Νοικιάστε ένα φορτηγό με άτομα με ειδικές ανάγκες και πηγαίνετε!

Νοικιάστε ένα φορτηγό με άτομα με ειδικές ανάγκες και πηγαίνετε!

November 29, 2022 0 Von admin

Ενοικίαση Handicap Van

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να νοικιάσετε ένα φορτηγό για άτομα με ειδικές ανάγκες; Εάν δεν είστε ειδικός στις υπηρεσίες αναπηρίας, μπορεί να μην σας περάσει ποτέ από το μυαλό ότι υπάρχει αυτή η επιλογή. Μπορείτε πιθανώς να βρείτε μια εταιρεία ενοικίασης στην κοινότητά σας, αλλά μόνο εάν ξέρετε να την αναζητήσετε.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το δοκίμασα. Ο πατέρας μου, ο Νόρμαν, ζει σε μια μονάδα ηλικιωμένων και έχει πολλά προβλήματα υγείας. Χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι. Όταν μετακόμισε για πρώτη φορά στην ανώτερη φροντίδα, μπορούσε ακόμα να μεταφερθεί από το αναπηρικό του καροτσάκι στο αυτοκίνητό μου με βοήθεια και τον έβγαζα από καιρό σε καιρό για αλλαγή σκηνής.

Όταν η κινητικότητά του μειώθηκε περαιτέρω και δεν ήταν πλέον δυνατό να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητό μου, οι εξορμήσεις μας τελείωσαν. Ο μπαμπάς ήθελε ακόμα να πάει στην Καθολική Λειτουργία και αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε μια υπηρεσία μεταφοράς με αναπηρικό αμαξίδιο που δεν ήταν έκτακτη ανάγκη. Αυτό το είδος μεταφοράς είναι βολικό και αξιόπιστο, αλλά έχει μια τιμή. Οι ασφάλειες, όπως το Medicare ή το Medicaid δεν καλύπτουν το κόστος της μεταφοράς που δεν είναι έκτακτη και πληρώνουμε από την τσέπη μας. Οι υπηρεσίες μεταφοράς όπως αυτή προορίζονται για μικρότερα ταξίδια κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες. Οι μεγαλύτερες αποστάσεις και η εξυπηρέτηση εκτός ωραρίου μπορεί να σημαίνουν ακριβές πρόσθετες χρεώσεις.

Όταν ανακάλυψα μια τοπική εταιρεία που ενοικιάζει φορτηγά με αναπηρικά αμαξίδια, μου ήρθε μια ιδέα – πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τι καλύτερο δώρο από μια ημερήσια εκδρομή;

Το χριστουγεννιάτικο δώρο του μπαμπά ήταν μια ημερήσια εκδρομή στις αρχές Δεκεμβρίου στο Fort Scott, KS για να δει τον Εθνικό Ιστορικό Χώρο Fort Scott.

Η διαδικασία της ενοικίασης

κάλεσα Ενωμένη Πρόσβαση μερικές εβδομάδες νωρίτερα για να μάθετε τις λεπτομέρειες και να κάνετε κράτηση για το φορτηγό. Ευτυχώς, ήταν διαθέσιμο ένα όχημα και έκανα την κράτηση, εξασφαλίζοντάς το με πιστωτική κάρτα. Η διαδικασία ενοικίασης έμοιαζε πολύ με την ενοικίαση αυτοκινήτου. Είναι πιο ακριβό, αλλά εξακολουθεί να είναι προσιτό: μια 24ωρη ενοικίαση ήταν 129 $ για έως και 125 μίλια. Το φορτηγό έπρεπε να επιστραφεί στην ίδια τοποθεσία ενοικίασης, με γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης.Πλακέτα στάθμευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες

