Ο σκύλος μου έχει σπασμένο πόδι και δεν έχω την πολυτέλεια να το διορθώσω: Έχουμε κάποιες λύσεις

Ο σκύλος μου έχει σπασμένο πόδι και δεν έχω την πολυτέλεια να το διορθώσω: Έχουμε κάποιες λύσεις

Januar 2, 2023 0 Von admin

Ο σκύλος μου έχει σπασμένο πόδι και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το φτιάξω; τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω?

Αυτή είναι μια από τις πιο τρομακτικές καταστάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να βρεθούν οι ιδιοκτήτες κουταβιών. Το να βλέπουμε τους γούνινους φίλους μας σε κάθε είδους πόνο είναι αποκαρδιωτικό, ειδικά αν έχουμε χάσει το τι να κάνουμε. Ευτυχώς, ωστόσο, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τη βλάβη και να απαλύνετε τον πόνο.

Πώς ξέρετε εάν το πόδι του σκύλου σας έχει σπάσει

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι είναι, στην πραγματικότητα, α κάταγμα οστού. Ορισμένα ενδεικτικά σημάδια θα μπορούσαν να υποδεικνύουν αυτήν την κατάσταση, δίνοντάς σας μια σαφή ένδειξη ότι το πόδι είναι σπασμένο.

Αν και μερικά από αυτά συμπτώματα είναι αρκετά κοινά σε τραυματισμοί μαλακών ιστών και αμβλύ τραύμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορούν επίσης να υποδεικνύουν βλάβη των οστών. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Χωλός και αδυναμία συγκράτησης βάρους.
  • Αποφυγή περπατήματος λόγω έντονου πόνου.
  • Οίδημα και μώλωπες στην περιοχή.
  • Άκρο που πηγαίνει σε αφύσικες θέσεις με ορατό παραμορφώσεις;
  • Τρίξιμο οστών και επώδυνες κινήσεις.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, ο σκύλος σας μπορεί να έχει τραυματιστεί στο πόδι του. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του κατάγματος, ο σκύλος σας μπορεί να πονάει πολύ, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ως απάντηση. Θα μπορούσατε να ζητήσετε επιβεβαίωση από τον κτηνίατρό σας, απλώς για να είστε ασφαλείς.

Πόσο κοστίζει η διόρθωση ενός σπασμένου ποδιού

Το συνολικό κόστος για επαρκή κτηνιατρική φροντίδα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο σοβαρό είναι το κάταγμα. Φυσικά, θα απαιτούσε μεγαλύτερη ιατρική φροντίδα και κατάλληλη θεραπεία εάν είναι πιο περίπλοκο.

Σε γενικές γραμμές, η τιμή εκκίνησης για τη βασική φροντίδα είναι περίπου $600, ενώ η χειρουργική επέμβαση σπασμένου ποδιού για ένα κόστος σκύλου μπορεί να φτάσει τα 2.000 $ ή περισσότερο. Φυσικά, η ηλικία του σκύλου σας, η τρέχουσα κατάσταση υγείας, σχετίζονται παράγοντες κινδύνουκαι ο επείγων χαρακτήρας των συμπτωμάτων μπορεί όλα να περιπλέξουν τα πράγματα και ενδεχομένως να αυξήσουν την τιμή.

Ορθοπεδικό χειρουργείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση της ζημιάς και την επιτάχυνση της ανάκτησης. Τι κάνετε όμως όταν δεν έχετε χρήματα για να χρηματοδοτήσετε το χειρουργείο;

Ο σκύλος μου έχει σπασμένο πόδι και δεν έχω την πολυτέλεια να το διορθώσω-Τι να κάνω

Μόλις βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας έχει, στην πραγματικότητα, κάταγμα στο πόδι, θα πρέπει να εξερευνήσετε πιθανές επιλογές θεραπείας. Εάν έχετε ήδη διαπιστώσει ότι δεν έχετε τα χρήματα για πλήρη κτηνιατρική περίθαλψη αυτή τη στιγμή, μην ανησυχείτε – έχετε ακόμα μερικές εναλλακτικές στο μανίκι σας.

Συζητήστε τα σχέδια πληρωμών με τον κτηνίατρό σας

Το πρώτο πράγμα στη λίστα είναι να προσπαθήσετε να βρείτε κάποια μέση λύση με τον κτηνίατρό σας. Πολλές πρακτικές προσφέρουν κάποια επιείκεια, εάν έχετε καλές σχέσεις μαζί τους ή έχετε ένα ξεχωριστό ταμείο στην άκρη για αυτά τα συγκεκριμένα σενάρια. Φυσικά, η κατάσταση μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε μια ήρεμη συμπεριφορά όταν ξεκινάτε διαπραγματεύσεις.

ο κτηνιατρική κλινική θα ήταν πιο πρόθυμος να σας βοηθήσει αν τους μιλήσετε με ήρεμο και ψυχραιμικό τρόπο, κάτι που μπορεί τελικά να σώσει τον γούνινο φίλο σας. Ενώ αυτές οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ορισμένους δικούς τους περιορισμούς, συχνά είναι πρόθυμες να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν.

Μιλήστε με διαφορετικές κλινικές και καταφύγια

Εάν οι συζητήσεις σας με τον κτηνίατρό σας δεν έχουν αποτέλεσμα, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κοντινές κλινικές και καταφύγια για βοήθεια πληρωμής. Και αν δεν προσφέρουν ούτε τέτοιες υπηρεσίες, μπορούν να προσφέρουν κάποια καθοδήγηση ή πόρους ασφάλιση σκύλων εταιρείες που μπορεί να είναι χρήσιμο για εσάς σε αυτήν την περίπτωση.

