Κορυφαίες 10 συμβουλές για να πάρετε το πλοίο DFDS από το Ντόβερ στο Καλαί/Δουνκέρκη

Κορυφαίες 10 συμβουλές για να πάρετε το πλοίο DFDS από το Ντόβερ στο Καλαί/Δουνκέρκη

Februar 5, 2023 0 Von admin

Αυτή είναι μια προώθηση επί πληρωμή. Όπως πάντα, όλα αυτά είναι δικά μου λόγια και απόψεις. Αυτή η ανάρτηση περιέχει επίσης συνδέσμους συνεργατών. Εάν κάνετε κλικ για να αγοράσετε, δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για εσάς, αλλά λαμβάνω μια μικρή προμήθεια.

Η διέλευση του πορθμείου DFDS μεταξύ Ντόβερ και Καλαί/Δουνκέρκη έχει κλείσει αμέτρητες περιπέτειες για την οικογένειά μας όλα αυτά τα χρόνια. Οι τακτικοί αναγνώστες και οι ακόλουθοί μας συνεχίζουν Ίνσταγκραμ θα γνωρίζουν ότι τολμάμε στη Γαλλία τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (συχνά περισσότερο!) με το Bongo campervan μας, είτε πρόκειται για ένα από τα πολλά φιλικά προς την οικογένεια κάμπινγκ στη Γαλλία τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε για ένα ευρωπαϊκό διάλειμμα στην πόλη ή ένα οικογενειακό σκι ταξίδι τους πιο κρύους μήνες.

Πάντα προτιμούσαμε τη συντομότερη διέλευση φέρι μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας, καθώς δεν είναι μόνο σημαντικά φθηνότερη, αλλά καθώς έχουμε οικογένεια στο Κεντ, μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε και να πούμε ένα γεια. Επίσης, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες ναυτίας στη θάλασσα στη σύντομη διάβαση (1,5 ώρα για Ντόβερ προς Καλέ, 2 ώρες Ντόβερ προς Δουνκέρκη). Μετά από μια τρομερή εμπειρία θαλάσσιας ναυτίας ένα Χριστούγεννα με το 32ωρο φέρι Πόρτσμουθ προς Σανταντέρ, το οποίο διασχίζει τον διαβόητο Βισκαϊκό Κόλπο, είμαστε όλοι πολύ επιφυλακτικοί στο να κάνουμε μεγαλύτερα ταξίδια με φέρι.

Επιπλέον, υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο στο ταξίδι με φέρι που προκαλεί μια αίσθηση περιπέτειας. Έχουμε μια μακρά παράδοση όπου σέρνω τα παιδιά έξω στο κατάστρωμα με όλες τις καιρικές συνθήκες για να αποχαιρετήσουν τη χώρα που αναχωρούμε. Αυτός ο φρέσκος θαλασσινός αέρας πάντα απομακρύνει τους ιστούς της αράχνης και το να μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα και να απολαμβάνουμε ένα πλούσιο γεύμα σημαίνει ότι είμαστε όλοι έτοιμοι για το μακρύ ταξίδι που έχουμε μπροστά μας στην άλλη πλευρά. Όταν τα αγόρια ήταν νεότερα, το μαλακό παιχνίδι επί του σκάφους ήταν ένα απόλυτο χάρισμα για να τα αφήσουν να κάψουν λίγη ενέργεια πριν την οδήγηση.

Πραγματικά έχω χάσει το μέτρημα του αριθμού των φορών που πήγαμε με το Dover στη διάβαση Calais/Dunkirk, και καθώς μεγάλωσα στο Κεντ, μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι του Dover, συνήθιζα επίσης να ακολουθώ αυτή τη διάβαση τακτικά ως ένα παιδί (τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 ήταν κάτι που οι άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν εισιτήρια για μη προσγείωση για να εφοδιαστούν με ποτό και τσιγάρα – οι καιροί έχουν αλλάξει λίγο από τότε!)

Εδώ λοιπόν μοιράζομαι τις δέκα κορυφαίες συμβουλές μας για να πάρετε το πλοίο από το Ντόβερ στο Καλαί/Δουνκέρκη. Επικεντρώνομαι στο πλοίο DFDS καθώς αυτή είναι η εταιρεία που χρησιμοποιούμε πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

1. Κάντε κράτηση νωρίς

Ειδικά αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, αξίζει τον κόπο να κάνετε κράτηση σε πλοίο νωρίτερα παρά αργότερα μέσα στην ημέρα. Καθυστερήσεις συμβαίνουν και όσο περνά η μέρα, οι καθυστερήσεις είναι πιο πιθανές. Μόλις ένα πλοίο καθυστερήσει, υπάρχει συχνά ένα χτύπημα σε όλη την ημέρα. Με την κράτηση σε προηγούμενη διέλευση, οι πιθανότητες καθυστέρησης ελαχιστοποιούνται.