Πήρα το όχημα την Παρασκευή το απόγευμα. Αφού ολοκληρώθηκαν τα έγγραφα, ο πράκτορας ενοικίασης μου έδειξε πώς να χειρίζομαι τη ράμπα της πλευρικής εισόδου. Όλα λειτουργούν με ένα τηλεχειριστήριο και το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό το φορτηγό ήταν ένα κανονικό επιβατικό φορτηγό που μετατράπηκε για πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ένα νέο «πάτωμα» εγκαταστάθηκε στην κορυφή του αρχικού δαπέδου του βαν, υπερυψωμένο περίπου 6-8 ίντσες και η μεσαία σειρά καθισμάτων αφαιρέθηκε. Όταν πατάτε το κουμπί του τηλεχειριστηρίου, η πόρτα του συνοδηγού γλιστρά προς τα πίσω και, στη συνέχεια, η ράμπα γλιστράει προς τα έξω και κλειδώνει στη θέση της. Η ράμπα εκτείνεται περίπου 4 ή 5 πόδια από το πλάι.

Έχουν τοποθετηθεί ειδικές ζώνες ασφαλείας για να ασφαλίζουν τον επιβάτη του αναπηρικού αμαξιδίου. Μεγαλύτεροι γάντζοι καστάνιας αγκυρώνουν την αναπηρική καρέκλα στο φορτηγό.

Άλλο ένα πάτημα του κουμπιού του τηλεχειριστηρίου και η ράμπα ξεκλειδώνει και γλιστράει μέσα. Σε τέλεια συντονισμό με τη ράμπα, η πόρτα γλιστράει απαλά κλειστή και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Το φορτηγό συνοδεύεται από ένα πλακάτ για άτομα με ειδικές ανάγκες, το οποίο μας επέτρεπε να χρησιμοποιούμε θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες όταν σταματήσαμε. Είναι σημαντικό να βρείτε έναν χώρο με αρκετή απόσταση στην πλευρά του συνοδηγού για να επεκτείνετε τη ράμπα.

Πώς λειτούργησε το Van στο ταξίδι μας

Το Σάββατο το πρωί, πήρα τον μπαμπά από τις εγκαταστάσεις του. Είχα βοήθεια από τον σύζυγό μου και συνιστώ να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ικανό άτομο για να σας βοηθήσει, τουλάχιστον την πρώτη φορά που νοικιάζετε ένα φορτηγό.

Η μεταφορά της αναπηρικής καρέκλας στο βαν ήταν αρκετά εύκολη, αν και χρειάστηκε λίγος μυς για να σπρώξει τον μπαμπά και την καρέκλα να ανέβουν στη ράμπα. Μόλις μπήκε στο βαν, ήταν στραμμένος προς τα πλάγια. Ωστόσο, η επανατοποθέτηση της αναπηρικής καρέκλας προς τα εμπρός στο βαν ήταν δύσκολη. Το αναπηρικό καροτσάκι του μπαμπά είναι μακρύ (είναι ψηλός άντρας) και δεν υπήρχε πολύς χώρος για να περιστρέψετε την καρέκλα.

Μόλις ο μπαμπάς ήταν στραμμένος προς τα εμπρός και αγκυροβόλησε στη θέση του, ήμασταν στο δρόμο μας. Το βαν ήταν εύκολο στην οδήγηση, μόνο λίγο προκλητικό γιατί δεν το γνώριζα. Δεν είχα συνηθίσει να οδηγώ ένα τόσο μεγάλο όχημα, καθισμένο τόσο ψηλά από το έδαφος. Το ταξίδι στο Fort Scott, περίπου 80 μίλια, ήταν χωρίς προβλήματα.

Ημερήσια εκδρομή για ηλικιωμένους γονιούς που χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενο βαν για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η συγγραφέας και ο πατέρας της στο Fort Scott, KS

Στον Εθνικό Ιστορικό Χώρο, μπορέσαμε να περιηγηθούμε στις περισσότερες προσφορές. δεν είναι όλο το πάρκο προσβάσιμο σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεδομένου ότι τα κτίρια του πάρκου είναι αντίγραφα εκείνων της δεκαετίας του 1840, δεν θα μπορούσε κάθε κτίριο να διαθέτει ανελκυστήρες. Το ένα κτίριο με ασανσέρ είχε ένα πολύ μικρό που χωρούσε μόνο το αναπηρικό καροτσάκι του μπαμπά και ένα άλλο άτομο στριμώχτηκε!