Σκεφτείτε τον κτηνίατρο Πιστωτικές Γραμμές

Με τον αυξανόμενο αριθμό ιδιοκτητών που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη θεραπεία τους σκύλος‚μικρό σπασμένο πόδι (ή πολλές άλλες θεραπείες, πραγματικά), πολλές πιστωτικές γραμμές κτηνιάτρων προσφέρουν άμεση πρόσβαση στα απαραίτητα κεφάλαια. Θα πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία έγκρισης, η οποία, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι τυπική.

Μόλις λάβετε την πληρωμή σας, θα πρέπει να επιστρέψετε τα χρήματα με μηνιαίες δόσεις όπως θα κάνατε με μια κανονική πιστωτική κάρτα. Τα συγκεκριμένα επιτόκια μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το είδος του πακέτου που χρειάζεστε, επομένως φροντίστε να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα και να κάνετε την έρευνά σας εκ των προτέρων.

Επικοινωνήστε με το Dog Charities and Rescues

Ευτυχώς, πολυάριθμοι οργανισμοί προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια και πόρους τόσο σε κατοικίδια όσο και σε ιδιοκτήτες. Μπορούν να δωρίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για εσάς σκύλος‚μικρό θεραπεία σπασμένου ποδιού και ακόμη και να παρέχει κάποια οικονομική βοήθεια και για εσάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι οργανισμοί μπορεί να σας ζητήσουν να παραδώσετε το κατοικίδιό σας στη φροντίδα τους. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ικανότητά σας ως ιδιοκτήτη κατοικίδιου, αλλά με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και την ταχύτητα ανάρρωσής τους. Εάν δεν είστε εντελώς άνετοι με αυτό το βήμα, ίσως θελήσετε να ψάξετε αλλού.

Δοκιμάστε τα Social Media

Το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να μεταδώσετε το μήνυμά σας, οπότε γιατί να μην το κάνετε; Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημοσιεύσετε σε ειδικές ομάδες ή φόρουμ στο Facebook, ζητώντας ευγενικά από καλόκαρδα άτομα να δωρίσουν ό,τι μπορούν για να καλύψουν το κόστος.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ένα crowdfunding καμπάνια και παρέχετε έναν άμεσο σύνδεσμο όπου οι χρήστες μπορούν να κάνουν δωρεές. Αυτό μπορεί να φαίνεται μακρινό, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα μπορεί να βγει η λέξη αν παίξετε σωστά τα χαρτιά σας. Επιπλέον, ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτά τα αξιολάτρευτα κουταβάκια και να μην τα βοηθήσει;

Κατ‘ οίκον θεραπεία με σπασμένα πόδια σκύλου

Ενώ καταλαβαίνετε τις οικονομικές πτυχές του διαδικασία ανάρωσης, μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο του κουταβιού σας με μερικά απλά βήματα. Πρώτον, αν έχετε να κάνετε με αιματηρή ή ανοιχτές πληγέςθα πρέπει να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την περιοχή για να αποτρέψετε μόλυνση. Εάν έχετε μια ιδιαίτερα μεγαλόσωμη ή επιθετική ράτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρύγχος για να ελέγξετε τις εκρήξεις τους.

Εάν πρόκειται για κλειστό κάταγμα και δεν φαίνεται οστό από έξω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νάρθηκες για να σταθεροποιήσετε το άκρο στη θέση τους. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα οικιακό κουτάλι μέχρι ένα στιβαρό κομμάτι χαρτόνι. Κάνοντας αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή περαιτέρω βλάβης στα νεύρα, τους μυς ή τον περιβάλλοντα ιστό.

Μπορείτε να πάρετε ακόμη και παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή για να ελαχιστοποιήσετε την ενόχληση. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή δισκίων, αλοιφών ή αντισηπτικών ουσιών. Αλλά θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας πριν χορηγήσετε κάποιο από αυτά για να αποφύγετε πιθανές παρενέργειες. Ίσως να πάρει μια συνταγή δόση αντιβιοτικών είναι η ασφαλέστερη πορεία δράσης.

Χρόνος επούλωσης σπασμένου ποδιού κουταβιού

Η διάρκεια της διαδικασίας ανάκτησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του σκύλου σας, τη σοβαρότητα του κατάγματος και την ποσότητα ανάπαυσης που προκαλεί. Γενικά, τα νεότερα κουτάβια χρειάζονται περίπου 2-4 εβδομάδες για να αναρρώσουν, με αρκετή ανάπαυση και κατάλληλη θεραπεία.

Από την άλλη πλευρά, οι ενήλικοι σκύλοι μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να επιστρέψουν στο φυσιολογικό, με ορισμένες περιπτώσεις να διαρκούν έως και 10-12 εβδομάδες. Φροντίστε να τους δώσετε άφθονη αγάπη και στοργή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς αυτό μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα στρεσογόνος κατάσταση και να προκαλέσει άγχος.

Μπορεί ένας σκύλος να πεθάνει από σπασμένο πόδι

Ένα κάταγμα οστού από μόνο του σπάνια είναι θανατηφόρο για τους σκύλους. Αλλά εάν η περιοχή μολυνθεί ή αρχίσει να αιμορραγεί ανεξέλεγκτα, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σηπτικής καταπληξίας, η οποία είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Βασικά Takeaways

«Ο σκύλος μου έχει σπασμένο πόδι και δεν έχω την πολυτέλεια να το φτιάξωτι μπορώ να κάνω?‘

Δεν είναι όλα χαμένα! Να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Φροντίστε να έχετε καθαρό μυαλό και να σκέφτεστε λογικά καθώς αξιολογείτε την κατάστασή σας, παρόλο που αυτή μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη και ανησυχητική στιγμή.