Η Continental αναπτύσσει ένα εύκολο στην αναγνώριση μπουφάν για ευάλωτους χρήστες του δρόμου

Η Continental αναπτύσσει ένα εύκολο στην αναγνώριση μπουφάν για ευάλωτους χρήστες του δρόμου

November 26, 2022 0 Von admin

Το εύκολα αναγνωρίσιμο ανιχνεύσιμο μπουφάν είναι έως και δύο φορές πιο ορατό για τους αισθητήρες οχημάτων από τα συμβατικά γιλέκα υψηλής ορατότητας. Η τεχνολογία μικροσφαιριδίων από γυαλί ενισχύει επίσης τη νυχτερινή ορατότητα έως και 300 μέτρα. εξαπλάσια αύξηση σε σχέση με τα τυπικά λευκά εξωτερικά ενδύματα.

Η Continental ένωσε τις δυνάμεις της με τον ειδικό σε ρούχα εξωτερικού χώρου Urban Circus για να αναπτύξει ένα εξαιρετικά ανιχνεύσιμο μπουφάν που προσφέρει στους ποδηλάτες και τους πεζούς μια νέα διάσταση ασφάλειας στο δρόμο. Καθώς οι ώρες της ημέρας συρρικνώνονται, οι ευάλωτοι χρήστες του δρόμου, όπως οι ποδηλάτες και οι πεζοί, γίνονται πιο δύσκολο να εντοπιστούν τόσο από το ανθρώπινο μάτι όσο και από τα οχήματα. Σε σύγκριση με τα συμβατικά μπουφάν υψηλής ορατότητας, το Detectable Jacket είναι πολύ καλύτερα αναγνωρίσιμο στο ανθρώπινο μάτι. Είναι επίσης έως και δύο φορές πιο ορατό από το LiDAR (Ανίχνευση και εμβέλεια φωτός) και τους αισθητήρες κάμερας των Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), που παρακολουθούν συνεχώς το περιβάλλον του οχήματος. Για αυτήν τη λύση, οι συνεργάτες έχουν συνδυάσει τις ικανότητές τους – την εξειδίκευσή της στην Urban Circus σε ρούχα εξωτερικού χώρου που προστατεύουν από το σκοτάδι, τον άνεμο και τη βροχή και την Continental την εμπειρία της με τους αισθητήρες οχημάτων – και έχουν αναπτύξει ένα ασφαλές, κομψό μπουφάν που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

«Το «Vision Zero» μας – μηδέν θάνατοι, μηδέν τραυματισμοί, μηδέν ατυχήματα – δεν περιλαμβάνει μόνο χρήστες αυτοκινήτων, αλλά εστιάζει και ιδιαίτερα σε ευάλωτους χρήστες του δρόμου. Με το Detectable Jacket, μια κοινή καινοτομία από τον πάροχο υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής της Continental, Continental Engineering Services and Urban Circus, τον ειδικό σε εξωτερικούς χώρους, προχωράμε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε την αστική κυκλοφορία ασφαλέστερη για τις VRU», Eric Vincelot, Head, Continental Η Engineering Services (CES) Γαλλία, λέει.

Το πρώτο σακάκι που συνδυάζει ορατότητα από το ανθρώπινο μάτι και ανιχνευσιμότητα από τεχνητή νοημοσύνη

