Η Ινδία προσβλέπει σε επενδύσεις 35 KCr έως το 2047 για τη δημιουργία ενός δικτύου πλωτών οδών

Η Ινδία προσβλέπει σε επενδύσεις 35 KCr έως το 2047 για τη δημιουργία ενός δικτύου πλωτών οδών

Januar 13, 2023 0 Von admin

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ : Sanjay Bandopadhyaya, Πρόεδρος της Αρχής Εσωτερικών Υδάτων της Ινδίας (IWAI)είπε ότι η Ινδία εξετάζει μια επένδυση 35.000 ₹ crore έως το 2047 για τη δημιουργία ενός δικτύου πλωτών οδών στη χώρα.

Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τα επόμενα 25 χρόνια θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη πλωτών οδών και προβλήτων για τη βελτίωση της πλεύσιμης ικανότητας των ποταμών της Ινδίας. Ο Bandopadhyay είπε τη μεγαλύτερη κρουαζιέρα στον κόσμο στον ποταμό, η οποία θα εγκαινιαστεί από Πρωθυπουργός Σρι Ναρέντρα Μόντι την Παρασκευή, καλύπτει δύο εθνικές πλωτές οδούς (ΒΔ) και διέρχεται από το Μπαγκλαντές.

«Αυτή η κρουαζιέρα θα καλύψει μια απόσταση μεγαλύτερη από 3.200 km σε NW1 (Ganga-Bhagirathi-Hooghly), Protocol Indo-Bangladesh (IBP) Route 1 και NW2 (Brahmaputra). Αυτό ενισχύει την αποφασιστικότητα ότι αυτή η διαδρομή είναι έτοιμη για μετακίνηση φορτίου και επιβατών», δήλωσε ο Bandopadhyay.

Είναι η πρώτη ποτάμια κρουαζιέρα που συνδέει το Ούταρ Πραντές, το Μπιχάρ, το Τζαρκάντ, τη Δυτική Βεγγάλη και το Ασάμ. Ξεκινά από το Βαρανάσι (UP) και καταλήγει στο Dibrugarh (Assam). Το παρθενικό ταξίδι θα μεταφέρει 32 τουρίστες από την Ελβετία. Η αναμενόμενη ημερομηνία άφιξης του MV Ganga Vilas στο Dibrugarh είναι η 1η Μαρτίου 2023.

«Το σχέδιο είναι να έχουμε 150 σκάφη που θα πραγματοποιούν τέτοιες περιηγήσεις στο ποτάμι σε 80 κυκλώματα. Θα συνεπάγεται μια εκτιμώμενη επένδυση 35.000 ₹ crore έως το 2047», πρόσθεσε. Αυτή η κεφαλαιουχική δαπάνη θα προορίζεται κυρίως για την ανάπτυξη πλωτών οδών και προβλήτων για να καταστήσουν τους ποταμούς πιο πλωτούς για μεγαλύτερα πλοία.

Μια πίστα είναι μια διαδρομή που καλύπτει σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς που είναι διακριτοί και χωριστά. Η IWAI έχει ήδη εντοπίσει τα κυκλώματα Mongla, Barisal και Narayanganj για κρουαζιέρες ποταμών στη διαδρομή IBP.

Ο Bandopadhyay είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα ενθαρρυνθεί να κάνει αυτή την επένδυση καθώς υπάρχει σημαντική ορατότητα για την ανάκτηση των δαπανών.

Σχολιάζοντας τη μελλοντική πορεία, είπε ότι περισσότερες τέτοιες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν με την ενίσχυση της κρουαζιέρας στο ποτάμι στα νότια τέλματα της Ινδίας στα χαρτιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, τέσσερα ποτάμια κρουαζιερόπλοια λειτουργούν στη ΒΔ2. Οι κρουαζιέρες στο ποτάμι λειτουργούν επίσης σε περιορισμένη χωρητικότητα στην Κεράλα, την Άντρα Πραντές, την Τελανγκάνα, την Καρνατάκα, το Ταμίλ Ναντού, τη Μαχαράστρα, το Γκουτζαράτ, τη Δυτική Βεγγάλη και την Οντίσα.

«Καθώς οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αντλούνται για τη δημιουργία χωρητικότητας στις εσωτερικές πλωτές οδούς, η κρουαζιέρα στον ποτάμι πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω με συστηματική σύνδεση προς τα εμπρός και προς τα πίσω για την οικονομία, ειδικά στις όχθες των ποταμών», ανέφερε μια δήλωση του υπουργείου Ναυτιλίας.