Πώς να αντιμετωπίσετε το μπλουζ των διακοπών και να παραμείνετε ψυχικά υγιείς

Januar 5, 2023 0 Von admin

Οι διακοπές θεωρούνται παραδοσιακά ως μια χαρούμενη περίοδος. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς γιορτάζουμε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, υπάρχουν εκατομμύρια που νιώθουν ότι αυτό είναι λυπηρό χρόνος.

Για τα άτομα που επηρεάζονται από την κατάθλιψη, οι διακοπές μπορεί να είναι συντριπτικές με επιπλέον ευθύνες, προσδοκίες και άγχος. Ενώ πολλοί είναι γεμάτοι ευθυμία και καλή θέληση προς τους άλλους και ελπίδες για το νέο έτος, για μερικούς ανθρώπους αυτή είναι μια περίοδος θλίψης, κατάθλιψης και μοναξιάς και μια περίοδος οικογενειακού ή οικονομικού στρες. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για να αντιμετωπίσεις ή να ξεπεράσεις το «μπλουζ των διακοπών». Οι άνθρωποι προσπαθούν να ικανοποιήσουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πάρτι, στα ψώνια, στην εκπλήρωση οικογενειακών δεσμεύσεων και όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν στην ένταση με συναισθηματικές και σωματικές συνέπειες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε μερικά από τα σημάδια και τα συμπτώματα της κατάθλιψης των γιορτών:

 • Πίνοντας υπερβολικό
 • Διατροφικές συνήθειες εκτός ελέγχου
 • Ημικρανίες
 • Η έλλειψη ύπνου
 • Δαπάνες πέρα ​​από τα μέσα
 • Ευερέθιστο

Σε όσους επηρεάζονται από την “Holiday Stress or Blues” Το JCS Helpline Services 2-1-1 προσφέρει αυτές τις συμβουλές:

 1. Παραμένω υγειής. Αποφύγετε την κατάχρηση αλκοόλ ή ουσιών που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κατάθλιψη. Προσπαθήστε να αποφύγετε να τρώτε πάρα πολλά μπισκότα, καραμέλες, κέικ κ.λπ. Η υπερφαγία ζάχαρης μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα λήθαργου, σε σύγκριση με μια συναισθηματική κατάρρευση. Μερικές δραστηριότητες που μπορεί να ανακουφίσουν αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι: κάντε μια βόλτα. πηγαίνετε στην παραλία ή ακούστε μουσική.
 2. Απόλαυσε τη στιγμή. Εάν προκύψουν ευκαιρίες να μιλήσετε με μέλη της οικογένειας ή φίλους για προκλήσεις, τότε εστιάστε στις λύσεις αντί μόνο στις αρνητικές. Μην βυθίζεστε στα what-if του χθες.
 3. Διατηρήστε έναν προϋπολογισμό διακοπών. Ενώ η προσφορά δώρων είναι διασκεδαστική, η υπέρβαση των δυνατοτήτων κάποιου μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη όταν ο λογαριασμός φτάσει αργότερα.
 4. Προσπαθήστε να εστιάσετε στο εδώ και τώρα. Το να κρατάς μνησικακίες είναι σαν να πίνεις δηλητήριο και να περιμένεις να πεθάνει ο άλλος. Δείτε τι μπορεί να γίνει πριν από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για να φύγει η ένταση. Η εκκαθάριση του συναισθηματικού χώρου θα κάνει να περάσετε πιο ευχάριστα με αυτά τα μέλη της οικογένειας.
 5. Εξερευνήστε την πνευματικότητά σας. Επισκεφτείτε έναν οίκο λατρείας ή μια μη θρησκευτική συγκέντρωση για να αποκτήσετε κάποια προοπτική και να σκεφτείτε πέρα ​​από τα δικά σας ζητήματα. Καλέστε αυτούς τους ανθρώπους που γνωρίζετε ότι περνούν μια δύσκολη στιγμή λόγω της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Επίσης, να θυμάστε ότι πολλοί ηλικιωμένοι ζουν σε εγκαταστάσεις ενηλίκων, χωρίς φίλους ή οικογένεια τριγύρω. Θα εκτιμήσουν που θα μιλήσετε μαζί τους.
 6. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας. Η διαδικασία θεραπείας ξεκινά όταν παραδεχτείτε ότι τα συναισθήματά σας δημιουργούν προβλήματα.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε βιώνει το μπλουζ των γιορτών.

Καλέστε τις Υπηρεσίες Γραμμής Βοήθειας JCS 2-1-1. Νοιαζόμαστε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Η JCS Helpline Services, επίσημα Switchboard 2-1-1, που χρηματοδοτείται από το The Children’s Trust, είναι ο πάροχος υπηρεσιών τηλεφωνικής συμβουλευτικής, πληροφόρησης, παραπομπής και παρέμβασης κρίσεων στην περιοχή σας. Είναι διαθέσιμο για τη διευκόλυνση της υποστήριξης και καθοδήγησης σε όσους αντιμετωπίζουν τέτοιες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου — και κάθε μέρα — 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Μια ομάδα εκπαιδευμένων συμβούλων παρέχει βοήθεια στα Αγγλικά, Ισπανικά και Κρεολικά και σε άλλες γλώσσες, καθώς και σε όσους καλούν το 305-358-HELP ή 2-1-1, ή 305-358-HELP Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται εμπιστευτικά και ανώνυμα χωρίς χρέωση στο επισκέπτης.