Επιπλέον, καθώς «χάνετε» μια ώρα κατά την άφιξή σας στη Γαλλία με τη διαφορά ώρας, είναι ωραίο να ξεκινήσετε νωρίς εάν έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας, είτε πρόκειται για τον Λίγηρα, τη Ντορντόν, είτε πιο μακριά.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να ελέγξετε τις τιμές και να κάνετε κράτηση για τη διέλευση του πλοίου DFDS.

2. Ελέγξτε τις ενημερώσεις θύρας πριν φύγετε

Ελεγχος Ενημερώσεις DFDS στο Twitter για να μάθετε αν υπάρχουν καθυστερήσεις ή προβλήματα στα λιμάνια, ώστε να προγραμματίσετε ανάλογα. Αυτή είναι μια εξαιρετική δωρεάν υπηρεσία που ενημερώνεται τακτικά κάθε μέρα. Σημειώστε ότι αυτό είναι το Προφίλ ενημερώσεων DFDS UK, όχι το γενικό προφίλ DFDS UK στο Twitter. Δεν χρειάζεστε λογαριασμό Twitter για να το δείτε. μπορείτε επίσης να τα δείτε εδώ στον ιστότοπο του DFDS.

Είσοδος στο λιμάνι του Ντόβερ

Σας συμβουλεύουμε να αφήσετε 90 λεπτά πριν την επιβίβαση. Αλλά σε πολυάσχολες ημέρες (όπως αργίες και καλοκαιρινές διακοπές) είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να φτάσετε 2 ώρες πριν από την αναχώρηση. Το πλοίο συνήθως ξεκινά την επιβίβαση 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση.

3. Να είστε ευέλικτοι μεταξύ της άφιξης στο Καλαί ή στη Δουνκέρκη

Η διάβαση Ντόβερ προς Δουνκέρκη είναι 30 λεπτά μεγαλύτερη από τη διάβαση Ντόβερ προς Καλέ, η οποία είναι 1,5 ώρα. Η απόσταση με το αυτοκίνητο μεταξύ των τερματικών σταθμών του Καλέ και της Δουνκέρκης είναι 30 λεπτά.

Η επιλογή αν θα πάρετε το πλοίο για Καλαί ή Δουνκέρκη θα εξαρτηθεί από τον προορισμό ή/και το κόστος σας (μερικές φορές η λιγότερο δημοφιλής διέλευση από τη Δουνκέρκη προσφέρει φθηνότερους ναύλους).

Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις που κάναμε κράτηση για τη διάβαση του Καλαί και αλλάξαμε στη διάβαση της Δουνκέρκης την τελευταία στιγμή. Είτε καταφέραμε να περάσουμε γρήγορα από τον έλεγχο διαβατηρίων και το τελωνείο στο Ντόβερ για να διαπιστώσουμε ότι θα μπορούσαμε να επιβιβαστούμε στο πλοίο της Δουνκέρκης νωρίτερα και να εξοικονομήσουμε χρόνο αναμονής στο Ντόβερ, είτε διαπιστώσαμε ότι οι ουρές για την περίοδο αιχμής στο Καλέ είναι οδυνηρά μεγάλες, το ίδιο και DM‘ d DFDS στο Twitter και ζήτησε να μεταφερθεί στη διάβαση της Δουνκέρκης.

4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ευρωπαϊκό κιτ οδήγησης

Για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό οδικό ταξίδι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας το κατάλληλο κιτ. Διαφορετικά κινδυνεύετε με πρόστιμο εάν δεν κουβαλάτε κάτι τόσο απλό όπως ένα προειδοποιητικό τρίγωνο ή ένα ανακλαστικό μπουφάν. Αυτοί οι κανόνες υπόκεινται σε αλλαγές και διαφέρουν μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, επομένως αξίζει να ενημερώνεστε για ό,τι ακριβώς χρειάζεστε εδώ στον ιστότοπο της ΑΑ.

