Η άνοδος του TikTok είναι το τέλος του Facebook: έτσι χρησιμοποιούν οι νέοι τα κοινωνικά δίκτυα το 2022

Η άνοδος του TikTok είναι το τέλος του Facebook: έτσι χρησιμοποιούν οι νέοι τα κοινωνικά δίκτυα το 2022

Januar 25, 2023 0 Von admin

Το 2014, το 71% των νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσε το Facebook, σήμερα μόνο το 32% χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του. Ο λόγος? Η άνοδος του TikTok και άλλων πλατφορμών έχει προκαλέσει το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg να χάσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των νέων γενιών. Εδώ σας φέρνουμε τα πιο ενδιαφέροντα δεδομένα από αυτή τη νέα έρευνα Pew Research Center για το πώς οι νέοι χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα στα μέσα του 2022.

Διαχειριστείτε τις καμπάνιες μάρκετινγκ επιρροής με το BrandMe: επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για συμβουλές!

Ποιος πήρε συνέντευξη στη μελέτη;

Συνολικά 1.316 νεαροί Αμερικανοί ερωτήθηκαν για αυτήν την έκθεση. Όλοι τους ήταν γυναίκες και άνδρες ηλικίας 13 έως 17 ετών, δηλαδή γεννήθηκαν μεταξύ 2005 και 2009 και ανήκαν στη Γενιά Ζ.

Μερικές από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις στη μελέτη αποκαλύπτουν δεδομένα όπως τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούνται περισσότερο από αυτούς, καθώς και τον αριθμό των φορών που χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες ανά εβδομάδα.

Επιπλέον, η έκθεση παρέχει επίσης θεμελιώδη δεδομένα ανά φύλο που δείχνουν τις προτιμήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά την κατανάλωση περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Τα ίδια που είναι σημαντικά κατά την έναρξη μιας καμπάνιας μάρκετινγκ επιρροής στα κοινωνικά δίκτυα.

Εδώ παρακάτω τα πιο σχετικά!

Τα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα μεταξύ των νέων: YouTube και TikTok

Ετσι είναι. Το 95% των νέων ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποιούν το YouTube. Η πλατφόρμα τοποθετείται ως η αγαπημένη για νέους μεταξύ 13 και 17 ετών για να καταναλώνουν κάθε είδους περιεχόμενο. Δηλαδή μουσικά βίντεο, βιντεοπαιχνίδια, tutorials και πολλά άλλα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε την άνοδο του TikTok. Το 67% των νέων που ερωτήθηκαν ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποιούν το κινεζικό κοινωνικό δίκτυο, το οποίο το κατατάσσει πάνω από τα κοινωνικά δίκτυα του Mark Zuckerberg όπως το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Μετά το YouTube και το TikTok έχουμε το Instagram (με 62%) και το Snapchat (με 59%). Αυτό το τελευταίο κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιείται περισσότερο στους νεαρούς Αμερικανούς ως εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Σε αντίθεση με τη σημασία του WhatsApp στη Λατινική Αμερική.

how-young-people-use-social-networks-in-2022-brandme-influencer-marketingΠροτιμώμενα κοινωνικά δίκτυα ανά φύλο

Παρά το γεγονός ότι το YouTube και το TikTok είναι τα αγαπημένα μεταξύ των εκατονταετηρίδων γενικά, αυτή η ερώτηση αλλάζει ανάλογα με το φύλο των ερωτηθέντων. Για παράδειγμα, νεαροί άνδρες το 2022 χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα όπως το YouTube, το Twitch και το Reddit (με αυτή τη σειρά προτίμησης).

Ωστόσο, στην περίπτωση των νεαρών γυναικών μεταξύ 13 και 17 ετών, τα κοινωνικά δίκτυα που προτιμούν είναι το TikTok, το Instagram και το Snapchat. Δηλαδή, τρεις τελείως διαφορετικές πλατφόρμες στις οποίες μπαίνουν οι περισσότεροι από τους νεαρούς άνδρες που πήραν συνέντευξη στη μελέτη.

Ομοίως, το 43% των ερωτηθέντων που ανήκουν στο ανδρικό φύλο δήλωσαν ότι «χρησιμοποιούν συνεχώς» τα κοινωνικά τους δίκτυα. Σε σύγκριση με το 48% του γυναικείου φύλου. Με άλλα λόγια, υψηλότερο ποσοστό γυναικών χρησιμοποιούν περισσότερες ψηφιακές πλατφόρμες στα μέσα του 2022.

social-networks-by-gender-2022-brandme-influencer-marketing

Κοινωνικά δίκτυα που έχασαν το 2022: Facebook και Twitter

Αυτή η έρευνα μπόρεσε επίσης να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Facebook και το Twitter είναι τα κοινωνικά δίκτυα που παρακμάζουν μεταξύ των εκατονταετών. Ο λόγος? Σε άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο 2014το 71% των νέων που ερωτήθηκαν ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποιούν το Facebook, σε σύγκριση με το 2022 κατά το οποίο μόνο το 35% ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιεί αυτήν την πλατφόρμα.

Και τι γίνεται με το Twitter; Το 33% των νέων μεταξύ 13 και 17 ετών το 2014 χρησιμοποίησαν αυτό το κοινωνικό δίκτυο. Ωστόσο, το 2022 μόνο το 22% των εκατονταετών εισέρχεται σε αυτήν την πλατφόρμα για να καταναλώσει περιεχόμενο, να ενημερωθεί για ειδήσεις και να δημοσιεύσει tweets.

Αλλά δεν είναι όλα χαμένα! Παρά το γεγονός ότι και τα δύο κοινωνικά δίκτυα έχουν χάσει το ενδιαφέρον των εκατονταετηρίδων, συνεχίζουν να είναι πλατφόρμες που προτιμούν οι ενήλικες.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: Πώς να βελτιώσετε τη φήμη σας στο YouTube για να αυξήσετε τα κέρδη σας;