Το ταξίδι ήταν επιτυχημένο και άξιζε την επιπλέον δουλειά. Ο μπαμπάς απολάμβανε τη μέρα που έφυγε από τις εγκαταστάσεις του για αλλαγή, γευματίζοντας έξω και έμαθε λίγο από την αμερικανική ιστορία. Δημιουργήσαμε κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις.

Επέστρεψα το φορτηγό εκείνο το βράδυ αφού άφησα τον μπαμπά και γέμισα το ρεζερβουάρ. Το ταξίδι μας ήταν μεγαλύτερο από το όριο των 125 μιλίων και η πιστωτική κάρτα χρεώθηκε 0,34 $/μίλι για το πλεόνασμα.

Εντυπώσεις σχετικά με την ενοικίαση βαν Χάντικαπ

Το να γνωρίζετε πώς να νοικιάσετε ένα φορτηγό με ειδικές ανάγκες είναι ένα άλλο εργαλείο για την εργαλειοθήκη ενός φροντιστή. Για μια ημερήσια εκδρομή όπως αυτή που περιγράφεται σε αυτήν την ιστορία, ένα ενοικιαζόμενο βαν είναι μια εξαιρετική λύση. Άλλες πρακτικές χρήσεις θα μπορούσαν να είναι ένα ταξίδι με πολλές στάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις ή συναυλίες ή σύντομες ολονύχτιες διακοπές.

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για πιο σύντομες, τοπικές ανάγκες μεταφοράς, όπως ραντεβού με γιατρό ή ταξίδια μονής διαδρομής. Η διαδικασία ενοικίασης απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά από το άτομο που συντονίζει το ταξίδι: να κάνει την κράτηση, να παραλάβει το φορτηγό, να αφήσει το φορτηγό και να φορτώσει και να ξεφορτώσει τον επιβάτη.

The Lifestyle Coordinators at Care is Υπάρχουν ειδικοί σε τοπικούς πόρους και μπορούν να βοηθήσουν οικογένειες με μεταφορικές ανάγκες για τα μεγαλύτερα αγαπημένα τους πρόσωπα. Γνωρίζουμε τις τοπικές εταιρείες ενοικίασης βαν για άτομα με ειδικές ανάγκες και μπορούμε να βοηθήσουμε στο συντονισμό ενός ταξιδιού για την οικογένεια. Σύμφωνα με τη συμφωνία υπηρεσιών μας, οι Συντονιστές Lifestyle παρέχουν μεταφορά μόνο με τα προσωπικά τους οχήματα, όταν ο πελάτης μπορεί να εισέλθει και να βγει από το όχημα με ασφάλεια. Δεν μπορούμε να νοικιάσουμε φορτηγό για τη μεταφορά πελατών.

Χρειάζεστε βοήθεια για τη διαχείριση της φροντίδας ενός ηλικιωμένου αγαπημένου προσώπου στο Κάνσας Σίτι ή στο Όβερλαντ Παρκ, στο Κάνσας ή στο Σάρλοτσβιλ, στο Χάρισονμπουργκ ή στο Στόντον Βιρτζίνια;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Care is There Geriatric Care Management 800.434.1633 ή στο [email protected] Προσφέρουμε διαχείριση γηριατρικής φροντίδας, υποστήριξη για ανεξάρτητη διαβίωση, υποβοηθούμενη βελτίωση της ζωής, υπηρεσίες Aging Life Care™ και ηρεμία για τους φροντιστές μεγάλων αποστάσεων.

Το AGING LIFE CARE™ είναι εμπορικό σήμα της Σύλλογος Φροντίδας Ζωής Ηλικιωμένων. Μόνο τα μέλη της ALCA εξουσιοδοτούνται να χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο για την αναγνώριση των υπηρεσιών τους. Δείτε το Σελίδα ομάδας του CareisThere.com για μια λίστα με τους συνεργάτες μας και αναζητήστε το λογότυπο Aging Life Care στις βιοσελίδες των μελών μας ACLA.

Εικόνες: Πνευματικά δικαιώματα: Φωτογραφία Αρχείου Kurhan / 123RFΠνευματικά δικαιώματα: leah54 / 123RF Φωτογραφία Αρχείου