Για τη Γαλλία απαιτείται να έχετε:

  • Αυτοκόλλητο ΗΒ (τα αυτοκόλλητα GB δεν ισχύουν πλέον)
  • προειδοποιητικό τρίγωνο
  • αντανακλαστικό σακάκι/γιλέκο
  • ρύθμιση προβολέα
  • αλκοτέστ

Για ευκολία, είναι καλύτερο να αγοράσετε αυτά τα αντικείμενα πριν ταξιδέψετε. Αυτό Ευρωπαϊκό κιτ οδήγησης GALANE έχει όλα όσα χρειάζεστε.

κάντε κλικ εδώ για αγορά

Ωστόσο, αν ξεχάσετε ή δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα είδη στο πλοίο. Όπως το ρυθμίσεις προβολέων (ανακλαστήρες δέσμης) δεν διαρκούν ποτέ περισσότερο από ένα ταξίδι (κολλάνε στους προβολείς σας) τα αγοράζουμε πάντα στο πλοίο. Αν και είναι στην πραγματικότητα φθηνότερο να αγοράσετε πριν φύγετε.

κάντε κλικ εδώ για αγορά

5. Κάντε αναβάθμιση σε Premium Lounge για μια προσιτή απόλαυση

Με μόλις 15 £ ανά άτομο, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο Premium Lounge. Αυτό περιλαμβάνει:

  • πρόσβαση σε ένα άνετο σαλόνι με καναπέδες για να χαλαρώσετε
  • Περιλαμβάνονται όλα τα αναψυκτικά (ζεστά και κρύα), καθώς και μια σειρά από σνακ (πατατάκια, φρούτα, αρτοσκευάσματα)
  • προτεραιότητα επιβίβασης

Τα premium σαλόνια μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των φέρι. Ζήσαμε μόνο το Premium Lounge σε μια διάβαση με επιστροφή τον Δεκέμβριο του ’22 / Ιαν του ’22 για να επισκεφτούμε την πόλη του Λουξεμβούργου και διαπιστώσαμε ότι το Premium Lounge στη διάβαση του Calais ήταν σημαντικά μεγαλύτερο από το Premium Lounge στη διάβαση της Δουνκέρκης. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το Premium Lounge που ζήσαμε στη διάβαση του Καλαί.

Εάν δεν σκοπεύετε να γευματίσετε στο σκάφος, το Premium Lounge είναι εξαιρετικής αξίας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι περιλαμβάνονται όλα τα σνακ και τα ποτά. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να γευματίσετε, ενδέχεται να μην αποκομίσετε τα οφέλη του Premium Lounge στη σύντομη διάβαση, αν και μπορείτε να ζητήσετε να φάτε το γεύμα σας στο Premium Lounge και όχι στο εστιατόριο.

6. Αναπνεύστε τον καθαρό αέρα της θάλασσας

Τίποτα δεν εκτοξεύεται από τους ιστούς της αράχνης όπως μια ριπή φρέσκου θαλασσινού αέρα. Για κάθε διέλευση φέρι, είναι απαραίτητο να βγείτε στο κατάστρωμα και να απολαύσετε τη θέα, ανεξάρτητα από τον καιρό. Σε μια ήρεμη, ηλιόλουστη μέρα, τα White Cliffs of Dover φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά (cue Vera Lynn).

Λευκοί βράχοι της ανατολής του ηλίου του Ντόβερ από ένα πορθμείο σταυροδρόμι

7. Απολαύστε ένα γεύμα εν πλω

Αν έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας μόλις φτάσετε στη στεριά, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε το εστιατόριο και να απολαύσετε ένα μεγάλο γεύμα στο πλοίο για να σας γλιτώσει από τη στάση σε πρατήριο καυσίμων. Αυτό είναι εκτός και αν είστε ένας από αυτούς τους εξαιρετικά οργανωμένους ανθρώπους που έχουν έτοιμο ένα πικνίκ (κάποια μέρα θα είμαι αυτό το άτομο!)

Η ουρά για το εστιατόριο είναι πάντα μεγαλύτερη όταν το πλοίο αναχωρεί για πρώτη φορά για τη διέλευση. Απολαύστε τη θέα στο κατάστρωμα και κάντε μια βόλτα πριν κατευθυνθείτε στο εστιατόριο. έχεις χρόνο.

Το εστιατόριο είναι διαμορφωμένο ως καντίνα. Λάβετε λοιπόν ένα δίσκο, επιλέξτε το γεύμα σας από το μενού (υπάρχει επίσης παιδικό μενού, καθώς και μια επιλογή για χορτοφάγους) και το γεύμα σας θα ετοιμαστεί για να το βάλετε στο δίσκο σας και να το μεταφέρετε στο γραφείο πληρωμών (αυτό μπορεί πάντα να είσαι λίγο δύσκολος όταν έχεις πολλά παιδιά).

