Η Ταϊλάνδη θα λανσάρει την 10ετή Digital Nomad Visa

Η Ταϊλάνδη θα λανσάρει την 10ετή Digital Nomad Visa

Januar 1, 2023 0 Von admin

Υπέροχα νέα για ψηφιακοί νομάδες και απομακρυσμένους εργαζόμενους που σχεδίαζαν ποτέ να ζήσουν στην Ταϊλάνδη για μακροχρόνια και να εργαστούν εξ αποστάσεως στην τροπική ομορφιά.

Σύμφωνα με Επενδυτικό Συμβούλιο ΤαϊλάνδηςΗ Ταϊλάνδη σχεδιάζει να ξεκινήσει μια 10ετή βίζα με την ονομασία «Βίζα LTR” την 1η Σεπτεμβρίου 2022 για ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης και πλούσιους επενδυτές.

Η θεώρηση προορίζεται αρχικά για την προσέλκυση ειδικευμένων εργαζομένων σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, όπως η ηλεκτρονική, η άμυνα, τα αυτοκίνητα και η βιοτεχνολογία, αλλά η βίζα θα ισχύει επίσης για υπαλλήλους που εργάζονται εξ αποστάσεως σε εταιρεία με έδρα εκτός Ταϊλάνδης.

Ομοίως, το 2018 η Ταϊλάνδη εισήγαγε προηγουμένως τη βίζα μακράς διαμονής που ονομάζεται „Smart Visa Πρόγραμμα” που πρόσφερε σε ψηφιακούς νομάδες και απομακρυσμένους εργαζόμενους 4ετή παραμονή στη χώρα. Η νέα βίζα μακράς διαρκείας που θα εισαγάγει η Ταϊλάνδη τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι βασικά μια εκτεταμένη έκδοση της προηγούμενης βίζα 4 ετών ως προς τη διάρκεια.

Τι κρύβεται πίσω από το σχέδιο – Γιατί η Ταϊλάνδη προσφέρει τη 10ετή ψηφιακή βίζα νομαδών;

Πηγή: https://www.aseanstats.org/

Η 10ετής ψηφιακή νομαδική βίζα (Smart Visa) στοχεύει στην προσέλκυση υψηλών δεξιοτήτων και πλούσιων ψηφιακών νομάδων στην Ταϊλάνδη, κυρίως από προηγμένες οικονομικές κομητείες. Τελικά, είναι η προσπάθειά τους με την ελπίδα να ανακτήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης πριν από την πανδημία στην τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης.

Η οικονομία της Ταϊλάνδης υπέφερε πολύ από τη μείωση των ξένων τουριστών που προκλήθηκε από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς COVID-19 τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με Mckinsey, Οι διεθνείς επιβάτες που πετούσαν προς την Ταϊλάνδη μειώθηκαν κατά 95% το 2021, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Κατά τη διάρκεια του Covid-19, η χώρα αντιμετώπισε μεγάλη ύφεση στον τουριστικό τομέα που αντιπροσωπεύει το 10% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.

Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης καταβάλλει τώρα μια τεράστια προσπάθεια για να ανακάμψει από την ύφεση του Covid-19. Ειδικότερα, η ανάκαμψη του τουριστικού τομέα φαίνεται να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της χώρας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Thai Digital Nomad Visa;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν οι ψηφιακοί νομάδες ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως στην Ταϊλάνδη. Παρακάτω είναι τι προσφέρει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για τους κατόχους Smart Visa σύμφωνα με το Οδηγίες βίζας LTR (Long Term Resident).:

 1. Άδεια παραμονής για 10 χρόνια στην Ταϊλάνδη με δυνατότητα ανανέωσης.
 2. Άδεια εργασίας στην Ταϊλάνδη ψηφιακά.
 3. Υπηρεσία Fast Track που προσφέρεται στα διεθνή αεροδρόμια της Ταϊλάνδης.
 4. Συντελεστής φόρου εισοδήματος έως και 17%.
 5. Εξαίρεση από την απαίτηση για αναλογία ντόπιων/αλλοδαπών απασχόλησης 4 προς 1.
 6. Απλοποιημένη διαδικασία διευκόλυνσης μετανάστευσης και άδειας εργασίας.
 7. Έκθεση 90 ημερών παρατάθηκε σε 1 έτος και εξαιρείται η άδεια επανεισόδου.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις μιας Ταϊλανδικής Ψηφιακής Βίζας Nomad;

Δυστυχώς, η 10ετής ψηφιακή νομαδική βίζα δεν είναι για όλους. Καθώς υποδηλώνει ότι πρόκειται για βίζα για πλούσιους και υψηλής ειδίκευσης ψηφιακούς εργαζόμενους, έχει αυστηρές απαιτήσεις για να πληροί τις προϋποθέσεις για τη βίζα.

