Η Ινδία και οι ΗΠΑ επιδιώκουν διμερή διευθέτηση των διαφορών του ΠΟΕ: Piyush Goyal

Η Ινδία και οι ΗΠΑ επιδιώκουν διμερή διευθέτηση των διαφορών του ΠΟΕ: Piyush Goyal

Januar 15, 2023 0 Von admin

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Η Ινδία και οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν διμερείς λύσεις στις πολλές μακροχρόνιες Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, είπε Υπουργός Εμπορίου της Ένωσης Σρι Πιγιούς Γκόγιαλ την Τετάρτη.

Οι παρατηρήσεις αυτές έγιναν μετά την ολοκλήρωση της 13ο Φόρουμ Εμπορικής Πολιτικής Ινδίας-ΗΠΑ (TPF) με τον Αμερικανό ομόλογό του Εμπορική αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, Πρέσβης Katherine Tai στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο Γκόγιαλ είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, «Υπήρξε μια πολύ έντονη συζήτηση μεταξύ των αξιωματούχων και σήμερα σε υπουργικό επίπεδο για την εξεύρεση λύσεων στις διάφορες διαφωνίες του ΠΟΕ που συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας. Αυτά τα εκκρεμή ζητήματα είναι τομείς όπου και οι δύο χώρες είχαν κάποιες νίκες και κάποιες ήττες».

«Έχουμε δώσει οδηγίες στους αξιωματούχους μας να δεσμευτούν πολύ επιθετικά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια διμερή διευθέτηση των ζητημάτων του ΠΟΕ που να αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών και ελπίζουμε σε κάποια ικανοποιητικά αποτελέσματα», είπε.

Ο Piyush Goyal ήταν σε επίσημη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον DC από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου για να συμμετάσχει στο Φόρουμ Εμπορικής Πολιτικής Ινδίας-ΗΠΑ (TPF). Η επίσκεψή του περιελάμβανε συνομιλίες σε επίπεδο αντιπροσωπείας και κατ‘ ιδίαν συνάντηση με την Πρέσβη της USTR Κάθριν Τάι.

Από τότε που και οι δύο χώρες ξεκίνησαν εκ νέου το Φόρουμ Εμπορικής Πολιτικής σε νέα μορφή με ανανεωμένο σφρίγος τον Νοέμβριο του 2021, η Ινδία-ΗΠΑ έχουν δει αυτή τη συζήτηση να γίνεται μια πολύ ισχυρή και προσανατολισμένη στα αποτελέσματα συζήτηση για πολλά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, πρόσθεσε ο Goyal.