8. Έχετε πρόχειρα ταμπλέτες ναυτίας της θάλασσας, για παν ενδεχόμενο

Όντας τόσο σύντομο πέρασμα, οι πιθανότητες ναυτίας στη θάλασσα είναι χαμηλές. Ωστόσο, αν είναι μια ιδιαίτερα θυελλώδης μέρα με μεγάλη φούσκωμα, θα είστε ευγνώμονες για τη διορατικότητά σας.

Στο παρελθόν σε μεγαλύτερες διαβάσεις έχουμε φορέσει αυτά τα μπαλώματα και αυτά τα ταξιδιωτικά συγκροτήματακαι λαμβάνονται Sea-Band Ναυτία Ανακούφιση. Ωστόσο, δεν τα χρησιμοποιήσαμε ποτέ στην πραγματικότητα στη διάβαση Dover προς Calais / Dunkirk και ταξιδέψαμε όλες τις εποχές. Αν και τα είχα πάντα συσκευασμένα στο ιατρικό μας κιτ, για παν ενδεχόμενο.

Πλοίο από το Καλαί στο Ντόβερ

9. Έχετε έτοιμο έναν χάρτη Google εκτός σύνδεσης για τη γαλλική πλευρά

Το WIFI είναι διαθέσιμο επί του σκάφους (και είναι πολύ καλό αν βρίσκεστε στο Premium Lounge). Ωστόσο, αξίζει να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας για τη διέλευση σε περίπτωση που ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σας προσθέσει επιπλέον χρεώσεις.

Για να εξοικονομήσετε προβλήματα με τα δεδομένα σας και τη σύνδεση στο Διαδίκτυο καθώς αποβιβάζεστε από το πλοίο στη Γαλλία, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν χάρτη Google εκτός σύνδεσης που πρέπει να ακολουθήσετε, απλώς για να σας οδηγήσει στο δρόμο σας.

Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας μας είναι η GiffGaff στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά το Brexit έχουμε περιορισμένα δεδομένα ΕΕ ανά μήνα. Έτσι, όταν αυτό τελειώσει, χρησιμοποιούμε Έξυπνος όπου μπορούμε να φορτώσουμε δεδομένα για χρήση στην ΕΕ όπως και όταν τα χρειαζόμαστε.

10. Κάνετε αφορολόγητα ψώνια δίπλα στο λιμάνι στο Καλαί/Δουνκέρκη πριν επιβιβαστείτε στο πλοίο σας

Ένα από τα τεράστια πλεονεκτήματα των ακτοπλοϊκών ταξιδιών έναντι των αεροπορικών ταξιδιών είναι το απεριόριστο όριο αποσκευών! Επομένως, αξίζει τον κόπο να επωφεληθείτε από τις αφορολόγητες αγορές στο πλοίο ή στο λιμάνι, εάν θέλετε να προμηθευτείτε αλκοόλ ή δώρα.

Προσωπικά προτιμάμε τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών στο λιμάνι καθώς προσφέρουν μια πολύ μεγαλύτερη επιλογή. Πράγματι το κατάστημα αφορολογήτων ειδών του Calais απλώνεται σε δύο ορόφους και είναι τεράστιο! Δεν υπάρχει μόνο αφορολόγητο αλκοόλ και αρώματα, αλλά και ένα τεράστιο τμήμα LEGO (συν ένα χώρο παιχνιδιού LEGO!) Επομένως, αντί να περιμένετε στο αυτοκίνητό σας με τα παιδιά πριν επιβιβαστείτε, κατευθυνθείτε στο τμήμα LEGO μαζί τους για παιχνίδι.

Εάν εισέλθετε στο λιμάνι αφορολόγητων ειδών, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να επιστρέψετε στο όχημά σας. Τα φέρι συνήθως επιβιβάζονται 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τον αριθμό αναφοράς της κράτησής σας αφορολόγητα, καθώς αυτός απαιτείται για την αγορά αντικειμένων.


Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε:
Βασικές συμβουλές για να πάρετε το πλοίο στην Ισπανία από το Ηνωμένο Βασίλειο
Τα καλύτερα οικογενειακά κάμπινγκ στη Γαλλία
Καλύτερες ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ευρωπαϊκές διακοπές στην πόλη με παιδιά