Περνάτε την ημέρα των Χριστουγέννων στο εξωτερικό;  Πώς να κρατήσετε τη μαγεία ζωντανή

Περνάτε την ημέρα των Χριστουγέννων στο εξωτερικό; Πώς να κρατήσετε τη μαγεία ζωντανή

Februar 6, 2023 0 Von admin

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για παράδοση και οικογένεια. Αλλά είναι επίσης μια εποχή που οι επίσημες αργίες κάθονται όμορφα για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου από τη δουλειά με ελάχιστη ετήσια άδεια. Επιπλέον, τα παιδιά έχουν περίπου 2,5 εβδομάδες διακοπές από το σχολείο στο κρατικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτός είναι ένας καλός χρόνος για να κάνετε κάτι συναρπαστικό!

Αν διαβάζετε αυτό το ιστολόγιο, πιθανότατα είστε μια οικογένεια που λατρεύει τα ταξίδια και πάντα ψάχνει τρόπους για να μεγιστοποιήσει το χρόνο ταξιδιού σας γύρω από τις υποχρεώσεις της εργασίας και του σχολείου. Έχετε σκεφτεί να σπάσετε την παράδοση και να εξερευνήσετε έναν νέο προορισμό για τα Χριστούγεννα;

Αποποίηση ευθύνης: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Εάν κάνετε κλικ για να αγοράσετε, δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για εσάς και λαμβάνω μια μικρή προμήθεια.

Το να μην είσαι σπίτι για τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια τολμηρή απόφαση, ειδικά όταν έχεις μικρά παιδιά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε μεγαλώσει με ισχυρά εδραιωμένες παραδόσεις για το πώς πρέπει να περνούν τα Χριστούγεννα.

Μην με παρεξηγείτε, μου αρέσουν τα Χριστούγεννα και το να έχω τα αγόρια τα κάνει ακόμα πιο μαγικά! Αλλά μια στο τόσο, ταρακουνούμε τα πράγματα και γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα λίγο διαφορετικά – γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα στη Μπανγκαλόρ (όταν ζούσαμε στην Ινδία) και επίσης στο Σαν Σεμπαστιάν (όταν κάναμε ένα ταξίδι με κατασκήνωση Bongo στη Βόρεια Ισπανία), συν πολλά περισσότερα Χριστούγεννα που ταξιδεύαμε όταν ζούσαμε στην Αυστραλία (αν και πριν από τα παιδιά).

Και ξέρεις τι? Αυτά είναι τα Χριστούγεννα με τις πιο δυνατές αναμνήσεις και πραγματικά έχουμε Πραγματικά τα απόλαυσαν! Κάθε χρονιά που μιλάμε ότι Ο Άγιος Βασίλης που ήρθε να μας συναντήσει στη Μπανγκαλόρ για χριστουγεννιάτικο δείπνο (που περιελάμβανε πιάτα σούσι και κάρυ).

Αλλά όταν είμαστε στο εξωτερικό για την ημέρα των Χριστουγέννων, δεν ξεχνάμε εντελώς τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουμε για να διατηρήσουμε τις παραδόσεις και τη μαγεία ζωντανή. Κανείς δεν «χάνει» τα Χριστούγεννα εδώ!

1. Μετακινήστε την ημερομηνία

Το δώρο είναι ένα τεράστιο μέρος των Χριστουγέννων. Αλλά ένα σωρό δώρα δεν είναι ρεαλιστικό για το όριο αποσκευών σας, ειδικά όταν είστε πολύ μινιμαλιστές ταξιδιώτες όπως εμείς. Και ένα ακόμη μεγαλύτερο μέρος των Χριστουγέννων είναι να μοιράζεστε τις γιορτές με την ευρύτερη οικογένεια.

Έτσι, μετακινήστε την ημερομηνία και γιορτάστε μια «Ημέρα των Χριστουγέννων» πριν φύγετε για τα ταξίδια σας. ανταλλάξτε τα δώρα, ανοίξτε τα κράκερ, κόψτε τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και λογομαχήστε για ένα παιχνίδι τσαντάκια. Η μέρα θα είναι ακόμα ξεχωριστή καθώς είστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η συσσώρευση της 25ης Δεκεμβρίου είναι τεράστια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες δυτικές χώρες, και φαίνεται να αυξάνεται κάθε χρόνο. Αλλά είναι απλώς ένα ραντεβού. Ακόμη και οι Χριστιανοί συμφωνούν ότι η 25η είναι απίθανο να είναι τα πραγματικά γενέθλια του Ιησού, αν και είναι η ημερομηνία που οι Χριστιανοί τα γιορτάζουν.

