Είναι το ανθρώπινο δυναμικό μια καλή καριέρα;

Είναι το ανθρώπινο δυναμικό μια καλή καριέρα;

Januar 2, 2023 0 Von admin

Είναι το ανθρώπινο δυναμικό μια καλή καριέρα; Εάν σκέφτεστε μια καριέρα στο ανθρώπινο δυναμικό, αυτή η ερώτηση μάλλον έχει περάσει από το μυαλό σας. Όταν αποφασίζετε για μια καριέρα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Είναι απαραίτητο να αναρωτηθείτε εάν έχετε τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που απαιτούνται για μια επιτυχημένη καριέρα στο HR.

Επιπλέον, είναι επίσης κρίσιμο να σταθμιστούν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιδίωξης μιας καριέρας HR. Η εργασία ως επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική, αλλά απαιτεί σταθερό επαγγελματικό σύνολο δεξιοτήτων και χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Αυτό που χρειάζεται για να είσαι επιτυχημένος επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού περιλαμβάνει πολλές πτυχές, όπως η οργάνωση δεδομένων, η συντήρηση σχέσεων και η χάραξη στρατηγικής τακτικών απασχόλησης που εργάζονται για τους υπαλλήλους και τον οργανισμό.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε εάν το Ανθρώπινο Δυναμικό είναι μια καλή καριέρα. Επίσης, πρόκειται να καλύψουμε από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καριέρας μέχρι το αν μια καριέρα ανθρώπινου δυναμικού είναι κατάλληλη για εσάς.

Τι είναι το Ανθρώπινο Δυναμικό;

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το τμήμα της εταιρείας που είναι υπεύθυνο για την πρόσληψη, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη εργαζομένων. Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού διαχειρίζεται επίσης τις παροχές των εργαζομένων και κατάσταση μισθοδοσίας. Στόχος της είναι να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον που προσελκύει και διατηρεί ταλαντούχους εργαζόμενους.

Εάν σκέφτεστε να γίνετε προσωπικό ανθρώπινου δυναμικού, υπάρχουν πολλά μονοπάτια σταδιοδρομίας για να περιορίσετε:

 • Ειδικός Προσλήψεων – Είναι μια θέση HR που επικεντρώνεται στην αναζήτηση και εύρεση του κατάλληλου υποψηφίου για τις κενές θέσεις στην εταιρεία.
 • Ειδικός Εκπαίδευσης – Ένας ειδικός εκπαίδευσης σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού έχει καταλόγους για τον εντοπισμό των κενών δεξιοτήτων και την ενθάρρυνση των εργαζομένων να υποβληθούν σε εκπαίδευση και ανάπτυξη.
 • Ειδικός Μισθοδοσίας – Ένας ειδικός μισθοδοσίας ασχολείται με τη διαχείριση και την εκταμίευση μισθοδοσίας.
 • Γενικός HR – Μπορείτε επίσης να είστε γενικός HR που μπορεί να αναλάβει όλες αυτές τις δραστηριότητες συνδυαστικά.

Το να είσαι γενικός HR μπορεί να είναι πιο ικανοποιητικό καθώς αποκτάς εμπειρία σε διάφορες πτυχές του επαγγέλματος του HR. Το να είστε ειδικός, από την άλλη πλευρά, σας βοηθά να γίνετε ειδικός στον τομέα που έχετε επιλέξει.

Επιπλέον, το τμήμα HR αναλαμβάνει έρευνα βάσει δεδομένων. Αυτό το τμήμα συγκεντρώνει πολύτιμες γνώσεις για να διασφαλίσει ότι τα διευθυντικά στελέχη και η ανώτερη διοίκηση μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τους υπαλλήλους τους.

Πόσο αμείβονται οι Ειδικοί Ανθρώπινου Δυναμικού;

Πόσο αμείβονται οι Ειδικοί Ανθρώπινου Δυναμικού στις ΗΠΑ;
Πηγή: Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ, Οι ειδικοί ανθρώπινου δυναμικού κερδίζουν έναν μέσο ετήσιο μισθό των 62.290 $. Οι κορυφαίοι στον τομέα έχουν μεσαίο μισθό 108.160 $, ενώ οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι έχουν μέσο μισθό 37.680 $.

