Ο Adani θα αναπτύξει 400 ηλεκτρικά φορτηγά BYD σε 4 λιμάνια της Ινδίας

Ο Adani θα αναπτύξει 400 ηλεκτρικά φορτηγά BYD σε 4 λιμάνια της Ινδίας

Januar 19, 2023 0 Von admin

ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ: Κινέζος κατασκευαστής BYD έχει ξεκινήσει την παράδοση μιας παρτίδας 304 ηλεκτρικών φορτηγών στην Ινδία Αδανι Ομάδα. ο Ηλεκτρικά φορτηγά BYD Q1R είναι τώρα καθ‘ οδόν δια θαλάσσης προς τέσσερα λιμάνια του Ομίλου Adani στην Ινδία, όπου θα χρησιμοποιηθούν ως τερματικοί ελκυστήρες.

Συνολικά, ο Όμιλος Adani έχει παραγγείλει 400 ηλεκτρικά φορτηγά BYD, τα οποία όλα έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία εντός του έτους. Αυτά πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία σε λιμάνια Ennore, Katupalli, Hazira και Mundra. Πέντε από τα ηλεκτρικά φορτηγά έχουν ήδη φτάσει στο λιμάνι της Κατούπαλλη και έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους.

Η Adani Group είναι μια ινδική πολυεθνική εταιρεία, διάσημη για τις δραστηριότητες εξόρυξης άνθρακα, μεταξύ άλλων. Ο όμιλος είναι επίσης ο μεγαλύτερος προγραμματιστής και χειριστής λιμένων στην Ινδία.

Το BYD Q1R είναι ένα τρακτέρ μήκους σχεδόν έξι μέτρων με βάρος χωρίς φορτίο οκτώ τόνων και μεικτό βάρος οχήματος σχεδόν 42 τόνους. Δεδομένου ότι το Q1R δεν έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά μόνο για τέτοιες λειτουργίες διανομής και logistics, μια μπαταρία 217 kWh (όπως συνήθως με τις κυψέλες LFP στο BYD) αρκεί για εμβέλεια 100 χιλιομέτρων. Η φόρτιση πραγματοποιείται με 40 kW AC (έξι ώρες) ή έως 120 kW DC (δύο ώρες). Ο μόνιμα διεγερμένος σύγχρονος κινητήρας παράγει 180 kW και προσφέρει 1.500 Nm ροπής.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη παραγγελία της BYD για βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά για λιμενικές δραστηριότητες στην Ινδία. Ο Liu Xueliang, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Πωλήσεων Αυτοκινήτων της BYD Asia-Pacific, δήλωσε: «Η πράσινη νέα ενεργειακή τεχνολογία της BYD που εφαρμόζεται στα λιμάνια του Adani θα βοηθήσει τα ινδικά λιμάνια και την ινδική αγορά να επιτύχουν ουδετερότητα άνθρακα το συντομότερο δυνατό και να επιτύχουν μια βιώσιμη και ανάπτυξη μηδενικών εκπομπών. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς και ένα σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της επιχείρησης ηλεκτρικών φορτηγών της BYD στην Ινδία και ακόμη και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.»

Ο Όμιλος Adani σχεδιάζει να αναπτύξει και τους 400 ηλεκτρικούς τρακτέρ το 2023. Σύμφωνα με την BYD κατά την ανακοίνωση της μεγάλης παραγγελίας, ο όμιλος Adani ισχυρίζεται ότι θέλει να λειτουργήσει «βιώσιμα» τα λιμάνια του έως το 2025, αλλά δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνεπάγεται αυτό.