Βελτίωση της επιτυχίας των πελατών στον τομέα της πληροφορικής: Η δύναμη των συνεργασιών

Βελτίωση της επιτυχίας των πελατών στον τομέα της πληροφορικής: Η δύναμη των συνεργασιών

November 28, 2022 0 Von admin

Σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, οι πελάτες περιμένουν περισσότερα. Η τυπική σχέση πωλητή-πελάτη ανήκει στο παρελθόν, το να γίνετε συνεργάτης των πελατών σας είναι ο νέος κανόνας. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια ολονύκτια διαδικασία, μάλλον μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και καλλιέργεια.

Φυσικά, η ανάπτυξη είναι σημαντική και οι οργανισμοί θέλουν πάντα να αποκτούν νέους πελάτες. Ωστόσο, για να αναπτυχθούν, οι υπάρχοντες πελάτες πρέπει να διατηρηθούν, να παραμείνουν πιστοί και να συνεχίσουν να είναι ευχαριστημένοι με την υπηρεσία που λαμβάνουν.

Ίδρυση εταιρικής σχέσης

Η φύτευση των σπόρων για την ανάπτυξη συνεργασιών ξεκινά πριν καν ο πελάτης υπογράψει συμβόλαιο. Είναι μια σχέση που θα πρέπει να γαλουχηθεί από το πρώτο σημείο επαφής με κάθε άτομο με το οποίο συναναστρέφονται, δημιουργώντας άμεσα μια σύνδεση και διαχειριζόμενοι τις προσδοκίες για το τι θα ακολουθήσει.

Σήμερα, είναι σημαντικό οι πελάτες να βλέπουν αξία σε αυτό για το οποίο πληρώνουν και οι προμηθευτές να προσφέρουν συνεχώς περαιτέρω αξία και υψηλά επίπεδα ικανοποίησης πελατών. Αυτό που πουλάτε δεν πρέπει να είναι απλώς ένα εμπόρευμα, θα πρέπει να εξελιχθεί σε μια αναγκαιότητα χωρίς την οποία οι επιχειρήσεις τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Δημιουργία πιστότητας πελατών μέσω της αφοσίωσης στην επωνυμία

Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όταν ξεκινάτε μια συνεργασία, ποτέ δεν πουλάτε αποκλειστικά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αλλά και μια επωνυμία και μια κουλτούρα και προσκαλείτε τους πελάτες να γίνουν μέρος αυτής της εμπειρίας. Ως εκ τούτου, είναι βασικό να προσδιορίσετε τι αντιπροσωπεύει η επωνυμία σας και τι ρόλο θα παίξει στο ταξίδι του πελάτη.

Με παρόμοιο τρόπο με τις ανθρώπινες σχέσεις, για παράδειγμα με φίλους και συγγενείς, μια συνεργασία βασίζεται στην πίστη και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να τους γνωρίζουμε πραγματικά σε προσωπικό επίπεδο. τις ανάγκες και τις αξίες τους, τι είναι σημαντικό για αυτούς και τι τους ενδιαφέρει. Ακριβώς όπως οι ανθρώπινες σχέσεις, οι πελάτες θα αποστασιοποιηθούν, θα χάσουν τον σεβασμό και θα αφοσιωθούν λιγότερο εάν δεν συνάδετε με την υπηρεσία που παρέχετε – ειδικά σε δύσκολες και δοκιμαστικές περιόδους.

Ο αντίκτυπος της διαχείρισης της επιτυχίας των πελατών

Η διαχείριση επιτυχίας πελατών δεν είναι σε καμία περίπτωση μια νέα ιδέα, αλλά ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση συνεργασιών με τους πελάτες. Όταν μια επιχείρηση αρχίζει να καθιερώνεται και να εδραιώνεται σε πελάτες, οι διαχειριστές λογαριασμών έχουν την ικανότητα να καλλιεργούν την πελατεία τους. Ωστόσο, καθώς αυτή η βάση πελατών συνεχίζει να αυξάνεται, υπάρχει ο κίνδυνος να παραμεληθούν οι σημερινοί πελάτες καθώς η εστίαση μετατοπίζεται σε νέες επιχειρήσεις. Εδώ μπαίνουν οι διαχειριστές επιτυχίας πελατών.

Οι διαχειριστές επιτυχίας πελατών πρέπει να αποτελούν το κύριο σημείο επαφής των πελατών, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες τους και προσφέροντας βοήθεια, υποστήριξη και καθοδήγηση. Είναι ένας ρόλος που βασίζεται στην αυθεντικότητα και όχι στην εμπορική λειτουργία, δημιουργώντας έναν γνήσιο, συνεχή διάλογο με τους πελάτες σε αντίθεση με την αναζήτηση της επόμενης ευκαιρίας πωλήσεων.

