Οδηγός δημιουργίας εσόδων YouTube: πώς να βελτιώσετε τη φήμη σας για να αυξήσετε τα κέρδη σας;

Οδηγός δημιουργίας εσόδων YouTube: πώς να βελτιώσετε τη φήμη σας για να αυξήσετε τα κέρδη σας;

Januar 25, 2023 0 Von admin

Ανοίξατε το κανάλι σας στο YouTube και θέλετε να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία εσόδων από τα βίντεό σας; Μην ανησυχείτε, εδώ σας εξηγούμε πώς να το κάνετε. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο φαίνεται, για να έχετε υψηλά κέρδη χρειάζεστε περισσότερα από αυτήν τη δυνατότητα και προβολές.

Σε τι πρέπει λοιπόν να εστιάσετε; Στη φήμη. Γι‘ αυτό σε αυτόν τον σύντομο οδηγό εξηγούμε τα πάντα. Από το πώς να ξεκινήσετε τη δημιουργία εσόδων μέχρι το πώς να βελτιώσετε την «αντίληψη» του YouTube για εσάς, το περιεχόμενό σας και το κανάλι σας. Ας αρχίσουμε!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: τι είναι η δημιουργία εσόδων από το YouTube και πώς λειτουργεί;

Η δημιουργία εσόδων από το YouTube είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα από κάθε βίντεό τους. Και πώς λειτουργεί; Όταν ένας χρήστης ενεργοποιεί αυτήν την επιλογή στο κανάλι του, τα βίντεό του αρχίζουν αυτόματα να εμφανίζουν διαφημίσεις από διάφορες επωνυμίες.

Αυτές οι διαφημίσεις είναι αυτές που βλέπετε συνήθως όταν εισάγετε ένα βίντεο στο YouTube. Για παράδειγμα, υπάρχουν αυτά που μπορείτε να παραλείψετε μετά από 5 δευτερόλεπτα ή αυτά που δεν μπορείτε να παραλείψετε και πρέπει να παίξετε πλήρως. Ομοίως, υπάρχουν και οι «επικαλύψεις» που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της εικόνας.

Το πλεονέκτημα αυτής της λειτουργίας; Το YouTube σάς πληρώνει ένα χρηματικό ποσό, ανάλογα με την περιοχή σας και τον τύπο του περιεχομένου σας, για κάθε 1.000 προβολές. Γι‘ αυτό οι προβολές είναι απαραίτητες για όλους τους youtubers που δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους!

Ακούγεται καλό? Εδώ λοιπόν σας λέμε πώς να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία εσόδων στο YouTube

Αν μόλις ανοίγετε το κανάλι σας στο YouTube ή αποφασίσατε πρόσφατα ότι θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα από το περιεχόμενό σας, πρέπει απλώς να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία:

  1. Αποδοχή α YouTube.
  2. Έχετε ένα YouTube Studio.
  3. Στο μενού στα αριστερά, επιλέξτε Περιεχόμενο.
  4. Επιλέξτε ένα βίντεο.
  5. Στο μενού στα αριστερά, επιλέξτε Δημιουργία εσόδων.
  6. Επιλέξτε τον τύπο διαφημίσεων που θέλετε να προβάλλετε.
  7. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση.

Τώρα ναι, πώς πραγματικά λειτουργεί η δημιουργία εσόδων στο YouTube;

Όλα είναι γέλια και διασκεδαστικά μέχρι να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία εσόδων στο YouTube και να μην κερδίσετε χρήματα με βάση τις προβολές σας. Ναι, ακόμα κι αν επιλέξετε να εμφανίζετε διαφημίσεις στο YouTube στα βίντεό σας, μπορεί να μην τις εμφανίζει η πλατφόρμα. Ή μάλλον ενσωματώνει μερικούς, αλλά από κακής ποιότητας διαφημιστές που πληρώνουν πολύ λίγα.

Και γιατί είναι αυτό; Έχουμε άσχημα νέα για εσάς: σίγουρα είναι η φήμη του καναλιού σας ή το είδος του περιεχομένου που δημοσιεύετε. Με απλά λόγια, όσο ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ για ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΗ είναι τα βίντεό σας, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσετε χρήματα και να κερδίσετε.

Για παράδειγμα, βωμολοχίες, θέματα για ενήλικες, παράνομες ουσίες κ.λπ. Οποιοδήποτε θέμα, απεικόνιση ή ακόμα και συζήτηση ζητημάτων PG μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τον αριθμό και το είδος των διαφημίσεων που εμφανίζονται στα βίντεό σας. Αλλά μην ανησυχείτε, εδώ είναι πώς να βελτιώσετε τη φήμη σας!

Πώς μπορώ να βελτιώσω τη φήμη του περιεχομένου και του καναλιού μου στο YouTube;

Λύση 1. Δημιουργήστε ασφαλές περιεχόμενο

Η δημοσίευση περιεχομένου φιλικού προς το PG αυξάνει τις πιθανότητες το YouTube να εμφανίζει περισσότερους και καλύτερους διαφημιστές στα βίντεό σας. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ριζική αλλαγή του στυλ του καναλιού σας. Απλά προσπαθήστε να το προσαρμόσετε έτσι ώστε κάθε είδους κόσμος να το απολαμβάνει χωρίς εκπλήξεις. Για παράδειγμα, οι προειδοποιήσεις στον τίτλο, την περιγραφή ή στην αρχή του βίντεο είναι χρήσιμες για την κατηγοριοποίησή του.

Λύση 2. Να είστε 100% ειλικρινείς

Πριν από τη δημοσίευση ενός βίντεο, το YouTube ρωτά εάν το βίντεό σας είναι κατάλληλο για ΟΛΟ το κοινό. Η σύστασή μας; Πες την αλήθεια. Εάν το περιεχόμενό σας μπορεί να είναι ευαίσθητο σε ανηλίκους, είναι καλύτερο να το κατηγοριοποιήσετε ως ακατάλληλο. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι πιο συμφέρον για εσάς, καθώς η πλατφόρμα θα εμφανίζει αυτόματα διαφημίσεις για επωνυμίες που ταιριάζουν καλύτερα στο προφίλ του κοινού σας.

Με αυτό, το κανάλι σας στο YouTube θα είναι περισσότερο από έτοιμο να ξεκινήσει μια επιτυχημένη δημιουργία εσόδων που μετά από λίγο καιρό μπορεί να γίνει άμεσες συνεργασίες με επωνυμίες. Τέλος, να θυμάστε πάντα να διασφαλίζετε τη συνέπεια και την ποιότητα των βίντεό σας, ώστε ο αλγόριθμος της πλατφόρμας να είναι πάντα με το μέρος σας. Και μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας!

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν: 4 κοινές απάτες στο YouTube που πρέπει να γνωρίζετε εάν είστε επιρροή