Πόλη του Λουξεμβούργου με παιδιά: κορυφαίες δραστηριότητες

Πόλη του Λουξεμβούργου με παιδιά: κορυφαίες δραστηριότητες

Februar 5, 2023 0 Von admin

Επισκεφθήκαμε το Λουξεμβούργο τον Δεκέμβριο του 2022 για δύο νύχτες ως τετραμελής οικογένεια (τα αγόρια ήταν ηλικίας 7 και 9 ετών). Εδώ καλύπτουμε τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Λουξεμβούργο με παιδιά, όπως πού να μείνετε και πώς να μετακινηθείτε. Αυτό το ταξίδι υποστηρίχθηκε από το Visit Luxembourg, το οποίο παρείχε διαμονή, γεύματα και μια κάρτα Luxembourg σε αντάλλαγμα για την κάλυψη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αυτήν τη δημοσίευση ιστολογίου. Όπως πάντα, όλα αυτά είναι δικά μου λόγια και απόψεις.

Η Πόλη του Λουξεμβούργου είναι αναμφισβήτητα μια από τις ωραιότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αν και για κάποιο λόγο λίγοι Βρετανοί τουρίστες επιχειρούν σε αυτήν την ανεπιτήδευτη χώρα που στριμώχνεται μεταξύ Γαλλίας, Βελγίου και Γερμανίας. Αλλά με παραμυθένια αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσες γωνιές, καλά μουσεία και μια υπέροχη σκηνή φαγητού, αξίζει ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο ή μια στάση σε ένα ευρωπαϊκό οδικό ταξίδι. Πράγματι, το χρησιμοποιήσαμε ως ενδιάμεσο σταθμό στο δρόμο μας προς τις γαλλικές Άλπεις.

Αυτή είναι η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου. Μια μικροσκοπική, μεσόγεια χώρα (είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το Ντόρσετ στο Ηνωμένο Βασίλειο) που κατατάσσεται στην κορυφή ως η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με το ΑΕΠ, καθώς και η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο. Ωστόσο, παρά τον πλούτο του, είδαμε με έκπληξη ότι γκράφιτι, σκουπίδια και άστεγοι, που είναι κοινά αξιοθέατα στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, υπάρχουν επίσης στην πόλη του Λουξεμβούργου, αν και σε μικρότερο βαθμό.

Αξίζει όμως να επισκεφτείτε το Λουξεμβούργο με παιδιά; Ποια είναι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε; Πώς κυκλοφορείς; Και είναι ακριβό;

Αποποίηση ευθύνης: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Εάν κάνετε κλικ για να αγοράσετε, δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για εσάς και λαμβάνω μια μικρή προμήθεια.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Λουξεμβούργο;

Έχουμε επισκεφθεί πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με τα παιδιά μας όλα αυτά τα χρόνια και το Λουξεμβούργο βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων μας. Δεν έχει τον παράγοντα διασκέδασης του Billund ή τα αξιοθέατα του Παρισιού ή της Ρώμης. Αλλά είναι ίσως η καλύτερη πρωτεύουσα στην οποία έχουμε πάει που σας επιτρέπει απλώς να περιπλανηθείτε και να δείτε πού πάνε οι μέρες σας, χωρίς να νιώθετε την ανάγκη να σημειώσετε ιστοσελίδες. Ακριβώς όπως μας αρέσει να εξερευνούμε!

Μας άρεσαν οι στάσεις μπύρας και ζεστής σοκολάτας, η περιήγηση σε μουσεία και η βόλτα σε όμορφους δρόμους. Υπάρχει μια συγκρατημένη γοητεία και δεν αισθάνθηκε γεμάτος (παρόλο που οι χριστουγεννιάτικες αγορές ήταν ακόμα ανοιχτές). Είναι απλώς μια από αυτές τις πόλεις με μια πραγματικά υπέροχη ατμόσφαιρα. γεμάτη ιστορία, αλλά με ένα πασπαλισμένο δροσερό.

Μετάβαση στην πόλη του Λουξεμβούργου

Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου προς την πόλη του Λουξεμβούργου, συμπεριλαμβανομένων των Ryanair και Easyjet, καθώς και καλές σιδηροδρομικές συνδέσεις με τις γύρω χώρες της Γαλλίας, του Βελγίου και της Γερμανίας.