Η ειδική διάταξη των φθοριζόντων και ανακλαστικών ενθεμάτων στο πατενταρισμένο ύφασμα τεχνολογίας Urban-RPrint που χρησιμοποιείται για το Detectable Jacket εντοπίζεται από τις ενσωματωμένες κάμερες και τα συστήματα LiDAR ταχύτερα και πιο αξιόπιστα. Στα μάτια των αισθητήρων ADAS, το Detectable Jacket είναι έως και δύο φορές πιο ορατό από τα συμβατικά γιλέκα υψηλής ορατότητας. Αντίστοιχα, το σύστημα μπορεί να επέμβει πιο γρήγορα και καλύτερα, να φρενάρει ή ακόμα και να σταματήσει τελείως. Το μέγεθος και η θέση των υφασμάτινων ενθέτων επιλέχθηκαν έτσι ώστε οι αισθητήρες να μπορούν να ανιχνεύουν άμεσα τη σιλουέτα ενός ποδηλάτη ή πεζού. Ταυτόχρονα, ελαχιστοποιήθηκε ο κίνδυνος θαμπώματος των αισθητήρων και των καμερών. Επιπλέον, η τεχνολογία μικροσφαιριδίων από γυαλί αυξάνει την ορατότητα στο ανθρώπινο μάτι έως και 300 μέτρα. Αυτό γίνεται εφικτό από το αντανακλαστικό ύφασμα Urban-RPrint, το οποίο είναι επικαλυμμένο με χιλιάδες μικρογυάλινες σφαίρες και μπορεί να αντανακλά το φως από τους προβολείς των οχημάτων σε απόσταση έως και 300 μέτρων. Ως αποτέλεσμα, οι ποδηλάτες και οι πεζοί προστατεύονται καλύτερα από ατυχήματα με οχήματα, ακόμη και στο σκοτάδι και σε κακή ορατότητα.

Οι ειδικοί του Urban Circus έχουν φέρει όλη τους την τεχνογνωσία στα μοντέρνα, λειτουργικά ρούχα εξωτερικού χώρου στην κοινή ανάπτυξη. Το Detectable Jacket δεν είναι μόνο ασφαλές και καινοτόμο, αλλά και άνετο και κομψό. Είναι αδιάβροχο και αδιάβροχο, εξοικονομώντας έτσι και από ρεύματα και έντονη βροχή. Χάρη στη διαπερατότητα των υδρατμών, το μπουφάν εξακολουθεί να αναπνέει και απομακρύνει την υγρασία που προκαλείται από την εφίδρωση προς τα έξω, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει μια ευχάριστη αίσθηση ξηρότητας στο δέρμα ακόμα και κατά τη διάρκεια ιδρωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η Continental αναπτύσσει πρωτοποριακές τεχνολογίες και υπηρεσίες για βιώσιμη και συνδεδεμένη κινητικότητα των ανθρώπων και των αγαθών τους. Ιδρύθηκε το 1871, η εταιρεία τεχνολογίας προσφέρει ασφαλείς, αποτελεσματικές, έξυπνες και προσιτές λύσεις για οχήματα, μηχανήματα, κυκλοφορία και μεταφορά. Το 2021, η Continental πραγματοποίησε πωλήσεις 33,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 190.000 ανθρώπους σε 58 χώρες και αγορές. Στις 8 Οκτωβρίου 2021, η εταιρεία γιόρτασε την 150η επέτειό της.

Η Continental Engineering Services (CES) ιδρύθηκε το 2006 και ως ευέλικτη και ευέλικτη συνεργάτης μηχανικής και παραγωγής αναπτύσσει εξατομικευμένες, τεχνολογικά εξελιγμένες λύσεις για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως αυτοκινητοβιομηχανία, μηχανική σιδηροδρόμων, αεροπορία, ναυτιλία, εξόρυξη και έξυπνες πόλεις . 2.000 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο συνεισφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στις βασικές τεχνολογίες για αυτοματοποιημένη οδήγηση, διαχείριση πληροφοριών και συνδεσιμότητα, ηλεκτροκίνηση και υπηρεσίες στον τομέα της πολυτροπικής κινητικότητας. Αυτό καθιστά δυνατό ένα νέο επίπεδο ατομικής, ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας.

Το Urban Circus αναπτύσσει ρούχα υψηλής ορατότητας που κάνουν τους χρήστες να νιώθουν αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να ζήσουν ελεύθερα την πόλη. Η μάρκα ανακαλύπτει εκ νέου το μη ελκυστικό «κίτρινο γιλέκο» βασιζόμενη στην καινοτομία και την επιθυμία να κινηθεί με την εποχή. Εάν ο νόμος επιβάλλει ρούχα υψηλής ορατότητας σε δύο τροχούς, το Urban Circus το κάνει στυλ».