Η Technotex 2023 θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου στη Βομβάη

Η Technotex 2023 θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου στη Βομβάη

Dezember 5, 2022 0 Von admin

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τεχνική κλωστοϋφαντουργία είναι μια μεγάλη, σταθερά αναπτυσσόμενη αγορά. Αυτή η ισχυρή παγκόσμια αγορά περιμένει τον κλάδο καθώς τόσο η εγχώρια κατανάλωση όσο και οι εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν με ταχείς ρυθμούς.

«Τα προϊόντα Τεχνικών Κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, παρουσιάζοντας έτσι μια πληθώρα ευκαιριών ως τομέας υψηλής αξίας στην Ινδία», δήλωσε η Darshana Jardosh, Υπουργός Κλωστοϋφαντουργίας, Κυβέρνηση της Ινδίας. Η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση της Τεχνικής Κλωστοϋφαντουργίας και ανέλαβε διάφορα κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το σχέδιο PLI στα τεχνικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η δημιουργία νέων κωδικών HSN μεταξύ άλλων, πρόσθεσε.

Ο Jardosh μιλούσε στην εκδήλωση για το «Technotex 2023», στο ξενοδοχείο Trident, στη Βομβάη.

Το Υπουργείο Κλωστοϋφαντουργίας, η Κυβέρνηση της Ινδίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ινδικών Εμπορικών Επιμελητηρίων Βιομηχανίας διοργανώνουν την κορυφαία έκθεση της Ινδίας για την Τεχνική Κλωστοϋφαντουργία – «Technotex 2023» από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2023 στη Βομβάη, στο πλαίσιο της Εθνικής Τεχνικής Αποστολής Κλωστοϋφαντουργίας (NTM).

Η αυλαία οργανώθηκε για να ενημερώσει τις Ξένες Αποστολές στην Ινδία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την κορυφαία βιομηχανία τεχνικής κλωστοϋφαντουργίας για τη σημασία της εκδήλωσης, τη σημασία που δίνει το υπουργείο στον τομέα και για να δώσει τη συγχορδία για ουσιαστικές συζητήσεις για να καταστεί η διάσκεψη κορυφής καρποφόρα.

«Παγκοσμίως, η τεχνική κλωστοϋφαντουργία είναι μια μεγάλη, σταθερά αναπτυσσόμενη αγορά. αυτή η ισχυρή παγκόσμια αγορά περιμένει τη βιομηχανία, καθώς τόσο η εγχώρια κατανάλωση όσο και οι εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν γρήγορα», δήλωσε ο Jardosh.

Ανέφερε επίσης ότι σε αυτή τη συγκυρία, είναι πολύ σημαντικό να οικοδομήσουμε μια ισχυρή σύνδεση με την παγκόσμια βιομηχανία, να προσελκύσουμε εγχώριες και παγκόσμιες επενδύσεις, καθώς και να προβάλουμε τα δυνατά σημεία, τις πρωτοβουλίες και τις εγκαταστάσεις της Ινδίας όσον αφορά τα Τεχνικά Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα στον κόσμο.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Chandrakant Patil, Υπουργός Κλωστοϋφαντουργίας, Ανώτατης & Τεχνικής Εκπαίδευσης, Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, Κυβέρνηση της Μαχαράστρα, είπε ότι ο τεχνικός κλωστοϋφαντουργικός τομέας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ινδικής οικονομίας και είναι επίσης το επίκεντρο της κυβέρνησης προς το AatmaNirbhar Bharat ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας.

«Η κλωστοϋφαντουργία στη Μαχαράστρα έχει πράγματι στρατηγική σημασία στην Ινδία, καθώς είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος εργοδότης, συνεισφέροντας περίπου το ~ 14% των συνολικών εξαγωγών κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης της Ινδίας», ανέφερε ο Patil.

Ανέφερε επίσης ότι η πολιτική κλωστοϋφαντουργίας της Μαχαράστρα στοχεύει στη δημιουργία 10 λαχ νέων θέσεων εργασίας. προσέλκυση επενδύσεων αξίας 36.000 crore Rs και παροχή πολλών πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένων ανταγωνιστικών τιμολογίων ενέργειας και αυξημένης επιδότησης κεφαλαίου κ.λπ.

