Οι εξαγωγές σε αρνητικό έδαφος λόγω της ύφεσης όπως η κατάσταση, η επιβράδυνση και ο αυξανόμενος πληθωρισμός στις περισσότερες οικονομίες: Πρόεδρος, FIEO

Οι εξαγωγές σε αρνητικό έδαφος λόγω της ύφεσης όπως η κατάσταση, η επιβράδυνση και ο αυξανόμενος πληθωρισμός στις περισσότερες οικονομίες: Πρόεδρος, FIEO

Januar 17, 2023 0 Von admin

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ: Ανταποκρινόμενη στα εμπορικά δεδομένα Δεκεμβρίου 2022, Πρόεδρος FIEO, Dr. A Sakthivel είπε οτι εξαγωγές εμπορευμάτων σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται στα αναμενόμενα επίπεδα καθώς οι προκλήσεις συνεχίζονται λόγω της ύφεσης όπως η κατάσταση, η επιβράδυνση και η αύξηση του πληθωρισμού στις περισσότερες οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Η μείωση των εξαγωγών εμπορευμάτων αντανακλά τις σκληρότερες συνθήκες του παγκόσμιου εμπορίου λόγω των υψηλών αποθεμάτων, των οικονομιών που εισέρχονται σε ύφεση, της υψηλής αστάθειας των νομισμάτων και των γεωπολιτικών εντάσεων. Η πτώση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και ο περιορισμός σε ορισμένες εξαγωγές, προκειμένου να αναχαιτιστεί η αύξηση των τιμών στην εγχώρια αγορά, επηρέασαν επίσης τους αριθμούς ανάπτυξης. Η φυγή κεφαλαίων από την αγορά επηρέασε επίσης τη διαδικασία ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος του FIEO είναι της άποψης ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά απαιτητικοί, εκτός εάν βελτιωθούν δραστικά τόσο η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη όσο και η γεωπολιτική κατάσταση.

Ωστόσο, η μείωση των εισαγωγών είναι ένα καλό σημάδι, το οποίο θα επιβαρύνει λιγότερο το μέτωπο του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου. Ελπίζουμε ότι οι τιμές της ενέργειας θα μειωθούν περαιτέρω για να προσφέρουν μεγαλύτερη ανακούφιση, γνωμοδότησε ο επικεφαλής της FIEO.

Ο Δρ Sakthivel πρόσθεσε ότι στην παρούσα κατάσταση, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην παροχή εύκολης ρευστότητας σε ανταγωνιστικό κόστος, επέκταση του ECLGS για ένα ακόμη έτος έως τις 31.3.2024 ενισχύοντας κατάλληλα την περίοδο μορατόριουμ, επαναφορά της στήριξης Εξίσωσης Τόκων στο 5% και 3% αντίστοιχα, IGST απαλλαγή των ναύλων επί των εξαγωγών, η οποία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, παράταση της θητείας της PCFC από 180 ημέρες σε 365 ημέρες και κοινοποίηση RoDTEP τιμές για τους κατόχους μονάδων Προκαταβολής Εξουσιοδότησης, DFIA και EOU. Επιπλέον, η Ομοσπονδία είναι επίσης της άποψης ότι το νέο πρόγραμμα TMA για αγροτοεξαγωγείς και η ανακοίνωση για την κατανομή του ταμείου ανάπτυξης των εξαγωγών με ένα σύνολο 5000 Cr για επιθετικό μάρκετινγκ στο εξωτερικό από τις ΜΜΕ για την προβολή των ινδικών προϊόντων παγκοσμίως στον επερχόμενο προϋπολογισμό είναι η ανάγκη της ώρας. Τόνισε την ανάγκη στήριξης των εξαγωγών σε επίπεδο περιφέρειας με σημαντική δημοσιονομική στήριξη για την Περιφέρεια ως πρόγραμμα εξαγωγικού κόμβου για να γεφυρωθούν τα κενά από την πλευρά της προσφοράς.