2. Ερευνήστε πού γίνεται χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Εάν είστε οικογένεια που παρακολουθείτε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία την ημέρα των Χριστουγέννων ή γύρω από αυτήν, τότε ερευνήστε πριν από το ταξίδι σας πού γίνεται η χριστουγεννιάτικη λειτουργία (το κατάλυμα σας θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει εδώ).

Έχουμε βρει εκκλησίες σχεδόν παντού από όπου έχουμε ταξιδέψει με τα παιδιά μας Essaouira στο Μαρόκοη Μπανγκαλόρ στην Ινδία και η Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη (καμία από τις οποίες δεν είναι χριστιανικές χώρες).

Και τι εμπειρία είναι να γιορτάζουμε τη λειτουργία των Χριστουγέννων σε μια διαφορετική χώρα. βλέποντας πώς κάνουν τα πράγματα διαφορετικά ή το ίδιο! Όλα είναι μέρος της μαθησιακής εμπειρίας που παρουσιάζουν τα ταξίδια.

3. Συσκευάστε μερικές χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες

Ο χρόνος διακοπής λειτουργίας είναι πάντα απαραίτητος όταν ταξιδεύετε με παιδιά και μια ώρα συνεδρίας χειροτεχνίας παρέχει ακριβώς αυτό. Συσκευάστε ένα κιτ χριστουγεννιάτικων χειροτεχνιών στις αποσκευές σας πριν φύγετε, έτοιμο για όταν το χρειαστείτε. Το αποτέλεσμα χειροτεχνίας μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσετε το κατάλυμά σας!

Τα κιτ χειροτεχνίας Baker και Ross είναι πάντα νικητές μαζί μας. Αυτά είναι αυτά που απολαμβάνουμε ιδιαίτερα:

Και κλασικές χάρτινες αλυσίδες είναι πάντα νικητής! Αν και είναι πάντα βολικό να έχετε μαζί σας συρραπτικό ή σελοταινία, καθώς πάντα φαίνεται να καταρρέουν μετά από μια μέρα περίπου.

4. Συσκευάστε ένα μικρό δώρο από το Father Christmas

Πριν από μερικά χρόνια, τα παιδιά μου γύρισαν σπίτι από ένα playdate και ρώτησαν γιατί ο Άγιος Βασίλης είχε φέρει στον φίλο τους οκτώ κιτ LEGO, αλλά πήραν μόνο ένα. Εξηγήσαμε στα παιδιά μας εκεί και μετά ότι ο πατέρας των Χριστουγέννων φέρνει μόνο ένα δώρο ανά παιδί και δεν είναι ποτέ πολύ ακριβό, αλλά έχει πολλή σκέψη πίσω από αυτό.

Έτσι, όταν ήρθε η ημέρα των Χριστουγέννων στο Bongo μας στην Ισπανία, τα αγόρια είχαν ένα δώρο για να ανοίξουν το οποίο παραδόθηκε από τον Father Christmas κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και μερικά μικρά είδη πρώτης ανάγκης (είμασταν για σκι στη La Molina αμέσως μετά, εξ ου και τα γυαλιά του σκι ). Τα άλλα δώρα από την οικογένεια και εμάς τους γονείς είχαν ανοίξει πριν από τα ταξίδια.

5. Προγραμματίστε κάτι ιδιαίτερο να κάνετε την ημέρα των Χριστουγέννων

Ομολογουμένως τα περισσότερα πράγματα θα κλείσουν αν βρίσκεστε σε μια χριστιανική χώρα για την ημέρα των Χριστουγέννων. Αλλά ακόμα και στο Σαν Σεμπαστιάν το 2021 είχαμε μια φανταστική μέρα τρώγοντας τάπας (τα εστιατόρια ήταν ανοιχτά), περιπλανώσαμε στην παλιά πόλη, πεζοπορούσαμε μέχρι ένα σημείο θέασης, οδηγώντας μια ρόδα και παίζοντας στην παραλία.

Εάν επισκέπτεστε μια μη χριστιανική χώρα, είναι πιθανό να είναι κανονικά, οπότε σχεδιάστε να κάνετε κάτι διαφορετικό που δεν θα κάνατε ποτέ στο σπίτι. ανεβείτε σε ένα βουνό, κάντε σέρφινγκ, επισκεφθείτε ναούς, κάντε αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι αυτά τα Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά και θα σας μείνουν αξέχαστα! Θα μιλάτε για αυτά τα Χριστούγεννα για πολλά χρόνια ακόμα.


Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε:
Οι κορυφαίοι οικογενειακοί ταξιδιωτικοί προορισμοί μας για ατρόμητες οικογένειες
Οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ οικογενειακές αποδράσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε όλο τον κόσμο
Πώς αντέχουμε να ταξιδεύουμε με παιδιά