Ομοίως, Πράγματι υποδηλώνει ότι ο μέσος βασικός μισθός ενός Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού στις ΗΠΑ είναι 70.625 $. Η πιο περιζήτητη δεξιότητα είναι ο «Σχεδιασμός Οργανισμού», ακολουθούμενος από τον Σχεδιασμό Διαδοχής και την Απόκτηση Ταλέντου.

Επιπλέον, οι περισσότεροι Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού είναι ικανοποιημένοι με τους μισθούς τους σύμφωνα με μελέτες, με το 62% να υποστηρίζει ότι οι μισθοί τους επαρκούν για να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους στην περιοχή τους. Ως εκ τούτου, το να είσαι προσωπικό ανθρώπινου δυναμικού ανταμείβει καθώς πληρώνει καλά και είναι μια ικανοποιητική εμπειρία.

ΥΓ Μπορεί να σας ενδιαφέρει αυτό το άρθρο – Οι 20 καλύτερες απομακρυσμένες θέσεις εργασίας που πληρώνουν $80k+

Ποιες είναι οι δεξιότητες που απαιτούνται για μια καριέρα στο HR;

Μια επιτυχημένη καριέρα στο ανθρώπινο δυναμικό απαιτεί συνδυασμό σκληρών και μαλακών δεξιοτήτων. Ορισμένες σκληρές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ένα HR περιλαμβάνουν εμπειρία με HRMS, εργασιακές γνώσεις και εργατική νομοθεσία, εμπειρία με προσλήψεις και διαχείριση ταλέντων, κατάρτιση και ανάπτυξη, εκταμίευση μισθών και σύντομα.

Εκτός αυτού, Το HR είναι επίσης μια θέση όπου πρέπει να αντιμετωπίσεις υποψηφίους και υπαλλήλους. Έτσι, κατέχοντας δεξιότητες ορισμένων ανθρώπων εκτός από σκληρές δεξιότητες είναι επωφελής όπως η άριστη επικοινωνία, η ενσυναίσθηση, η επίλυση προβλημάτων, η υπομονή, η διαπραγμάτευση και πολλές άλλες διαπροσωπικές δεξιότητες που τους βοηθούν να τα πηγαίνουν καλά με τους υπαλλήλους.

Τόσο οι σκληρές όσο και οι μαλακές δεξιότητες είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη καριέρα στο HR. Ωστόσο, βοηθάει εάν είστε εκ φύσεως καλοί στην επικοινωνία και έχετε έντονο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους.

Μπορούν οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να εργαστούν εξ αποστάσεως;

Πηγή: SmartWorkersHome.com

Ναί, Οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως. Στον σημερινό κόσμο, πολλές εταιρείες εξ αποστάσεως διαχειρίζονται την ομάδα ανθρώπινου δυναμικού τους με απομακρυσμένο τρόπο. Είναι επειδή οι περισσότερες λειτουργίες ανθρώπινου δυναμικού, όπως η πρόσληψη, η εκπαίδευση εργαζομένων και η διαχείριση μισθοδοσίας, μπορούν να εκτελεστούν διαδικτυακά.

Ειδικά, η σύγχρονη τεχνολογία βοηθά στη μετάδοση των παραδοσιακών ρυθμίσεων των λειτουργιών του Ανθρώπινου Δυναμικού σε ένα πλήρως απομακρυσμένο περιβάλλον. Καθιστά δυνατή τη διεκπεραίωση συνεντεύξεων, συναντήσεων και ακόμη και εκπαίδευσης εργαζομένων μόνο μέσω διαδικτύου με τη βοήθεια τηλεδιάσκεψης και άλλων εργαλείων απομακρυσμένης διαχείρισης ομάδας.

Έτσι, είναι σίγουρο ότι η καριέρα στο HR είναι μια καλή επιλογή ακόμα και για όσους θέλουν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού;

Οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις σε καθημερινή βάση. Πρέπει να αντιμετωπίσουν τους υπαλλήλους και την απόδοσή τους, να διαχειριστούν τη διαδικασία πρόσληψής τους, να δημιουργήσουν εταιρική κουλτούρα και πολλά άλλα. Και Αυτές είναι οι πιο κοινές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν κατά καιρούς οι εργαζόμενοι σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού:

