Πώς λειτουργεί το BeReal, η αντίθετη εφαρμογή του Instagram;

Πώς λειτουργεί το BeReal, η αντίθετη εφαρμογή του Instagram;

Januar 24, 2023 0 Von admin

Σε έναν κόσμο «τέλειων» στιγμών, εικόνων υψηλής παραγωγής και ατελείωτων φίλτρων για την αλλαγή της πραγματικότητάς μας, επιτέλους προέκυψε μια εναλλακτική: ονομάζεται BeReal και λειτουργεί ως αντίθεση με το Instagram επειδή αναζητά την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό των χρηστών του. Αυτήν τη στιγμή έχει περισσότερες από 53 εκατομμύρια λήψεις και είναι ήδη μία από τις αγαπημένες εφαρμογές της Generation Z σήμερα. Εδώ σας λέμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την εφαρμογή και σας λέμε 3 συμβουλές για να την ενσωματώσετε στη στρατηγική της επωνυμίας σας.

Διαχειριστείτε τις καμπάνιες μάρκετινγκ επιρροής με το BrandMe: επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για συμβουλές!

Τι είναι το BeReal και πώς λειτουργεί;

Το BeReal είναι μια γαλλική εφαρμογή που δημιουργήθηκε το 2020 από τους Alexis Barreyat και Kevin Perreau. Η λειτουργία του; Κάθε μέρα στέλνει μια ειδοποίηση στους χρήστες του, ώστε να καταγράφουν και να μοιράζονται σε 2 λεπτά τι κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Από εκεί προέρχεται η έννοια του «να είσαι αληθινός». Η ίδια η εφαρμογή επιδιώκει να μοιράζονται όλοι οι χρήστες αυτό που κάνουν ταυτόχρονα. Χωρίς φίλτρα, χωρίς να χρειαστούν αιώνες για να βρούμε το τέλειο καρέ, χωρίς να ψάχνουμε την «instagrammable στιγμή» στην οποία έχουμε συνηθίσει.

Η εφαρμογή σάς δίνει επίσης την επιλογή με ποιον να μοιραστείτε τις στιγμές σας. Μπορείτε να επιλέξετε να βλέπουν οι αναρτήσεις σας μόνο οι φίλοι σας ή να τις κοινοποιείτε δημόσια, ώστε να εμφανίζονται στη σελίδα ανακάλυψης. Εάν διαλέξετε αυτήν την τελευταία επιλογή, θα μπορούν να τα δουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

πώς λειτουργεί το app-antithesis-of-instagram-brandme-influencer-marketing-2Ποιος χρησιμοποιεί το BeReal;

Μέχρι σήμερα έχει γίνει λήψη του BeReal 53 εκατομμύρια φορές και έχει περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια χρήστες περιουσιακά στοιχεία ανά ημέρα Από πού προέρχονται; Κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία (χώρα όπου δημιουργήθηκε η εφαρμογή).

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε 7 γλώσσες (κορεατικά, γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά, κινέζικα και ισπανικά) αλλά η επιτυχία της έχει ήδη σημειωθεί σε μια πολύ σημαντική θέση: τη γενιά Z.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότεροι από τους χρήστες του είναι εκατονταετείς που αγαπούν την εφαρμογή τους για την ιδέα ότι είναι αληθινή, δεν έχει φίλτρα και το πιο σημαντικό: μοιράζονται τις πιο τυχαίες στιγμές της καθημερινότητάς σας για να δείξουν πραγματικά ποιοι είστε.

3 στρατηγικές για να επωφεληθείτε από το BeReal

Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργεί το BeReal, ας προχωρήσουμε στη στρατηγική. Το κακό νέο; Η εφαρμογή παίρνει πολύ σοβαρά την ιδέα της «να είσαι αληθινός» και επί του παρόντος δεν έχει επαληθευμένα προφίλ επωνυμίας ή διαφημίσεις. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της αναφέρουν ότι η εφαρμογή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς, μόνο από πραγματικά άτομα που θέλουν να μοιραστούν στιγμές με τους φίλους τους (όπως όταν βγήκε το Facebook).

Ωστόσο, παρόλο που η εφαρμογή δεν διαθέτει ακόμη εμπορικά προφίλ ή διαφημίσεις, η επωνυμία σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της και να μάθει από την ιδέα της για να δημιουργήσει στρατηγικές «πραγματικού» περιεχομένου για να συνδεθείτε με τους καταναλωτές σας με πιο αυθεντικό τρόπο. Ορίστε μερικές ιδέες!

1. Στα παρασκήνια

Φτάνει η ειδοποίηση BeReal κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, μιας εκδήλωσης ή ενώ φωτογραφίζατε το προϊόν σας; Ήρθε η ώρα να γίνετε αληθινοί και να δείξετε στους καταναλωτές σας τις προσπάθειες και την ομαδική εργασία που συνεχίζεται στα παρασκήνια. Δοκιμάστε το και αναδημοσιεύστε το στα Stories σας στο Instagram.

2. Να είσαι άνθρωπος

Σχετίζεται με το προηγούμενο σημείο, αλλά για να τονιστούν βασικές στιγμές. Όταν φτάσει η ειδοποίηση BeReal, καταγράψτε μια στιγμή όπου μπορείτε να δείτε ποιος είναι μέλος της ομάδας πίσω από την επωνυμία σας. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Επειδή η Gen Z λατρεύει να βλέπει πραγματικούς ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και να μοιράζονται 0% επιμελημένες στιγμές.

3. Πραγματική δυναμική

Ποιος δεν αγαπά τους διαγωνισμούς ή τη δυναμική; Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας και παρακινήστε τους καταναλωτές σας να μοιραστούν πραγματικές στιγμές. Εάν τους φτάσει η ειδοποίηση BeReal όταν χρησιμοποιούν ένα από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, ζητήστε τους να το μοιραστούν στα δίκτυά τους και να προσθέσουν ετικέτα στην επωνυμία σας για να μπορείτε να το μοιραστείτε. Με αυτό θα δημιουργήσετε μια αλυσίδα πραγματικού και χρήσιμου περιεχομένου.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης: Τα πρακτορεία και οι επωνυμίες στοιχηματίζουν όλο και περισσότερο στην ομορφιά χωρίς φίλτρα