Ο πιο ανόητος πόλεμος όλων των εποχών;  Οι πόλεμοι CTA

Ο πιο ανόητος πόλεμος όλων των εποχών; Οι πόλεμοι CTA

März 15, 2023 0 Von admin

Η ιστορία είναι γεμάτη με μερικούς πραγματικά ανόητους πολέμους. Ο πόλεμος της ζαχαροπλαστικής είδε έναν Γάλλο σεφ ζαχαροπλαστείου να ζητά αποζημιώσεις όταν το κατάστημά του λεηλατήθηκε λίγο έξω από την Πόλη του Μεξικού το 1832. Οι Πόλεμοι του Οπίου τη δεκαετία του 1840 άρχισε όταν η Κίνα προσπαθούσε να σταματήσει τους Βρετανούς από το να διακινούν όπιο στη χώρα τους. Ο πόλεμος του αυτιού του Τζένκιν προφανώς προήλθε από μια παρεξήγηση όταν ο Λοχαγός Ρόμπερτ Τζένκινς του Βρετανικού Ναυτικού έκοψε το αυτί του από την ισπανική ακτοφυλακή το 1731.

Αλλά ίσως ο πιο ανόητος πόλεμος όλων των εποχών ετοιμάζεται στους ιστότοπους των αντιπροσωπειών: The CTA Wars.

Πες τι? Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των προμηθευτών λογισμικού να «κατέχουν τη στοίβα CTA», με όλους να ανταγωνίζονται για να αναλάβουν τα κουμπιά παρότρυνσης για δράση (CTA) στον ιστότοπο ενός αντιπροσώπου. Δεν φείδουμε κανέναν εδώ: τα εργαλεία συναλλαγής, τα εργαλεία συνομιλίας, τα εργαλεία πληρωμής και τα εργαλεία ψηφιακής λιανικής. Είμαστε όλοι ένοχοι.

Ο λόγος που υπάρχει αυτός ο πόλεμος είναι ότι αν μπορείτε να πείσετε τον αντιπρόσωπο να κάνει κάθε CTA στον ιστότοπο να δείχνει το εργαλείο σας, voila, σαν μαγικό, είστε πλέον το εργαλείο με την υψηλότερη απόδοση και την υψηλότερη απόδοση επένδυσης στον ιστότοπο, αλλά μόνο επειδή έδιωξες όλους τους άλλους. Επιπλέον, πούλησες ένα σωρό περισσότερα προϊόντα. Πάρτε το, ανταγωνισμός!

Να γιατί αυτός ο πόλεμος είναι τόσο ανόητος: το CTA Wars αγνοεί εντελώς τους στόχους του dealer καθώς και τον καλύτερο τρόπο επίτευξης αυτών των στόχων μέσω της ιδανικής εμπειρίας χρήστη.

Οι καλύτεροι πωλητές γνωρίζουν ότι μια συμβουλευτική διαδικασία πωλήσεων κερδίζει την εμπιστοσύνη, χτίζει αξιοπιστία και κερδίζει μελλοντικές επιχειρήσεις. Αυτό που κηρύττω εκ μέρους των πωλητών (και των ομάδων μάρκετινγκ) που ακολουθούν αυτήν την προσέγγιση είναι να συνεχίσουν να ξοδεύουν αυτά τα επιπλέον λίγα λεπτά για να κατανοήσουν ποιοι είναι οι στόχοι του αντιπροσώπου. Αυτό θα υπαγορεύσει στη συνέχεια το είδος των εργαλείων που είναι καλύτερα για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Εάν ο στόχος ενός αντιπροσώπου είναι να στείλει τους πάντες σε μια εμπειρία συνομιλίας επειδή θέλουν όλοι να έχουν μια ανθρώπινη αλληλεπίδραση, τότε με κάθε τρόπο, ωθήστε κάθε παρότρυνση για δράση σε μια συνομιλία.

Εάν ο στόχος του αντιπροσώπου είναι να κατευθύνει τους πάντες σε μια διαδικασία ψηφιακής λιανικής πώλησης επειδή οι εταιρικοί τους στόχοι είναι δομημένοι γύρω από αυτό, τότε αναγκάστε κάθε CTA να το κάνει αυτό.

Εάν ο στόχος είναι να μετατρέψετε όσο το δυνατόν περισσότερη επισκεψιμότητα ιστότοπου σε δυνητικούς πελάτες πρώτου κατασκευαστή, τότε προωθήστε αυτήν την επισκεψιμότητα παρότρυνσης για δράση στα εργαλεία με την υψηλότερη μετατροπή, με βάση αυτά που σας λένε τα δεδομένα σας.

Προφανώς, κάθε μία από αυτές τις προσεγγίσεις έχει τα δικά της μειονεκτήματα.

  • Δεν θέλει κάθε χρήστης στον ιστότοπό σας να συνομιλήσει, επομένως θα μπερδευτεί (και θα εγκαταλείψει σε μεγαλύτερο ποσοστό) λόγω της αναντιστοιχίας στην εμπειρία χρήστη όταν προσγειωθεί σε ένα ρομπότ συνομιλίας.
  • Δεν είναι όλοι πρόθυμοι να αφιερώσουν τα 20-30 λεπτά για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ψηφιακής λιανικής.
  • Δεν θέλουν όλοι να συμπληρώσουν μια φόρμα με αντάλλαγμα ένα εύρος πληρωμής ή μια αξία συναλλαγής.

Το αποτέλεσμα? Οι έμποροι χρειάζονται πολλαπλές λύσεις για να επιτύχουν τους διαφορετικούς στόχους τους, ενώ ανταποκρίνονται στις διαφορετικές προσδοκίες των καταναλωτών όταν έρχονται στον ιστότοπό σας. Είναι ευθύνη μας να είμαστε συνεργάτες και όχι πωλητές, να ταιριάζουμε τα σωστά προϊόντα με τους σωστούς στόχους με τη σωστή εμπειρία χρήστη και να φέρουμε μια εκεχειρία στον πιο ανόητο πόλεμο όλων των εποχών.