Η Ινδία χρειάζεται μια δική της ναυτιλιακή γραμμή για να βοηθήσει το έθνος να εξοικονομήσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο: Ajay Sahai

Η Ινδία χρειάζεται μια δική της ναυτιλιακή γραμμή για να βοηθήσει το έθνος να εξοικονομήσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο: Ajay Sahai

Januar 22, 2023 0 Von admin

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ : Ajay Sahai, Διευθύνων Σύμβουλος και ΓΔ της Ομοσπονδίας Ινδικών Οργανισμών Εξαγωγών (FIEO) είπε οτι Η Ινδία απαιτεί μια δική της ναυτιλιακή εταιρεία, εάν θέλει να είναι σοβαρός εξαγωγέας και κατασκευαστής στην παγκόσμια σκηνή, και ο προϋπολογισμός προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία για να πάρει την μπάλα να κυλήσει.

Πολλά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν στα logistics, και κάτι τέτοιο αναμένεται να ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη — όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι στην ίδια σελίδα σχετικά με αυτό.

Ωστόσο, ο Sahai επεξεργάζεται μια ναυτιλιακή γραμμή με παγκόσμια φήμη που μπορεί να βοηθήσει το έθνος. Πέρυσι, υπήρξε διαγραφή περίπου 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη μεταφοράς εμπορευμάτων.

Καθώς οι εξαγωγές αυξάνονται, ο αριθμός θα ξεπεράσει σύντομα τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Και μια ινδική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία συγκεντρώνει το 25% μιας τέτοιας επιχείρησης, θα εξοικονομούσε 25 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, εξηγεί ο Sahai.

Σχεδόν το 90% του παγκόσμιου εμπορίου εξαρτάται από τη ναυτιλία. Αυτό επιτρέπει στις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν τεράστια επικράτηση στο παγκόσμιο εμπόριο. Όταν αυξάνουν τις τιμές, οι έμποροι και οι κατασκευαστές έχουν μηδενικές ή μόνο κάποιες επιλογές, αλλά πρέπει να πληρώσουν.

Αυτό καθιστά τα αγαθά πιο ακριβά. Για τις εταιρείες στην Ινδία που θέλουν να γίνουν κατασκευαστικός κόμβος και μεγάλος εξαγωγέας, η αποτυχία να τιμολογήσουν ανταγωνιστικά τα αγαθά στο παγκόσμιο σενάριο μπορεί να αποβεί ανασταλτικός παράγοντας. Σε αντάλλαγμα, αυτό μπορεί επίσης να αμβλύνει πρωτοβουλίες όπως «Make in India, Make for the World».

Ο Sahai υποστηρίζει ότι με την Ινδία να έχει τη ναυτιλιακή της γραμμή, οι κατασκευαστές της χώρας δεν θα χρειαζόταν ποτέ να εξαρτώνται από άλλους αερομεταφορείς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη των ινδικών προϊόντων, καθιστώντας τα πιο ανταγωνιστικά.

Εκτός αυτού, η ναυτιλιακή γραμμή μπορεί επίσης να μεταφέρει για άλλα έθνη και να κερδίσει περισσότερα χρήματα για την Ινδία.

Η Sahai είναι αισιόδοξη σχετικά με το συνολικό σενάριο του εμπορίου και δηλώνει ότι ο τομέας των υπηρεσιών, ειδικά, έχει πιο ισχυρή απόδοση. Έχουν σημαντικό πλεόνασμα σε αυτό το τμήμα.