Εναλλακτικά, εάν πάρετε το πλοίο Dover για τη Δουνκέρκη, είναι μόνο 4 ώρες οδικώς μέσω του Βελγίου για να φτάσετε στο Λουξεμβούργο. Αυτή είναι η μέθοδος που ακολουθήσαμε. Η πόλη του Λουξεμβούργου ήταν η πρώτη μας στάση σε ένα οδικό ταξίδι στις Άλπεις.

Ο χώρος στάθμευσης είναι άφθονο στην πόλη εάν το όχημά σας είναι κάτω από 2 μέτρα. Ταξιδεύαμε με το τροχόσπιτο Mazda Bongo, το οποίο είναι 2,1 μέτρα και το παρκάρισμα ήταν ένας απόλυτος εφιάλτης. Βρήκαμε έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης που ήταν 2,1 μέτρα, αλλά ήταν πολύ κοντά για άνεση και βρεθήκαμε πίσω με μια ουρά από αυτοκίνητα να κορνάρουν πίσω μας. Κάθε υπαίθριος χώρος στάθμευσης είχε χρονικούς περιορισμούς (γενικά 5 ώρες). Περάσαμε μια ώρα οδηγώντας γύρω από την πολύ μικρή πρωτεύουσα και πριν σχεδόν τα παρατήσουμε, είδαμε δύο αυτοκινούμενα σταθμευμένα σε ένα χώρο στάθμευσης λεωφορείων. Δεν υπήρχε σήμανση σχετικά με την πληρωμή, τους περιορισμούς ή τον χρόνο, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Παρκάραμε το Bongo μας εκεί για δύο νύχτες και ήταν ακόμα εκεί χωρίς σφιγκτήρα ή εισιτήριο όταν επιστρέψαμε. Αυτή είναι η τοποθεσίααλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε αν ήμασταν απλώς τυχεροί ή όχι.

Περιήγηση στην πόλη του Λουξεμβούργου

Η πόλη του Λουξεμβούργου είναι πολύ πολύ βατή πόλη. Είναι συμπαγές και παρόλο που είναι χωρισμένο σε διαφορετικά επίπεδα λόγω του γκρεμού που δημιουργεί μια φυσική οχύρωση της παλιάς πόλης, υπάρχουν δωρεάν δημόσιοι ανελκυστήρες για να σας μεταφέρουν μεταξύ των επιπέδων.

Πόλη του Λουξεμβούργου με παιδιά

Κορυφαία 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Πόλη του Λουξεμβούργου με παιδιά

Μερικές μέρες είναι το μόνο που χρειάζεστε για να εξερευνήσετε την πόλη του Λουξεμβούργου με τα παιδιά. Στην πραγματικότητα, μια μέρα θα σας κάνει να πιεστείτε για χρόνο.

Μου είπαν ότι η γύρω ύπαιθρος είναι εκπληκτική, αλλά επισκεφτήκαμε μόνο την πρωτεύουσα, και επομένως μοιραζόμαστε την εμπειρία μας από την επίσκεψη στο Λουξεμβούργο μόνο με παιδιά. Αν έχετε χρόνο, αξίζει να μείνετε περισσότερο για να εξερευνήσετε τη γύρω ύπαιθρο. Όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι δωρεάν στο Λουξεμβούργο, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πόλη ως βάση αν δεν έχετε αυτοκίνητο.

1. Περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη

Η πόλη του Λουξεμβούργου είναι μια τόσο φανταστική πρωτεύουσα για να περιπλανηθείτε σε όμορφους δρόμους και να απολαύσετε τη θέα και την ιστορία. Ακολουθήσαμε την ανώμαλη διαδρομή του Wenzel Walk. Ξεκινώντας από το Corniche, γνωστό και ως το «ομορφότερο μπαλκόνι της Ευρώπης», αυτός ο περίπατος σας οδηγεί στις παλαιότερες συνοικίες της πόλης του Λουξεμβούργου καθώς και στο φρούριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Πόλη του Λουξεμβούργου με παιδιά

Η βόλτα είναι κυρίως σηματοδοτημένη, αν και ο παρακάτω χάρτης είναι η διαδρομή που καταλήξαμε να ακολουθήσουμε. Τελειώσαμε στο Lift Elevator Plateau St. Esprit Grundένας δωρεάν ανελκυστήρας που σας μεταφέρει πίσω στον γκρεμό στην κύρια περιοχή της πόλης (που εξοικονομεί μια τεράστια ανάβαση για μικρά πόδια μετά από μια μεγάλη βόλτα).