 • Διαχείριση των αλλαγών στο τοπίο του HR – τους συνεχώς μεταβαλλόμενους νόμους και κανονισμούς στην απασχόληση και την παρακολούθηση των τελευταίων τάσεων και στρατηγικών ανθρώπινου δυναμικού.
 • Ανταγωνισμός με ανταγωνιστές HR – Η ανάγκη να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές ανθρώπινου δυναμικού για καλύτερη προσέλκυση και διατήρηση των σωστών ταλέντων.
 • Περιορισμένοι πόροι για τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού – Συχνά εμφανίζεται ως πρόβλημα μικρών επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν πόρους για να συμβαδίσουν με τη σωστή διαχείριση των προσλήψεων, της κατάρτισης και της διατήρησης ταλέντων.
 • Εύρεση των κατάλληλων υποψηφίων – Η πρόκληση να πιάσετε το ταλέντο που έχει όλες τις κατάλληλες δεξιότητες από μια μάζα εν λόγω υποψηφίων.
 • Επικοινωνία εμπόδιο – Ένας σπουδαίος παράγοντας που καθιστά δύσκολη τη διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού όταν η εταιρεία δεν διαθέτει αποτελεσματικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας HR και των εργαζομένων.
 • Πολλά χαρτιά – Ένα ευρύ φάσμα εγγράφων όπου ένας επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να παρακολουθεί τη μισθοδοσία, τις παροχές, τις επιδόσεις και όλα τα νομικά έγγραφα.

Υπάρχει μέλλον σε μια καριέρα HR;

Το μέλλον του HR δεν είναι τόσο ζοφερό όσο φαίνεται. Ο ρόλος του HR θα αλλάξει και θα εξελιχθεί, αλλά θα εξακολουθεί να είναι πολύ απαραίτητος στο μέλλον.

Το μέλλον του HR δεν αφορά μόνο τις συνεντεύξεις και τις προσλήψεις. Αφορά επίσης τη χρήση δεδομένων για την κατανόηση και την πρόβλεψη των ανθρώπινων συμπεριφορών, τη δημιουργία ενός πιο έξυπνου χώρου εργασίας και την ανάπτυξη της σωστής οργανωτικής κουλτούρας.

Το HR μπορεί να θεωρηθεί ως επάγγελμα προσανατολισμένο στις υπηρεσίες στο μέλλον. Θα είναι λιγότερο μια συναλλακτική σχέση μεταξύ ενός επαγγελματία ανθρώπινου δυναμικού και ενός υπαλλήλου, αλλά μάλλον μια σχέση που έχει περισσότερο συμβουλευτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Μπορεί το HR να αυτοματοποιηθεί; – Τεχνολογία AI και η απειλή της

Με την έλευση του AI στο HR, δεν είναι πλέον απαραίτητο για μια ομάδα HR να κάνει πολλές επαναλαμβανόμενες εργασίες. Είναι μια ανοδική τάση μεταξύ των σύγχρονων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν λύσεις ανθρώπινου δυναμικού με τεχνητή νοημοσύνη, για παράδειγμα, chatbots HR για να απαντούν σε ερωτήματα από υπαλλήλους ή αυτοματοποίηση τεχνητής νοημοσύνης που φροντίζει για καθημερινές εργασίες, όπως ο προγραμματισμός συσκέψεων.

Ωστόσο, θα υπάρχει πάντα ανάγκη για ανθρώπινες ιδιότητες στο HR. Ένας καλός επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού έχει ενσυναίσθηση και μπορεί να κατανοήσει τις συναισθηματικές ανάγκες των ανθρώπων. Μπορούν επίσης να λάβουν αποφάσεις με βάση τη διαίσθησή τους, κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη είναι αδύνατο να κάνει. (τουλάχιστον τα επόμενα 30 χρόνια)

Επιπλέον, μια άλλη ευκαιρία θα ήταν να εστιάσετε στις ηγετικές δεξιότητες και να γίνετε στρατηγικός στοχαστής αντί να εστιάζετε σε εργασίες που μπορούν να κάνουν οι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης ή τα bots. Οι μελλοντικοί ρόλοι ανθρώπινου δυναμικού έχουν μεγάλες πιθανότητες να ευδοκιμήσουν ως στρατηγικός εταίρος που αναπτύσσει μια υγιή εργασιακή κουλτούρα και επιβλέπει τα στρατηγικά σχέδια απασχόλησης της εταιρείας. Ταυτόχρονα, το λογισμικό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη θα παραμείνει ως συμπληρωματικό εργαλείο.

