Ολοκληρώνεται η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Υποδομή της G-20 (IWG) στην Πούνε

Ολοκληρώνεται η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Υποδομή της G-20 (IWG) στην Πούνε

Januar 18, 2023 0 Von admin

PUNE : Το πρώτο Ομάδα Εργασίας για την Υποδομή G20 συνάντηση υπό G20 Ινδική Προεδρία συνήφθη στις 17ου Ιανουάριος 2023 σε Πούνε. Στη συνάντηση συμμετείχαν 64 εκπρόσωποι από 18 χώρες μέλη, 8 φιλοξενούμενες χώρες και 8 διεθνείς οργανισμούς. Η IWG της G20 συζήτησε την ατζέντα για τις υποδομές του 2023 υπό την ινδική Προεδρία της G20.

Η διήμερη συνάντηση, που φιλοξενήθηκε από την ινδική Προεδρία, συζήτησε το εμβληματικό θέμα «Χρηματοδότηση Πόλεων του Αύριο- Περιεκτική, Ανθεκτική και Βιώσιμηε», μεταξύ άλλων. Η συνάντηση περιελάμβανε συζητήσεις σχετικά με διάφορες πτυχές του να γίνουν οι πόλεις οικονομικά κέντρα ανάπτυξης, η χρηματοδότηση αστικών υποδομών, η κατασκευή αστικών υποδομών έτοιμων για το μέλλον, ο ρόλος των πόλεων στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας, η κατεύθυνση των δημοσιονομικών επενδύσεων για την απελευθέρωση ιδιωτικής χρηματοδότησης για ενεργειακά αποδοτικές και περιβαλλοντικά βιώσιμες υποδομές και τον μετριασμό των κοινωνικών ανισορροπιών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης άλλα σημαντικά θέματα, όπως η διερεύνηση τρόπων για τη συγκέντρωση των δεδομένων για τις δαπάνες υποδομής και τη χρήση των δεδομένων για τον ιδιωτικό τομέα.

Στο περιθώριο, η συνάντηση Pune συμπληρώθηκε επίσης από ένα εργαστήριο υψηλού επιπέδου για τη «Χρηματοδότηση των πόλεων του αύριο» όπου περισσότεροι από 15 διεθνείς εμπειρογνώμονες συζήτησαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των πόλεων. Το Εργαστήριο συζήτησε πώς οι πόλεις του αύριο πρέπει να συνδυάσουν τις βασικές διοικητικές τους λειτουργίες – τον ​​προγραμματισμό, τη χρηματοδότηση και τη χρηματοδότησή τους – για να αυξήσουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Χωρισμένο σε τρεις αλληλένδετες συνεδρίες, το εργαστήριο επικεντρώθηκε στην υποδομή και στις σχετικές τεχνικές και διαχειριστικές ανάγκες για την οικοδόμηση των πόλεων του αύριο. Το εργαστήριο συζήτησε επίσης πώς οι πόλεις και οι ανώτερες κυβερνήσεις θα μπορούσαν να προετοιμαστούν για να αυξήσουν την ιδιωτική χρηματοδότηση για το Cities of Tomorrow.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της IWG, οι σύνεδροι είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια κουζίνα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Pune. Συνολικά, οι σύνεδροι όχι μόνο είχαν παραγωγικές συναντήσεις αλλά και απόλαυσαν τις πολιτιστικές εμπειρίες που είχε να προσφέρει το Pune.

Η δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας Υποδομών έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Vishakhapatnam, Andhra Pradesh, στις 28ου και 29ου Μαρτίου, 2023.