Συγκρίνοντας τη διείσδυση των τεχνικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στις ινδικές βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας με τις παγκόσμιες αγορές, ο Rajeev Saxena, Κοινός Γραμματέας, Υπουργείο Κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, κυβέρνηση της Ινδίας είπε ότι επί του παρόντος η διείσδυση των τεχνικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων είναι μόνο το 8-9% του συνολικού κλωστοϋφαντουργικού τομέα, όπως συμβαίνει στις ανεπτυγμένες χώρες έως και 65% περίπου.

Ο RoopRashi, Επίτροπος Κλωστοϋφαντουργίας, Υπουργείο Κλωστοϋφαντουργίας, Κυβέρνηση της Ινδίας, δήλωσε ότι το όραμα της Technotex 2023 είναι να δούμε την Ινδία το 2047, πώς θα εξελιχθούμε από σήμερα σε παγκόσμιους ηγέτες σε όλο το τμήμα, αν είναι δυνατόν, διαφορετικά τουλάχιστον σε ορισμένες εξειδικευμένο τμήμα σε 25 χρόνια από τώρα.

„Ανυπομονούμε σε περισσότερους από 15.000 επαγγελματίες επισκέπτες τον Φεβρουάριο του 2023. Εξετάζουμε επίσης μια τεράστια αλληλεπίδραση με τις βιομηχανίες χρηστών εντός της κυβέρνησης της Ινδίας καθώς και στο εξωτερικό, όλους τους διπλωμάτες και τους διευθύνοντες συμβούλους και ούτω καθεξής“, δήλωσε ο Rashi.

Ο Dhiraj Shah, Πρόεδρος της SRTEPC, δήλωσε ότι τα Technical Textiles είναι ένας τομέας προηγμένης τεχνολογίας που υποστηρίζεται από την ανατολή του ηλίου σε όλο τον κόσμο, ο οποίος κερδίζει σταθερά έδαφος στην Ινδία.

Είπε ότι η Ινδία έχει χαμηλό μερίδιο εξαγωγών στις 10 κορυφαίες αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ωστόσο, η Ινδία εξάγει Τεχνικά Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ στις ΗΠΑ, γεγονός που δείχνει τις δυνατότητες εξαγωγής Τεχνικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. «Με την επαρκή υποστήριξη από την κυβέρνηση, ο τομέας Τεχνικής Κλωστοϋφαντουργίας θα αναπτυχθεί και θα επιτύχει τις πραγματικές του δυνατότητες», δήλωσε ο Shah.

Ο Mohan Kavrie, Πρόεδρος & Μέντορας, Οργανωτική Επιτροπή & Πρόεδρος της FICCI Technotex SME, καλωσόρισε τους Αξιότιμους Υπουργούς και άλλους αξιωματούχους στην εκδήλωση που σηκώνει την αυλαία.

Ο Avinash Misar, Αντιπρόεδρος της Indian Technical Textile Association (ITTA), δήλωσε ότι η τεχνική κλωστοϋφαντουργία βρίσκεται επί του παρόντος στο πιο ευνοϊκό περιβάλλον και οικοσύστημα. Αυτό οφείλεται στη συνεχή προσπάθεια του κλάδου και πράγματι έχει ένα φανταστικό μέλλον μπροστά.

Σχετικά με την TECHNOTEX 2023

Το TECHNOTEX 2023 είναι η κορυφαία έκθεση της Ινδίας για τεχνικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Αυτή η εντυπωσιακή εμβληματική εκδήλωση περιλαμβάνει μια διεθνή έκθεση, συνέδριο και σεμινάρια. Μια κοινή πλατφόρμα για αλληλεπίδραση μεταξύ των ενδιαφερομένων από όλη την παγκόσμια αλυσίδα αξίας τεχνικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, η TECHNOTEX 2023 αποτελεί παράδειγμα των τεράστιων δυνατοτήτων για εμπόριο και επενδύσεις μεταξύ της Ινδίας και των ξένων χωρών στον τεχνικό κλωστοϋφαντουργικό τομέα.

Η 10η έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης και του Συνεδρίου για τα Τεχνικά Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, π.χ. TECHNOTEX 2023 διοργανώνεται από κοινού από το Υπουργείο Κλωστοϋφαντουργίας, την Κυβέρνηση της Ινδίας και την Ομοσπονδία Ινδικών Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (FICCI) από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Bomba , Goregaon, Βομβάη – Ινδία. Η εκδήλωση θα χρησιμεύσει ως η κατάλληλη πλατφόρμα για αλληλεπίδραση μεταξύ των ινδικών και ξένων εταιρειών από την αλυσίδα αξίας τεχνικής κλωστοϋφαντουργίας.