Αφήστε τρεις ώρες για να εξερευνήσετε και να παίξετε το περπάτημα. Προς το τέλος της βόλτας θα περάσετε επίσης μια παιδική χαρά (Κάντε κλικ ΕΔΩ για τοποθεσία). Υπάρχουν κούνιες, πλαίσιο αναρρίχησης, φερμουάρ, ακόμη και ένα μικρό αθλητικό γήπεδο παντός καιρού.

2. Επισκεφθείτε ένα μουσείο

Για μια μικρή πόλη, η πόλη του Λουξεμβούργου γεμίζει με μουσεία. Δεν υπάρχουν λιγότερα από 7 μουσεία σε μήκος ενός μιλίου, όλα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Προφανώς δεν είχαμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε όλα στη σύντομη επίσκεψή μας στην πόλη του Λουξεμβούργου, αλλά δοκιμάσαμε Εθνικό Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Λουξεμβούργου (δωρεάν) και Μουσείο Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργου (περιλαμβάνεται με το Κάρτα Λουξεμβούργου. που αξίζει να αποκτήσετε αν εξερευνάτε ολόκληρη τη χώρα).

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργου

Κανένα από τα δύο μουσεία δεν ήταν ιδιαίτερα διαδραστικό, αλλά οι οθόνες είναι ευρύχωρες και έξυπνα φτιαγμένες, καθώς και πολύ ήσυχες. Στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Λουξεμβούργου, μπορείτε να παραλάβετε δωρεάν ένα παιδικό φυλλάδιο που παρέχει δραστηριότητες για τα παιδιά καθώς εξερευνάτε το μουσείο. Η επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργου αξίζει τον κόπο μόνο για το ασανσέρ και τη θέα στην πόλη.

Σημειώστε ότι τα μουσεία είναι κλειστά τη Δευτέρα.

3. Bock Casemates

Υπάρχουν 17 χιλιόμετρα υπόγειων σηράγγων που κόβονται από τον συμπαγή βράχο κάτω από την πόλη του Λουξεμβούργου σήμερα, και μέρος αυτών είναι ανοιχτό για το κοινό. Δυστυχώς, αυτά ήταν κλειστά την ώρα της επίσκεψής μας για αποκατάσταση.

Καζεμάτες Λουξεμβούργου - Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου

Τώρα που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι πρώτες υπόγειες σήραγγες κατασκευάστηκαν το 1644 κατά τη διάρκεια της ισπανικής κυριαρχίας, στη συνέχεια επεκτάθηκαν από τους Γάλλους 40 χρόνια αργότερα και στη συνέχεια πάλι από τους Αυστριακούς τον δέκατο όγδοο αιώνα. Έχουν χρησιμοποιηθεί ως υπόγειο αμυντικό σύστημα και γιατί το Λουξεμβούργο έχει επινοηθεί, «Γιβραλτάρ του Βορρά». Χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως καταφύγια αεροπορικών επιδρομών κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και μπορούσαν να προστατεύσουν έως και 35.000 ανθρώπους.

4. Το Σοκολατένιο Σπίτι

Δεν θα ξέραμε ποτέ για αυτό το ιδιόμορφο μαγαζί με σοκολάτα αν δεν ήταν η Louise at @littleredsuitcaseη οποία ζει στο Λουξεμβούργο με την οικογένειά της. Κάντε κλικ ΕΔΩ για την ακριβή τοποθεσία. Είναι ακριβώς στη γωνία από το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργουοπότε αξίζει να το συνδυάσετε με μια επίσκεψη εκεί.

