Ο Πρωθυπουργός Modi θα εγκαινιάσει την Παρασκευή τον νεοκατασκευασμένο πολυτροπικό τερματικό σταθμό στη Haldia

Ο Πρωθυπουργός Modi θα εγκαινιάσει την Παρασκευή τον νεοκατασκευασμένο πολυτροπικό τερματικό σταθμό στη Haldia

Januar 12, 2023 0 Von admin

ΚΟΛΚΑΤΑ: Πρωθυπουργός Σρι Ναρέντρα Μόντι θα εγκαινιάσει το πρόσφατα κατασκευασμένο πολυτροπικό τερματικό στο Χάλντια στις 13 Ιανουαρίου, ανέφερε σε δήλωση το γραφείο του πρωθυπουργού.

„Αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου Jal Marg Vikas, το Haldia Multi Modal Terminal έχει ικανότητα διακίνησης φορτίου πάνω από 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως (MMTPA) και οι κουκέτες έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται πλοία έως και 3000 χωρητικότητας νεκρού βάρους (DWT)“. PMO είπε σε δήλωση.

Ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει επίσης τέσσερις πλωτές κοινοτικές προβλήτες στο Saidpur, στο Chochakpur, στο Zamania στην περιοχή Ghazipur και στο Kanspur στην περιοχή Ballia στο Uttar Pradesh.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός θα βάλει θεμέλιο λίθο για τις πέντε κοινοτικές προβλήτες σε Digha, Nakta Diyara, Barh, Panapur στην περιοχή Patna και Hasanpur στην περιοχή Samastipur στο Μπιχάρ.

Σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού (PMO), πάνω από 60 κοινοτικές προβλήτες κατασκευάζονται κατά μήκος του ποταμού Ganga στις πολιτείες Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand και Δυτική Βεγγάλη για την ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων και τη βελτίωση της διαβίωσης των τοπικών κοινοτήτων. η περιοχή.

Οι κοινοτικές προβλήτες θα διαδραμάτιζαν βασικό ρόλο στη βελτίωση της διαβίωσης των ανθρώπων παρέχοντας απλές λύσεις εφοδιαστικής για μικρούς αγρότες, αλιευτικές μονάδες, μη οργανωμένες μονάδες παραγωγής αγροκτημάτων, κηπουρούς, ανθοπωλεία και τεχνίτες που επικεντρώνονται σε οικονομικές δραστηριότητες εντός και γύρω από την ενδοχώρα του ποταμού Γάγγα.

Ο πρωθυπουργός Μόντι θα εγκαινιάσει επίσης το Κέντρο Ανάπτυξης Ναυτιλιακών Δεξιοτήτων για τη Βόρεια Ανατολή στο Γκουβαχάτι. Θα βοηθήσει στην ενίσχυση της πλούσιας δεξαμενής ταλέντων στη βορειοανατολική περιοχή και θα προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία εφοδιαστικής.

Εκτός από αυτά, ο Πρωθυπουργός θα θέσει επίσης τον θεμέλιο λίθο για μια εγκατάσταση επισκευής πλοίων και έναν υπερυψωμένο δρόμο στον τερματικό σταθμό Pandu στο Guwahati. Η εγκατάσταση επισκευής πλοίων στον τερματικό σταθμό Pandu θα εξοικονομήσει πολύ πολύτιμο χρόνο, καθώς χρειάζεται περισσότερο από ένα μήνα για να μεταφερθεί ένα πλοίο στην επισκευαστική εγκατάσταση της Καλκούτα και να επιστρέψει.

Επιπλέον, θα οδηγήσει σε τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων καθώς θα εξοικονομηθεί και το κόστος μεταφοράς του πλοίου. Ο αποκλειστικός δρόμος που συνδέει τον τερματικό σταθμό Pandu με το NH 27 θα επιτρέψει τη συνδεσιμότητα 24 ωρών.