Προτεινόμενο Ζώο: Αφρικανικός ελέφαντας – Οδηγός γεγονότων για ζώα

Προτεινόμενο Ζώο: Αφρικανικός ελέφαντας – Οδηγός γεγονότων για ζώα

August 3, 2017 0 Von admin

Γνωρίστε το επιλεγμένο μας ζώο: τον αφρικανικό ελέφαντα!

Εδώ είναι πέντε διασκεδαστικά γεγονότα για τους αφρικανικούς ελέφαντες:

  • Με βάρος έως και 6000 κιλά (6,6 τόνους) και μέτρο έως 3,3 μέτρα (10 πόδια) στον ώμο, ο αφρικανικός ελέφαντας είναι το μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό στον κόσμο.
  • Τόσο οι αρσενικοί όσο και οι θηλυκοί ελέφαντες έχουν χαυλιόδοντες, οι οποίοι είναι τροποποιημένοι κοπτήρες.
  • Κατά μέσο όρο, ένας ελέφαντας μπορεί να ακούσει την κλήση ενός άλλου ελέφαντα σε απόσταση 4 χλμ. (2,5 μίλια). Κάτω από ιδανικές συνθήκες, το εύρος ακοής τους μπορεί να αυξηθεί στα 10 km (6,2 mi.).
  • Οι αφρικανικοί ελέφαντες επικοινωνούν κυρίως μέσω ήχων χαμηλής συχνότητας που ονομάζονται «βουητό». Είναι ικανά να παράγουν και να αντιλαμβάνονται ήχους μία έως δύο οκτάβες χαμηλότερους από το όριο ακοής του ανθρώπου.
  • Οι αφρικανικοί ελέφαντες έχουν καλή μνήμη, η οποία τους επιτρέπει να θυμούνται τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν πεθάνει, να τρέφουν μνησικακίες και να αναγνωρίζουν φίλους που έχουν χαθεί από καιρό. Μετά την επιστροφή ενός φίλου, οι ελέφαντες συμμετέχουν σε μια χαρούμενη τελετή χαιρετισμού όπου περιστρέφονται σε κύκλους, χτυπούν τα αυτιά τους και τρομπετούν.

Μάθετε περισσότερα για τους ελέφαντες στο άρθρο μας με τα γεγονότα για τους ελέφαντες της Αφρικής.

Μοιραστείτε αυτήν τη δημοσίευση με ζώα:

[mashshare]

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Επιλεγμένο ζώο και επισημάνθηκε με ετικέτα αφρικανικός ελέφαντας από τον διαχειριστή. Προσθέστε σελιδοδείκτη τον μόνιμο σύνδεσμο.