Αξίζει να επιλέξετε μια καριέρα HR τώρα;

Η μελλοντική πρόβλεψη της βιομηχανίας ανθρώπινου δυναμικού έως το 2030 ερευνήθηκε από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ
Πηγή: https://www.bls.gov/ooh/business-and-financial/human-resources-specialists.htm

Η απόφαση για μια καριέρα HR σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.

Καθώς ο εργασιακός χώρος εξελίσσεται συνεχώς, οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού θα διατηρούνται απαιτητικοί για να διασφαλίσουν ότι το εργατικό δυναμικό είναι παραγωγικό και εμπλέκεται στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κουλτούρα του χώρου εργασίας.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, το HR θα επικεντρώνεται τώρα και στο μέλλον περισσότερο στον στρατηγικό σχεδιασμό για την απόκτηση ταλέντων, τη δέσμευση των εργαζομένων και την οργανωτική ανάπτυξη που το λογισμικό αυτοματισμού AI δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως – η ζήτηση των επαγγελματιών HR θα είναι εκεί για να παραμείνει στο μέλλον.

Επιπλέον, το ανθρώπινο δυναμικό είναι ένα επάγγελμα με καλή αμοιβή. Αυξήσεις μισθών στον τομέα HR είναι επίσης ευνοϊκές και κυμαίνονται από 3% έως 5% σε ετήσια βάση.

Συνολικά, μια καριέρα στο HR είναι μια καλή επιλογή εάν έχετε τις απαιτούμενες δεξιότητες και προσωπικά χαρακτηριστικά. Η εργασία στον κλάδο ανθρώπινου δυναμικού μπορεί επίσης να σας αφήσει με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για το μέλλον.

Πώς να γίνετε Επαγγελματίας HR

Ο δρόμος για να γίνεις επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι μόνο ευθύς αλλά και διάφοροι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις.

Απαιτεί γενικά πτυχίο στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (HRM), ωστόσο είναι επίσης δυνατό να εισχωρήσετε σε μια καριέρα ανθρώπινου δυναμικού χωρίς πτυχίο μεταβαίνοντας από έναν εύκολο ρόλο εισόδου σε έναν ρόλο HR αργότερα, για παράδειγμα, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία στη μισθοδοσία επεξεργασία και πρόοδος σε μια θέση HR καθώς η εμπειρία σας μεγαλώνει.

Εκτός από αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους, Αυτά είναι τα πιο κοινά βήματα για να γίνετε επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού:

 1. Αποκτήστε πτυχίο στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εστίαση στο ανθρώπινο δυναμικό.
 2. Βρείτε μια βασική θέση και προχωρήστε στο HR, αποκτώντας εμπειρία στο HR τουλάχιστον για 3 – 5 χρόνια.
 3. Ανεβείτε τη σκάλα για να γίνετε πιο ανώτεροι και τελικά να οδηγήσετε τη δική σας ομάδα ή/και τμήμα.
 4. Συνεχίστε την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας και προχωρήστε σε πιο προχωρημένους διοικητικούς ρόλους. Η απόκτηση Πιστοποιήσεων Ανθρώπινου Δυναμικού, για παράδειγμα, είναι μια ωφέλιμη διαδρομή.
  (π.χ. Πιστοποίηση HRCI, SHRM, κ.λπ.)

Συμπέρασμα – Είναι το ανθρώπινο δυναμικό μια καλή καριέρα;

Χωρίς αμφιβολία, το ανθρώπινο δυναμικό είναι μια καλή σταδιοδρομία, εάν έχετε το πάθος να βοηθήσετε τους ανθρώπους να βρουν την κλήση τους στη ζωή.

Ένας επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι μόνο κάποιος που προσλαμβάνει (ή απολύει) άτομα, αλλά είναι επίσης ένας φανταστικός ρόλος που βοηθά στη διαμόρφωση της επαγγελματικής ζωής των ανθρώπων και συμβάλλει στην ευημερία ενός οργανισμού.

Εάν αγαπάτε τους ανθρώπους και έχετε την επιθυμία να τους βοηθήσετε να βρουν το πάθος τους, αυτή η καριέρα θα είναι συναρπαστική για εσάς!


Τζον Πολ Ντέιβις

Ο John Davis είναι συγγραφέας περιεχομένου στο Pocket HRMS, έναν πάροχο λογισμικού HR στην Ινδία. Η γραφή του αντικατοπτρίζει συνήθως τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα του HR.