Οδηγίες Thai Smart Visa ως εξής:

 • Ο αιτών θεώρηση πρέπει να έχει α ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο από $80.000 τα τελευταία 2 χρόνια.
 • Εάν το προσωπικό εισόδημα είναι κάτω από 80.000 $ αλλά όχι λιγότερο από 40.000 $ ετησίως, ο αιτών για βίζα πρέπει να έχει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ή/και να έχει πνευματική ιδιοκτησία/ή να λάβει Χρηματοδότηση Σειρά Α.
 • Η εταιρεία (με έδρα το εξωτερικό) για την οποία ο αιτών βίζα εργάζεται εξ αποστάσεως πρέπει να δημιουργήσει έσοδα τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων $ τα τελευταία 3 χρόνια.
 • Ο αιτών θεώρηση πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον σχετικό τομέα τα τελευταία 10 χρόνια.

Άλλοι τύποι αιτούντων που είναι επιλέξιμοι για ταϊλανδική βίζα LTR

Εκτός από τους ψηφιακούς νομάδες Work-From-Thailand, το πρόγραμμα LTR δέχεται αιτήσεις βίζας από μερικούς ακόμη τύπους υποψηφίων.

Αυτοί είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη βίζα ως εξής:

 • Πλούσιοι πολίτες του κόσμου που κατέχουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε προσωπικό περιουσιακό στοιχείο.
 • Συνταξιούχοι ηλικίας 50 ετών και άνω που λαμβάνουν σταθερή ετήσια σύνταξη άνω των 80.000 $ τα τελευταία 2 χρόνια.
 • Επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης που εργάζονται σε καθορισμένους κλάδους (από το πρόγραμμα LTR) ή σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης/ερευνών στην Ταϊλάνδη.
 • Σύζυγος και παιδιά κάτω των 20 ετών κατόχου βίζας LTR.

Πόσο κοστίζει η λήψη βίζας Digital Nomads στην Ταϊλάνδη;

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επιβάλλει ένα τέλος για τη διαδικασία έκδοσης βίζας LTR που επιτρέπει στους αιτούντες να ζουν και να εργάζονται εξ αποστάσεως από την Ταϊλάνδη. Για την πληρωμή, ο αιτών υποτίθεται ότι πληρώνει για την έκδοση βίζας LTR και την ψηφιακή άδεια εργασίας αντίστοιχα ως εξής:

 • Τέλος έκδοσης βίζας LTR: 50.000 μπατ (περίπου 1.413 $ USD)
 • Τέλος ψηφιακής άδειας εργασίας: 3.000 μπατ (περίπου 84 $ USD)

Πώς να υποβάλετε αίτηση για βίζα Ταϊλάνδης Digital Nomad;

Πηγή: https://thaievisa.go.th/

Η διαδικασία αίτησης θεώρησης είναι ανοιχτή για ειδικευμένα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Για να ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της εξέτασης της αίτησης θεώρησης, ενδέχεται να χρειαστούν έως και 20 εργάσιμες ημέρες.

Για να υποβάλετε αίτηση για 10ετή ψηφιακή νομαδική βίζα στην Ταϊλάνδη (βίζα LTR), θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδικασία ως εξής:

 1. Υποβάλετε έντυπο αίτησης και δικαιολογητικά για βίζα LTR στη διεύθυνση https://thaievisa.go.th/. Ο σύνδεσμος της αίτησης μπορεί να είναι διαθέσιμος μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2022.
 2. Το αποτέλεσμα της εξέτασης της αίτησης θα σταλεί μέσω email σε 20 εργάσιμες ημέρες
 3. Εάν έχετε περάσει τον έλεγχο, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για έκδοση βίζας LTR στη Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης (η φυσική τοποθεσία στην Ταϊλάνδη) εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της έγκρισης της θεώρησης. Το τέλος επεξεργασίας (50.000 Baht) προκύπτει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αίτησης.
 4. Μεταβείτε στο „One Stop Service Center for Visa and Work Permit“ (μια κρατική υπηρεσία της Ταϊλάνδης) και λάβετε Digital Work Permit. Προκύπτει τέλος έκδοσης. (3.000 μπατ ετησίως)

Λογότυπο Smart Workers Home

Συντακτική ομάδα SWH

Το SmartWorkersHome.com γεννήθηκε στον κόσμο με το σύνθημα:

Εργαστείτε οπουδήποτε στον κόσμο, εξ αποστάσεως„.

Στον πυρήνα του σλόγκαν μας, εργαζόμαστε ακούραστα και ολόψυχα για να κάνουμε το Smart Workers Home ένα απροβλημάτιστο μέρος για όσους αναζητούν εργασία από απόσταση σε όλο τον κόσμο να βρουν τη σωστή δουλειά που θέλουν να βρουν.