Ημερίδα με θέμα «Σύνδεση του λιμένα Chabahar με το INSTC»

Ημερίδα με θέμα «Σύνδεση του λιμένα Chabahar με το INSTC»

Januar 20, 2023 0 Von admin

MUMBAI: Υπουργείο Λιμένων, Ναυτιλίας και Πλωτών Μεταφορών, GoI, σε συνεργασία με India Ports Global Ltd, πραγματοποίησε ένα εργαστήριο με θέμα «Σύνδεση του λιμένα Chabahar με το INSTCστη Βομβάη. ο Διεθνής Διάδρομος Μεταφορών Βορρά-Νότου (INSTC) είναι μια πολυτροπική διαδρομή μεταφοράς που συνδέει τον Ινδικό Ωκεανό και τον Περσικό Κόλπο με την Κασπία Θάλασσα μέσω Ιράν και στη συνέχεια με τη Βόρεια Ευρώπη μέσω της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για το INSTC από τον MD-IPGLκαι FFFAI παρουσίασε την έκθεση μελέτης του INSTC. Khosrow Saraei, ΓΔ Διαμετακόμισης, Επιμελητείας και Συμφωνιών της PMO, Ιράν, απευθύνθηκε στο εργαστήριο, ακολουθούμενη από τη διεύθυνση του Shri Sanjeev Ranjan, η Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Το INSTC προβλέπει τη θαλάσσια διακίνηση εμπορευμάτων από τη Βομβάη (Ινδία) στο λιμάνι Shahid Beheshti – Chabahar (Ιράν), από το Chabahar στο Bandar-e-Anzali (ιρανικό λιμάνι στην Κασπία Θάλασσα) και στη συνέχεια από το Bandar-e – Anzali στο Astrakhan (ένα λιμάνι της Κασπίας στη Ρωσική Ομοσπονδία) με πλοίο κατά μήκος της Κασπίας Θάλασσας, και στη συνέχεια από το Astrakhan σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και περαιτέρω στην Ευρώπη μέσω των ρωσικών σιδηροδρόμων, επισημάνθηκαν από τους ομιλητές κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Η στρατηγική θέση του Chabahar έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ανάπτυξή του ως κόμβου μεταφόρτωσης. Το βαθύ βύθισμα του λιμανιού των 16 m είναι κατάλληλο για το χειρισμό μεγάλων πλοίων μεταφοράς. Το λιμάνι βρίσκεται κοντά σε μερικές από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές διαδρομές στον κόσμο. Η περιοχή βρίσκεται κάτω από τον εμπορικό δρόμο Ασίας-Ευρώπης, Ασίας-Ασίας, ο οποίος μεταφέρει μεγάλους όγκους φορτίου.

Το INSTC (Διεθνής Διάδρομος Μεταφορών Βορρά-Νότου) είναι το όραμα και η πρωτοβουλία της Ινδίας να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για τις αποστολές EXIM να φτάσουν στη Ρωσία, την Ευρώπη και να εισέλθουν στις αγορές της Κεντρικής Ασίας. Η επιτυχής ενεργοποίηση του διαδρόμου θα βοηθήσει στη σύνδεση της Ινδίας με τη Ρωσία και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας. Το λιμάνι Chabahar, που βρίσκεται στο Ιράν, είναι το εμπορικό κέντρο διαμετακόμισης για την περιοχή, ιδιαίτερα την Κεντρική Ασία.

Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με ευχαριστήρια ψήφο, που παρουσίασε ο Διευθυντής Επιχειρήσεων, IPGL