Εξελίσσεται ως συνεργάτης

Όσο απλό κι αν ακούγεται, η επικοινωνία είναι το κλειδί για τη μετάβαση σε συνεργάτη για τους πελάτες σας. Ακούστε ενεργά αυτά που σας λένε και κάντε τη φωνή τους να ακουστεί μέσα στον οργανισμό σας, είτε πρόκειται για θετικά σχόλια είτε για τομείς στους οποίους μπορείτε να κάνετε βελτιώσεις. Οι καλοδεχούμενες απόψεις και η κριτική θα βοηθήσουν και τα δύο μέρη να αναπτυχθούν και, ως εκ τούτου, να αισθανθούν τα οφέλη από τη δημιουργία μιας εταιρικής σχέσης.

Δημιουργήστε μια αμφίδρομη συνομιλία ακούγοντας τις ανάγκες τους, αλλά και προσεγγίζοντας προληπτικά τους πελάτες. Πολύ συχνά, οι πελάτες παραμένουν σιωπηλοί για τυχόν προβλήματα ή ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν και οι προμηθευτές καταλήγουν να κατασβέσουν πυρκαγιές αργότερα στη γραμμή. Ή ακόμα χειρότερα, η απογοήτευση έχει συσσωρευτεί σε σημείο που είναι δύσκολο να διατηρήσεις τον πελάτη.

Κάνοντας απλώς check-in με πελάτες σε τριμηνιαία βάση, θα τους καταλάβετε καλύτερα, θα εργαστείτε με πιο συνεργατικό τρόπο και θα είστε σε θέση να προσφέρετε συνεχή υποστήριξη. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη μέσω της μάθησης από διάφορες πηγές. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η ανταλλαγή ιδεών και γνώσης σε βάση πελάτη προς πελάτη.

Βγείτε από πίσω από την οθόνη

Όπου είναι δυνατόν, συναντήστε τους πελάτες πρόσωπο με πρόσωπο. Είτε πρόκειται για εκδηλώσεις, είτε πρόκειται να τους επισκεφτείτε επί τόπου, είτε ακόμη και προσκαλώντας τους στα γραφεία σας. Σήμερα το email είναι ίσως η προτιμώμενη μέθοδος επικοινωνίας με τους πελάτες, η οποία αναμφίβολα έχει πολλά οφέλη. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση καλωσορίζει αρκετά προβλήματα, όπως η κακή επικοινωνία και η αποφυγή. Είναι πολύ πιο εύκολο να αλληλεπιδράσετε ο ένας με τον άλλον και να δημιουργήσετε μια γνήσια σχέση όταν και τα δύο μέρη γνωρίσουν τα πρόσωπα πίσω από τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα email.

Έξω με προμηθευτές, μέσα με συνεργάτες

Η οικοδόμηση συνεργασιών και η αύξηση της ικανοποίησης είναι φυσικά επωφελής για τους πελάτες σας, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικός για την επιχείρησή σας. Οι πελάτες που γίνονται συνεργάτες θα είναι οι καλύτεροι υποστηρικτές σας, πρόθυμοι να μοιραστούν την ιστορία τους με άλλους και να υποστηρίξουν την υπηρεσία που παρέχετε. Διαμορφώνοντας μια αμοιβαία εμπιστοσύνη, οι πελάτες δεν θα πιστεύουν μόνο στο προϊόν ή τις υπηρεσίες σας, αλλά και στην επωνυμία σας και στις αξίες της.

Σε γενικές γραμμές, οι πραγματικές συνεργασίες βασίζονται σε δύο βασικούς παράγοντες: την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια. Αυτό σημαίνει να διατηρείτε πάντα τους πελάτες ενημερωμένους και ενημερωμένους, ακόμα κι αν αυτές οι συνομιλίες μπορεί να είναι δύσκολες μερικές φορές. Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν μερικοί άνθρωποι, οι πελάτες θα τροφοδοτήσουν αυτήν την προσέγγιση και θα αρχίσουν να σας εμπιστεύονται περισσότερο, θεωρώντας σας ως επέκταση της επιχείρησής τους σε αντίθεση με έναν απλό προμηθευτή.

Ενδιαφέρεστε να ακούσετε τους ηγέτες του κλάδου να συζητούν θέματα όπως αυτό και να μοιράζονται τις περιπτώσεις χρήσης τους; Παρακολουθήστε τη συστεγαζόμενη IoT Tech Expo, Έκθεση Blockchain, AI & Big Data Expo, Cyber ​​Security & Cloud Expo και 5G Expo World Series με επερχόμενες εκδηλώσεις στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και εξερευνήστε το μέλλον της επιχειρηματικής τεχνολογίας.