Επτά πρωτοβουλίες τακτικής πληροφορικής για να ξεκινήσετε τους εταιρικούς σας στόχους κατά τη διάρκεια του Covid-19

Επτά πρωτοβουλίες τακτικής πληροφορικής για να ξεκινήσετε τους εταιρικούς σας στόχους κατά τη διάρκεια του Covid-19

Dezember 2, 2022 0 Von admin

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βλέπουμε ξεκάθαρα μια αλλαγή στις προτεραιότητες από τους CIO για την αντιμετώπιση του νέου κανονικού, με μεγαλύτερη εστίαση στον έλεγχο του κόστους, στη βελτίωση των λειτουργιών πληροφορικής και στον επανασχεδιασμό των επιχειρηματικών διαδικασιών. Πώς θα σας επηρεάσει αυτό; Ας εξερευνήσουμε 7 βήματα που μπορεί να κάνει το IT για να ικανοποιήσει αυτές τις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες και να ενεργοποιήσει την εταιρική επιχειρηματική τους στρατηγική.

Μεταφορά εφαρμογών στο cloud

Αν δεν είναι χαλασμένο, μην το φτιάξετε. Αυτή είναι η κανονική απόκριση που ακούμε όταν υπάρχει αντίσταση γύρω από τη μετακίνηση προς το σύννεφο. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι έχει σπάσει. Το κόστος, ο χρόνος και η ενέργεια που δαπανάται από το προσωπικό σας για τη συντήρηση των διακομιστών, του λειτουργικού συστήματος, της ενημέρωσης κώδικα και των βάσεων δεδομένων μπορεί να φαίνονται σαν ένα μηδενικό κόστος, αλλά στην πραγματικότητα, εξαντλούν τόσο το πνευματικό όσο και το οικονομικό σας κεφάλαιο. Ένα εστιασμένο σχέδιο για τη μετεγκατάσταση εφαρμογών στο cloud σάς βγάζει από την επιχείρηση συντήρησης και σας παρέχει την ευκαιρία να αναπτύξετε ανθρώπινο δυναμικό σε κρίσιμες και στρατηγικές εργασίες.

Κλείστε τα κέντρα δεδομένων

Μια πρόσφατη αναφορά 451 από τους William Fellows και Melanie Posey τόνισε ότι, «Η C-suite δείχνει το cloud ως όπλο που θα φέρει στον αγώνα ενάντια σε μεταβλητές όπως η αβεβαιότητα και οι ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς». Συνεχίζουν περαιτέρω δηλώνοντας, «Αναμένουμε ότι ο COVID-19 θα επιταχύνει πιθανότατα την εκκένωση των κέντρων δεδομένων και τη λήψη μεγάλης κλίμακας capex (εξοπλισμός, ακίνητα) καθώς οι μακροπρόθεσμες διακοπές των επιχειρήσεων και οι αλλαγές στις εργασιακές πρακτικές γίνονται μόνιμες «νέο φυσιολογικό» συνθήκες.“ Το κλείσιμο των κέντρων δεδομένων δεν χρειάζεται να είναι μια επίπονη διαδικασία με σημαντικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό σας. Στρατηγικά, μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης και με λίγη επένδυση στην ανάπτυξη των εργαζομένων, το προηγούμενο εργατικό δυναμικό σας δεν θα χρειαστεί να χτυπήσει.

Μειώστε τις δαπάνες στο cloud

Η βελτιστοποιημένη δαπάνη στο cloud δεν είναι μόνο εφικτή αλλά θα μπορούσε να μειώσει τη συνολική δαπάνη σας στο cloud κατά πάνω από 20%. Η αρχική εξοικονόμηση επιτυγχάνεται με την ανακάλυψη αχρησιμοποίητων, μη συνδεδεμένων ή αδρανών πόρων. Από εκεί, εξερευνήστε τη ρύθμιση δικαιώματος του υπολογιστικού σας πόρου. Συνήθως, οι διαχειριστές cloud πάνω από την παροχή υπολογίζουν περιπτώσεις και δεν επιστρέφουν ποτέ στο σωστό μέγεθος.

Οι δεσμευμένες παρουσίες και οι σποτ είναι μια άλλη πηγή βελτιστοποίησης δαπανών στο cloud. Απαιτούν υψηλότερο βαθμό γνώσεων και δεξιοτήτων διαχείρισης, αλλά μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος των υπολογιστικών παρουσιών σας.