Πόλη του Λουξεμβούργου με παιδιά

Κάτω, όπου μπαίνεις, είναι το σοκολατοποιείο. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε πολλές λιχουδιές σοκολάτας και στον επάνω όροφο στο καφέ. Πρέπει να δοκιμάσετε τη ζεστή σοκολάτα. Διαλέξτε ένα κομμάτι σοκολάτας με κουτάλι από το ράφι στο ισόγειο και μετά πηγαίνετε στο καφέ. Μόλις καθίσετε στο καφέ, παραγγείλετε μια κούπα ζεστό γάλα. Βουτήξτε το κουτάλι της σοκολάτας, ανακατέψτε και πιείτε μόλις λιώσει η σοκολάτα. Νόστιμο!

Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε κέικ και άλλες λιχουδιές για φαγητό στο καφέ.

5. Πανοραμικός ανελκυστήρας Pfaffenthal

Αυτός είναι ένας δωρεάν δημόσιος ανελκυστήρας που συνδέει το Ville Haute και το Pfaffenthal, ταξιδεύοντας πάνω/κάτω 60 μέτρα σε 30 δευτερόλεπτα, με την ικανότητα να μεταφέρει πέντε ποδηλάτες και δέκα πεζούς. Είναι πολύ διασκεδαστικό για τα μικρά παιδιά και προσφέρει εκπληκτική θέα.

View with Pfaffenthal Panoramic Elevator είναι ένας δημόσιος ανελκυστήρας στην πόλη του Λουξεμβούργου, Λουξεμβούργο.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για τοποθεσία. Είναι ανοιχτό 7 ημέρες την εβδομάδα από τις 5:45 π.μ. έως τη 1:00 π.μ.

Πού να μείνετε στην πόλη του Λουξεμβούργου

Με οικοδεσπότη το Visit Luxembourg, μείναμε δύο νύχτες στο Ξενοδοχείο Simoncini, ένα κατάλευκο-μοντέρνο ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης, που προσφέρει μια τέλεια τοποθεσία για περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Είχαμε μια σουίτα που έγινε σε ένα οικογενειακό δωμάτιο (ένας διπλός και μονός καναπές-κρεβάτι). Υπήρχε ένα μικρό ψυγείο, τηλεόραση, εξαιρετικό WIFI και ιδιωτικό μπάνιο (μπανιέρα με ντους). Το πρωινό περιλαμβανόταν και ήταν το συνηθισμένο ηπειρωτικό άλειμμα με ψωμιά, μαρμελάδες, δημητριακά, φρούτα και αυγά που παρασκευάζονταν κατά παραγγελία.

Πολλοί γονείς μπορούν να σκεφτούν Ξενοδοχείο Simoncini μια αρκετά ακριβή διαμονή με £300+ ανά διανυκτέρευση. Οι οικογένειες που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό μπορεί να θέλουν να εξετάσουν:

Τελικές σκέψεις σχετικά με την επίσκεψη στην πόλη του Λουξεμβούργου με παιδιά

Η σκέψη του χρόνου μας στην πόλη του Λουξεμβούργου με κάνει να χαμογελάω. Οι ευρωπαϊκές διακοπές στην πόλη με τα παιδιά μπορεί να είναι εξαντλητικές, καθώς συχνά υπάρχει πολύ έδαφος για να καλύψετε και αξιοθέατα για να δείτε. Αλλά η Πόλη του Λουξεμβούργου ένιωθε πολύ χαλαρωτικό και εύκολο. Χωρίς μεγάλα αξιοθέατα (εκτός από τα Bock Casemates, τα οποία ήταν κλειστά για την επίσκεψή μας) επιτρέψαμε στον εαυτό μας να περιπλανηθεί και να δούμε πού μας πήγε η μέρα. Αυτός είναι πάντα ο αγαπημένος μου τρόπος εξερεύνησης και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε πάντα μια μικρή παμπ ή καφετέρια για να βουτήξουμε αν χρειαζόμασταν ανεφοδιασμό. Επιπλέον, είναι πραγματικά μια τόσο όμορφη πόλη και μας άρεσε που δεν αισθανθήκαμε καθόλου απασχολημένος, παρά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πόλη του Λουξεμβούργου με παιδιά

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε:
Μιλάνο με παιδιά: κορυφαία πράγματα να κάνεις
Νυρεμβέργη με παιδιά: κορυφαίες δραστηριότητες
Billund με παιδιά: κορυφαία πράγματα να κάνετε