Ο Piyush Goyal ζήτησε από τους κατασκευαστές υποδημάτων να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση των ΣΕΣ που είχε υπογράψει η Ινδία

Ο Piyush Goyal ζήτησε από τους κατασκευαστές υποδημάτων να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση των ΣΕΣ που είχε υπογράψει η Ινδία

Januar 22, 2023 0 Von admin

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ : Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Καταναλωτών, Τροφίμων και Δημόσιας Διανομής, and Textiles, Shri Piyush Goyal ζήτησε από τη βιομηχανία υποδημάτων να επικεντρωθεί στην ποιότητα και να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές για να κατακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στη διεθνή αγορά. Μιλούσε σε μια συγκέντρωση περισσότερων από 100 βιομηχάνων που ασχολούνται με την κατασκευή αθλητικών παπουτσιών στην Ινδία σήμερα στο Νέο Δελχί.

Ο Υπουργός τόνισε ότι οι Εντολές Ποιοτικού Ελέγχου (QCO) για δερμάτινα και μη δερμάτινα υποδήματα θα εφαρμοστεί με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2023. Επανέλαβε ότι πρέπει να τηρούνται τα πρότυπα BIS για καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη παραγωγή που τελικά οδηγεί σε προϊόντα καλής ποιότητας για τους καταναλωτές.

Ο Υπουργός είπε ότι εάν τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου παρείχαν ουσιαστικά στοιχεία/στοιχεία σχετικά με την υποτιμολόγηση και την υποτίμηση των εισαγωγών, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα. Ο Shri Goyal είπε ότι η παραγωγή υψηλής ποιότητας και για μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες στον κλάδο είναι η ανάγκη της ώρας. Πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές πρέπει να βελτιωθούν για τη βελτίωση της βιομηχανίας υποδημάτων.

Ο Υπουργός εξέφρασε ανησυχία για την εισαγωγή πρώτων υλών χαμηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους και είπε ότι η τάση πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο Shri Goyal τόνισε επίσης ότι η εξάρτηση από την εισαγωγή μηχανημάτων πρέπει να μειωθεί και να ενθαρρυνθούν οι εγχώριοι κατασκευαστές μηχανημάτων. Είπε ότι πρέπει να εξεταστεί η ενθάρρυνση της παραγωγής εξαρτημάτων στην Ινδία. Ινστιτούτο Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υποδημάτων (FDDI) θα υποστηρίξει επίσης σε αυτό το θέμα, είπε.

Ο Shri Goyal προέτρεψε τους παίκτες της βιομηχανίας υποδημάτων να προσπαθήσουν να αξιολογήσουν την ποιότητα και τα πρότυπα που περιμένει ο καταναλωτής. «Η βελτίωση της ποιότητας θα βοηθήσει να αποκτήσει σημασία στην παγκόσμια αγορά», είπε. Ζήτησε από τους κορυφαίους κατασκευαστές της Ινδίας να αξιολογήσουν τις τάσεις των χωρών με μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο στις εξαγωγές. Ζήτησε επίσης από τους κατασκευαστές υποδημάτων να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση του ΣΕΣ που είχε υπογράψει η Ινδία. Πρόσθεσε ότι το Ινδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδημάτων και Δερμάτων έπρεπε να επανεξεταστεί.

Ο Υπουργός είπε ότι η BIS και η FDDI θα δημιουργήσουν εγκαταστάσεις δοκιμών στις βιομηχανικές ομάδες. Πρότεινε ότι μπορεί να ενθαρρυνθεί η δημιουργία κοινών κέντρων εγκατάστασης για χύτευση και σχεδιασμό με την υποστήριξη του FDDI. Σημείωσε ότι το κίνητρο που συνδέεται με την παραγωγή (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) Σχέδιο Εξεταζόταν επίσης η δημιουργία μεγάλων ικανοτήτων και η προώθηση οικονομιών κλίμακας. Ο υπουργός είπε επίσης ότι αξιωματούχοι του DPIT και οι εκπρόσωποι του κλάδου θα πρέπει να μελετήσουν τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές ποιότητας, ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν στην Ινδία.