Μειώστε τον κίνδυνο

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να εκτρέψετε χρήματα από τα στρατηγικά σας προγράμματα είναι να θέσετε σε κίνδυνο τις εφαρμογές σας, τα δεδομένα πελατών σας να προσφέρονται στον σκοτεινό ιστό ή ολόκληρη την παραγωγή σας να κρυπτογραφηθεί από ransomware. Το θετικό είναι ότι θα μάθετε περισσότερα από όσα πρέπει ποτέ να ξέρετε για το bitcoin.

Μειώστε το προφίλ κινδύνου προσδιορίζοντας τις κρίσιμες εφαρμογές σας, πραγματοποιώντας έλεγχο ασφαλείας και διασφαλίζοντας ότι αυτές οι εφαρμογές είναι ανακτήσιμες σε περίπτωση καταστροφής. Δεν αρκεί να πιστεύετε ότι το έχετε καλύψει, πρέπει πραγματικά να δοκιμάσετε και να αποδείξετε ότι είστε προστατευμένοι. Δημιουργήστε τη δική σας ομάδα εργασίας μηχανικής Chaos για να δοκιμάζετε συνεχώς την ασφάλεια και τη δυνατότητα ανάκτησης των κρίσιμων εφαρμογών και δεδομένων σας.

Ενεργοποιήστε το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό σας

Το 2017, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της IBM ανάγκασε τους υπαλλήλους να μετεγκατασταθούν σε μία από τις έξι «στρατηγικές» τοποθεσίες γραφείων μάρκετινγκ ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία. Αναρωτιέται κανείς εάν ο ΚΟΑ πιστεύει ότι η εργασία δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικά μέσω ενός απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος άλλαζε ήδη εκείνη την εποχή. Η επόμενη γενιά εργαζομένων, η γενιά του ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν συμφωνεί με την παραδοσιακή επιτόπια προσέγγιση. Για αυτήν την ομάδα και για πολλούς άλλους υπαλλήλους, η δημιουργικότητα, η παραγωγικότητα και η συνεργασία εμφανίζονται εξ αποστάσεως. Η παροχή των κατάλληλων εργαλείων επιτρέπει όχι μόνο στο απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό σας να ευδοκιμήσει, αλλά και στην εταιρεία σας να πετύχει.

Πρόσληψη / διατήρηση εργαζομένων

Συνεχίζοντας τη διαδρομή των εργαζομένων στο ηλεκτρονικό εμπόριο, οι καλύτεροι και ευφυέστεροι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη διαχείριση διακομιστή, τη διαχείριση βάσεων δεδομένων ή τις λειτουργίες του κέντρου δεδομένων. Η νέα γενιά πληροφορικής αναζητά ευκαιρίες για την ανάπτυξη κώδικα για εφαρμογές με εμπορευματοκιβώτια, υπολογιστές χωρίς διακομιστές, ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης, IoT και cloud – το είδος των δεξιοτήτων που αυξάνουν την ταχύτητα ανάπτυξης, φέρνουν προϊόντα στην αγορά πιο γρήγορα και καινοτομούν τεχνικά την εταιρεία.

Αυξήστε την ταχύτητα ανάπτυξης εφαρμογών

Από επενδυτική σκοπιά, η επιτυχία μετριέται με την απόδοση επένδυσης (ROI). Στην ανάπτυξη, η επιτυχία μετριέται σε Time to Value (TtV). Για να επιτύχετε το TtV στην ανάπτυξη εφαρμογών, σκεφτείτε να εφαρμόσετε μια μεθοδολογία DevOps (ή DevSecOps). Εφαρμοζόμενη σωστά, μια μεθοδολογία DevOps έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνει τις εφαρμογές στην παραγωγή γρηγορότερα με λιγότερες αποτυχίες.

Τελικά, η πληροφορική είναι επιτυχημένη μόνο όταν επικεντρώνεται στο να είναι ο καταλύτης για την επιχειρηματική επιτυχία. Είτε επικεντρώνεται στον έλεγχο του κόστους, στη βελτίωση των λειτουργιών πληροφορικής ή στον επανασχεδιασμό των επιχειρηματικών διαδικασιών, το IT είναι ο κινητήριος μοχλός της επιχείρησης.

Φωτογραφία από Λαιμός Braden επί Ξεβιδώστε

Ενδιαφέρεστε να ακούσετε τους ηγέτες του κλάδου να συζητούν θέματα όπως αυτό και να μοιράζονται τις περιπτώσεις χρήσης τους; Παρακολουθήστε τη συστεγαζόμενη IoT Tech Expo, Έκθεση Blockchain, AI & Big Data Expo, Cyber ​​Security & Cloud Expo και 5G Expo World Series με επερχόμενες εκδηλώσεις στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και εξερευνήστε το μέλλον της επιχειρηματικής τεχνολογίας.