ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΜΕΡΟΣ 1

ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΜΕΡΟΣ 1

März 16, 2023 0 Von admin
BLOG

Από τον Rhys Madoc, CEO, UHY International

Φεβρουάριος 2023

Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο σύγχρονος χώρος εργασίας αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις. Παρά τα πολλά επιταχυνόμενα οφέλη μετά την πανδημία, όπως η απομακρυσμένη εργασία και οι επενδύσεις στην τεχνολογία αυτοματισμού, ορισμένες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την εξάντληση του προσωπικού, το άγχος και την υπερφόρτωση που τροφοδοτούν μια αβεβαιότητα σχετικά με την απόδοση και τη λειτουργικότητα του χώρου εργασίας.

Το να παραμένετε με κίνητρο είναι απαραίτητο για να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές που έρχονται. Ωστόσο, η επίτευξη αυτού του στόχου ταυτόχρονα με τη διατήρηση της ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ακόμη πιο σημαντική.

Το 20211, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Human Resource Development International διαπίστωσε ότι η πανδημία μας άφησε με μια σειρά από συγκεχυμένα συναισθήματα σχετικά με την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Οι αλλαγές στα εργασιακά και μη εργασιακά πρότυπα επηρέασαν την ισορροπία εργασίας-οικογένειας των εργαζομένων, η οποία, με τη σειρά της, επηρέασε την προσαρμογή και την ικανοποίηση των εργαζομένων με την απομακρυσμένη εργασία.

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Μια λύση στην πρόκληση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι η ανάπτυξη μιας κουλτούρας που δίνει προτεραιότητα στον «υγιή» χωρισμό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ενεργά ενθάρρυνση των εργαζομένων να μπλοκάρουν τις επικοινωνίες εργασίας τους εκτός των ωρών εργασίας, όπως να ενθαρρύνουν τους συναδέλφους να κάνουν σωστά διαλείμματα και να μην απαντούν σε email το Σαββατοκύριακο ή κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση δεν είναι πάντα εφικτή και κρίσιμη για την εφαρμογή της καλής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι η κατανόηση του τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και την ομάδα σας. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Sussex2 υποδηλώνει ότι οι γενικές απαγορεύσεις επικοινωνίας εκτός ωραρίου μπορεί να είναι ενεργά επιβλαβείς για ορισμένους υπαλλήλους, ιδιαίτερα εκείνους με προβλήματα άγχους ή ελέγχου.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εργασίας για να διαχειρίζονται τις εργασίες τους και να εργάζονται με ευελιξία και άνεση, ενώ άλλοι το βρίσκουν ενοχλητικό στη ροή εργασίας τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς και πότε η ομάδα σας χρησιμοποιεί το email, αλλά η πολιτική ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διέπεται επίσης από την εταιρική σας κουλτούρα. Για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της οργανωτικής ανάγκης και της προτίμησης των εργαζομένων, η ευέλικτη διαβούλευση είναι το κλειδί.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ

Η πανδημία έχει δείξει ότι σε ορισμένα εργασιακά περιβάλλοντα μπορεί να μην υπάρχει πάντα επιτακτική ανάγκη να βρίσκεστε στο γραφείο κάθε μέρα. Η κατάργηση των βασικών ωρών μπορεί να σημαίνει λιγότερο χαμένο χρόνο στις καθημερινές μετακινήσεις και, τελικά, έναν πιο έξυπνο τρόπο εργασίας. Η κάλυψη των αναγκών των πελατών και η οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες είναι απαραίτητα και μια μελέτη του Harvard Business Review3 διαπίστωσε ότι η ευελιξία επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους να καθοδηγούνται περισσότερο στα αποτελέσματα.

Υπάρχουν επίσης οφέλη για την προσέλκυση ταλέντων προσφέροντας μια πιο προσαρμόσιμη προσέγγιση, καθώς πολλά άτομα που αναζητούν εργασία απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία μετά την πανδημία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ

Ωστόσο, η σωστή ισορροπία μεταξύ της προσοχής για την ευημερία των εργαζομένων και της αναγνώρισης της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι παραμένουν συνδεδεμένοι με τον οργανισμό και ότι οι υπηρεσίες του εκτιμώνται από τους πελάτες είναι μια διαρκής πρόκληση. Ως δίκτυο, το UHY αγκαλιάζει τον ενθουσιασμό, την ακεραιότητα και την ομαδική εργασία και η προσφορά ευκαιριών για συνεργασία είναι κεντρικής σημασίας για τη διατήρηση αυτών των αξιών – μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο το UHY αγκαλιάζει τη συνεργασία στο πρόσφατο ιστολόγιό μου για το θέμα, Συνεργασία Λειτουργεί.

Η έρευνα δείχνει ότι οι συνεργατικές ομάδες είναι πιο καινοτόμες, επομένως η προώθηση της συνδεσιμότητας είναι ένας άλλος βασικός τρόπος για να διατηρήσετε τη συμμετοχή των εργαζομένων. Τα κανάλια εσωτερικής συνεργασίας του UHY προσφέρουν πολλαπλούς τρόπους ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και πρόσβασης σε ευρύτερη γνώση.

Όποια και αν είναι η προσέγγισή σας, σημαντικές προκλήσεις – και ευκαιρίες – βρίσκονται μπροστά σας. Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και η δέσμευση της ομάδας είναι και τα δύο σημαντικά.


Ευχαριστίες.

1Ανθρώπινο δυναμικό

2Science Direct

3Επιχειρηματική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ

Εικόνες:

1 Werner Pfennig στους Pexels

2 Brooke Cagle στο Unsplash

3 Χριστίνα @ wocintechchat.com